![]() |
![]() |
|
|
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Copiii stau de regulă lângă părinți. Când vor fi mari, vor alege ce vor să devină (prin absurd chiar ortodocși, îți explic dacă vrei). Voi le dați această posibilitate a alegerii? Last edited by patrunjeluldigital; 25.02.2013 at 19:54:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Era vorba de o porunca Dumnezeiasca! Tu chiar ai citit vreodata Scriptura Vechiului Testament? Dumnezeu a conditionat primirea pruncului de taierea imprejur: 1. Un prunc de 8 zile avea posibilitatea de a primi harul apartenentei la poporul ales, deci pruncul de 8 zile avea capacitatea de a primi un har special de la Dumnezeu. 2. Dumnezeu nu a primit pruncul de 8 zile in poporul ales decat numai conditionat de taierea imprejur. Pricepusi ce vreau sa spun? Dar nu mi-ai raspuns la intrebare: daca tu te razgandesti si iti alegi alta secta, "baita" ta dintai se anuleaza sau pseudo-harul ei se cumuleaza la "baita" a 2-a, respectiv a n-a?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am priceput, dar nu are nicio relevanță în discuția despre botez. Citat:
Dacă întrebarea ai reformulat-o acum să sune mai personal, îți răspund aici: Eu n-am făcut o "băiță" ci un legământ cu Domnul Iisus Hristos prin botez. Eu n-am intrat într-o "sectă", ci în Biserică Botezul nu mi-a dat sau cumulat niciun har, harul vine de la Domnul Hristos, nu de la apă. Eu nu intenționez să părăsesc Biserica pentru o sectă. Mulțumit acum? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acest precedent, aceasta cerinta pe care Dumnezeu Cel Neschimbabil a adresat-o poporului Israel ma face sa concluzionez ca pruncul nu apartine de facto lui Dumnezeu si nu in ultimul rand Dumnezeu LE ADRESEAZA PRUNCILOR CHEMAREA IN BISERICA, DUMNEZEU II DORESTE PE PRUNCI IN BISERICA SA. Citat:
Pai tocmai intrebarea mea suna indirect: in care Biserica ai intrat? "4.Un singur Trup și un singur Duh, așa cum ați și fost chemați la o singură Nădejde a chemării voastre; 5.un singur Domn, o singură Credință, un singur Botez," Efeseni 4. Daca un alt neopreotestant doreste sa se "boteze" la tine in cult, voi il "rebotezati"?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Dacă solicită el, da. Altfel, primirea în Biserică se face prin vot. Oricum ea se face prin votul întregii comunități. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar daca un ortodox botezat adult ar vrea sa vina in adunarea voastra, il rebotezati? Intrebarea mea bate in doua directii: care e doctrina cultului tau si care e practica in adunarea ta.( Ar mai fi inca o "directie", parerea ta proprie.) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
si toate astea le gasiti in Ortodoxie, nicidecum in adventism care se bazeaza pe legea lui Moise fiind astfel rupt de Hristos (exista si verset biblic in sprijinul acestei idei !)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Daca un alt neopreotestant doreste sa se "boteze" la tine in cult, voi il "rebotezati"?" tu raspunzi: Citat:
Cum ramane cu tot ceea ce s-a discutat pana aici? Cu credinta rationala, cu capacitatea candidatului la "botez" de a percepe dogmele, etc.??? Deci sa inteleg ca celalalt sectar care vrea sa vina la voi in secta, desi crede in Iisus Hristos - ma rog, asa gresit cum crede -, desi a adoptat o alta dogma-filosofie de viata, desi isi exprima public dorinta de intra la voi in secta, STA LA CHEREMUL UNI VOT AL COMUNITATII, CARE FIINDCA E UN VOT POATE SA FIE NEGATIV???? Pai tu iti dai seama ca tot ceea ce ai cladit se naruie ca un balon de sapun?
|
||||
|
||||
![]()
Vad ca tactica adventista pe acest forum este aceeasi, cei doi adventisti revenind de fiecare data la aceleasi subiecte arhidezbatute (sabatul, botezul copiilor, icoanele, viata de dupa moarte). Ma suprinde rabdarea unora de a da curs discutiilor cu ei. Din moment ce au aratat ca nu sunt interesati de Ortodoxie, nu doresc sa inteleaga si modul in care gandim noi, ci din contra, isi fac cont pe un forum crestin-ortodox doar sa o conteste, sa o infiereze, nu stiu de ce va mai pierdeti timpul cu ei. Adventistul isi schimba des id-ul, dar naravul ba :) Lasati-i mai bine sa mearga in lucrarea lor de predicare , nu-i scutiti de “misiunea” lor stradala retinandu-i pe site.
Last edited by ioanna; 26.02.2013 at 16:15:59. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 17:43:56 |
penticostalii | redandrei90 | Intrebari utilizatori | 162 | 08.01.2013 12:08:26 |
Cum sa vorbim cu penticostalii ? | IonutS | Secte si culte | 282 | 28.03.2012 20:48:00 |
Botezul in BOR | orthodoxia.i.thanatos | Botezul | 594 | 26.01.2010 01:33:12 |
|