Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.06.2013, 15:48:39
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
ce alegere de cuvinte.
http://www.crestinortodox.ro/editori...1.html#voteaza

ce-i drept, aveti dreptate.

dar nu se stie. poate avem prelungiri. atacantul pletos din cealalta echipa vrea sa treaca pe o formatie ofensiva.

(RTV) UPDATE 2. Adevarul relateaza ca :"Deputatul independent Remus Cernea a declarat, miercuri, ca Romania va fi pusa pe lista tarilor homofobe daca amendamentul adoptat de Comisia de revizuire a Constitutiei care defineste casatoria ca relatie dintre un barbat si femeie va fi validat de plen si de referendum."

nasol. Lasa ca destul vrea UE-ul sa se imi arate drepturile minoritatilor sexuale (daca intelegeti ce vreau sa zic) in fiecare zi.

nasoala faza cu juramantul.
înțeleg lupta pentru celelalte articole.
dar jurământul? care e problema dacă jură pe conștiință?
credeți că cei ce jură pe Biblie, jură corect? chiar sunt impresionați de acest jurământ?
Reply With Quote
Vechi 07.06.2013, 15:50:54
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cu atat mai usor poate sa jure pe Biblie, pentru el e ca si cand ar jura cu mana pe povestile lui Creanga.

De altfel, nu asta este si trendul curent?
am spus "în ateu cinstit".
dacă reușește sa convingă din punct de vedere profesional, vă trebui sa mintă la juramant, sau sa refuze funcția.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2013, 17:38:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
am spus "în ateu cinstit".
dacă reușește sa convingă din punct de vedere profesional, vă trebui sa mintă la juramant, sau sa refuze funcția.
Care e partea cu minciuna mai exact?
Vechi 07.06.2013, 17:42:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Pe de altă parte, a fost adoptat un amendament al Forumului constituțional, care a modificat articolul 29, alineatul 4 din Constituție. Astfel, textul care prevedea că “în relațiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de învrăjbire religioasă” a devenit “sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de învrăjbire religioasă”.
Hehe, daca se voteaza, sa vedeti ce anticonstitutional o sa devina atunci forumul asta..
Sau materii de seminar/facultate de teologie cum ar fi "Sectologia", probabil va fi inlocuit de "Ecumenologie".

Molitfelnicul am inteles ca a fost aranjat deja cu ani in urma, editiile noi adica, in sensul ca din slujba intoarcerii la ortodoxie au fost scoase referintele la secte.
Vechi 07.06.2013, 17:48:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Daca si in tarile sarace din Africa au pus in Constitutia lor asta sau au dat liber homosexualilor.
Am inteles ca tarile din vest nu ii mai ajuta financiar pe africani daca nu dau drepturi homosexualilor. Ce mult le mai pasa lor de tarile sarace.
Exact.
Alea nu mai sunt tari sunt colonii.
Ca si noi de altfel.

Citat:
Am zis tari ortodoxe cu gandul la tarile unde majoritatea sunt ortodocsi si BO este de secole la ei, cum e Grecia, Rusia, Goergia, Bulgaria,Ucraina, Sarbia etc. A da, republia Moldova a dat si mai multe drepturi decat au la noi.
Grecia iese din calcul ca acolo le-au dat alte chestii cu care sa-si bata capul.

In alea care se afla sub umbrela Rusiei (inclusiv Rep. Moldova) iarasi nu prea au cum sa-si faca mendrele.

Pe sarbi i-au aranjat altfel si mediul politic cred ca e altfel acolo, nu sunt atati fanarioti ca la noi.

Doar Bulgaria ar mai fi - interesant cum stau lucrurile acolo in chestiunea asta.
Vechi 07.06.2013, 17:56:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tot-Laurentiu Vezi mesajul
Cu ce ma incalzeste pe mine ca se introduce in constitutie ceva firesc cunoscut de toata lumea cu privire la casatorie dar in aceeasi Constitutie, a unui popor majoritar ortodox este reglementata Sodomia ?? Inclusiv angajatorii vor fi obligati sa ii avantejeze pentru diferite joburi tot pe motiv de interdictie a "discriminarii".
Din pacate, asa este.
Atitudinea Patriarhiei in aceasta chestiune a fost una complet neinspirata ca sa nu zic mai rau.

Atitudinea corecta ar fi fost sa-si flexeze muschiul politic amortit si cu orice pret sa indemne populatia sa nu voteze aceasta noua "Constitutie".

Dar din pacate, atitudinea este mai degraba la polul opus, al compromisului, introducand un element insignifiant (definitia casatoriei), da iluzia unei legitimitati care de fapt nu exista.

Practic, interzicerea discriminarii o data adoptata, ofera bazele ca pe viitor orice atitudine crestina in acesta chestiune sa fie reprimata in forta.

Mai mult, chiar daca notiunea de casatorie va fi legata de cele de barbat si femeie (lucru care se poate schimba mai tarziu), pe baza "interzicerii discriminarii" li se va oferi ceva similar dar cu un nume diferit (sa nu fie in conflict cu amendamentul BOR, asa zisele "parteneriate civile".

Mai mult, un preot care refuza sa cunune o pereche de homosexuali, pe motiv (evident) de orientare sexuala, va putea fi arestat si condamnatt pentru "discriminare".

Sa nu uitam ca deja s-a respins prezenta religie in Constitutie si mai ales dreptul cultelor religioase de a se organiza dupa "norme interne".
Vechi 07.06.2013, 18:03:20
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Care e partea cu minciuna mai exact?
nu te preface că nu ai înțeles.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2013, 18:27:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
nu te preface că nu ai înțeles.
N-am inteles.
Fii bun si detaliaza.
Poate mi-a scapat.
Vechi 07.06.2013, 19:22:12
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai mult, un preot care refuza sa cunune o pereche de homosexuali, pe motiv (evident) de orientare sexuala, va putea fi arestat si condamnatt pentru "discriminare".
denaturezi.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2013, 19:31:19
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Dacă trece proiectul ăsta de constituție, eu spun că în maxim 5 ani se va fi întâmplat deja.
Reply With Quote
Răspunde