![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Înapoi la subiect.
Există un text la Luca 2 care spune așa: 36. Și era și Ana proorocița, fiica lui Fanuel, din seminția lui Așer, ajunsă la adânci bătrânețe și care trăise cu bărbatul ei șapte ani de la fecioria sa. 37. Și ea era văduvă, în vârstă de optzeci și patru de ani, și nu se depărta de templu, slujind noaptea și ziua în post și în rugăciuni. Deci neoprotestanții nu pot susține că Ana nu mînca deloc ziua și noaptea la 84 de ani, nedepărtîndu-se de templu. Pot crede că ajuna pînă seara, că mînca puțin și bea un pic de apă, dar altfel este imposibil să ții post negru și să supraviețuiești pe perioadă foarte lungă, mai ales la o vîrstă așa de înaintată.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua." (1 Tim. 5,5 -versiunea ortodoxă) De altfel, în Scriptură nu întâlnim expresii de genul "post negru", ori "de dulce". Postul este post, iar abținerea de la carne nu se numește post decât în Tradiția ortodoxă. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Protestanti, Luther si ........invatatura lui | alecsandru | Biserici Protestante | 118 | 08.09.2015 18:50:21 |
Experiente cu protestanti | danyel | Secte si culte | 83 | 12.02.2013 16:18:24 |
Mantuirea la protestanti! | Templier Knight | Secte si culte | 67 | 20.11.2011 21:13:03 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|