![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Il iei ca faina sau ai moara acasa? Graul se poate consuma cumva si fara foc (faina eventual)? (in afara de incoltit). Poate stii. Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce inseamna?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]()
Nu se potrivește. Regionalism bănățean.
|
|
||||
|
||||
![]()
daca tot suntem pe acest topic, putem spune ca *99 acum o sa tina ceva post de scris pe forum.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toata Scriptura inteleasa doar la nivel de litera ucide. De aceea ti-ai facut un ideal din a "respecta intru totul Biblia", pentru ca secta ta e o secta iudaica ce urmareste "respectarea" literei Bibliei. Dar, din fericire, litera ucide, iar duhul da viata.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
||||
|
||||
![]()
in mare parte cam asta ceream, deci multumesc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da. Se spune că monahii din trecut care trăiau toată viața cu pîine și apă cu coceau aluatul. E și logic, doar nu aveau cantină sau cuptor pe lemne în chilie. Puneau aluatul la soare să se usuce, probabil sub formă de turte, și după o zi mîncau pîinea. Mencinicopschi spune cam la fel, că în vremurile de demult pîinea se gătea în regim polifazial și dura o zi pînă o mîncai. Astăzi noi accelerăm foarte mult procesul, folosim drojdie de bere în loc de maiaua de la pîinea precedentă... Dezavantajul major e că prin coacere se distrug enzimele, vitaminele și chiar o parte din proteine. Am încercat și eu să usuc aluatul și îmi place ideea. Pîinea are un gust puternic, bun. Cred că doar așa o voi consuma pe viitor, deși îmi place și aluatul proaspăt. Am frămîntat multă vreme, dar din moment ce iarna mi se activează o formă ușoară de psoriazis la mîini, folosesc aparatul pe funcția de făcut aluat. Din experiență îți spun că nu poți avea încredere în el; deși mereu folosesc aceleași proporții, uneori rămîne făina nefrămîntată. Așa că îl ajut mereu cu o lingură de lemn, avantajul fiind că aluatul e gata mult mai repede de 20 de minute. Măsline cam cu orice. Cu tot felul de boabe, cu salată, cu ce vrei tu. Dar ai grijă că unele sînt foarte sărate și sarea lor e sigur iodată, deci cumpără măsline naturale mai puțin sărate care sînt și mai ieftine totodată.
|
||||
|
||||
![]()
Înapoi la subiect.
Există un text la Luca 2 care spune așa: 36. Și era și Ana proorocița, fiica lui Fanuel, din seminția lui Așer, ajunsă la adânci bătrânețe și care trăise cu bărbatul ei șapte ani de la fecioria sa. 37. Și ea era văduvă, în vârstă de optzeci și patru de ani, și nu se depărta de templu, slujind noaptea și ziua în post și în rugăciuni. Deci neoprotestanții nu pot susține că Ana nu mînca deloc ziua și noaptea la 84 de ani, nedepărtîndu-se de templu. Pot crede că ajuna pînă seara, că mînca puțin și bea un pic de apă, dar altfel este imposibil să ții post negru și să supraviețuiești pe perioadă foarte lungă, mai ales la o vîrstă așa de înaintată.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua." (1 Tim. 5,5 -versiunea ortodoxă) De altfel, în Scriptură nu întâlnim expresii de genul "post negru", ori "de dulce". Postul este post, iar abținerea de la carne nu se numește post decât în Tradiția ortodoxă. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Protestanti, Luther si ........invatatura lui | alecsandru | Biserici Protestante | 118 | 08.09.2015 18:50:21 |
Experiente cu protestanti | danyel | Secte si culte | 83 | 12.02.2013 16:18:24 |
Mantuirea la protestanti! | Templier Knight | Secte si culte | 67 | 20.11.2011 21:13:03 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|