![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar jurământul? care e problema dacă jură pe conștiință? credeți că cei ce jură pe Biblie, jură corect? chiar sunt impresionați de acest jurământ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dacă reușește sa convingă din punct de vedere profesional, vă trebui sa mintă la juramant, sau sa refuze funcția. |
|
|||
|
|||
![]()
Care e partea cu minciuna mai exact?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau materii de seminar/facultate de teologie cum ar fi "Sectologia", probabil va fi inlocuit de "Ecumenologie". Molitfelnicul am inteles ca a fost aranjat deja cu ani in urma, editiile noi adica, in sensul ca din slujba intoarcerii la ortodoxie au fost scoase referintele la secte.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Alea nu mai sunt tari sunt colonii. Ca si noi de altfel. Citat:
In alea care se afla sub umbrela Rusiei (inclusiv Rep. Moldova) iarasi nu prea au cum sa-si faca mendrele. Pe sarbi i-au aranjat altfel si mediul politic cred ca e altfel acolo, nu sunt atati fanarioti ca la noi. Doar Bulgaria ar mai fi - interesant cum stau lucrurile acolo in chestiunea asta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atitudinea Patriarhiei in aceasta chestiune a fost una complet neinspirata ca sa nu zic mai rau. Atitudinea corecta ar fi fost sa-si flexeze muschiul politic amortit si cu orice pret sa indemne populatia sa nu voteze aceasta noua "Constitutie". Dar din pacate, atitudinea este mai degraba la polul opus, al compromisului, introducand un element insignifiant (definitia casatoriei), da iluzia unei legitimitati care de fapt nu exista. Practic, interzicerea discriminarii o data adoptata, ofera bazele ca pe viitor orice atitudine crestina in acesta chestiune sa fie reprimata in forta. Mai mult, chiar daca notiunea de casatorie va fi legata de cele de barbat si femeie (lucru care se poate schimba mai tarziu), pe baza "interzicerii discriminarii" li se va oferi ceva similar dar cu un nume diferit (sa nu fie in conflict cu amendamentul BOR, asa zisele "parteneriate civile". Mai mult, un preot care refuza sa cunune o pereche de homosexuali, pe motiv (evident) de orientare sexuala, va putea fi arestat si condamnatt pentru "discriminare". Sa nu uitam ca deja s-a respins prezenta religie in Constitutie si mai ales dreptul cultelor religioase de a se organiza dupa "norme interne".
|
||||
|
||||
![]()
nu te preface că nu ai înțeles.
|
|
|||
|
|||
![]()
N-am inteles.
Fii bun si detaliaza. Poate mi-a scapat.
|
||||
|
||||
![]()
denaturezi.
|
|
||||
|
||||
![]()
Dacă trece proiectul ăsta de constituție, eu spun că în maxim 5 ani se va fi întâmplat deja.