Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2012, 14:39:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
E trist sa vedem printre bunii nostri colegi si astfel de reactii. Ca si cum am spune: "Doamne, faca-se voia Ta, acolo-n cer, ca pe pamant ma ingrijesc singur!"
Stii, era bancul ala cu Itzic care se tot ruga "da Doamne sa castig la loto!" Si se ruga asa mult si staruitor ca intr-o buna zi, Dumnezeu ii zice: "Mai Itzic, ajuta-ma sa te ajut, joaca si tu la loto!".

Citat:
Sfarsitul cui? Al meu? Al lumii? Dar am eu vreo putere sa "ma fofilez"? De ce, avand credinta, suntem atat de naivi? Cu cat "te feresti", cu atat cazi in propriile tale temeri. Si cu cat iti pui mai mult nadejdea in Dumnezeu, cu atat iti este mai usor sa accepti absolut orice.
Depinde de care sfarsit vorbim.

Daca vorbim de Apocalipsa, mai greu - desi Biblia nu spune ca la sfarsitul acelor zile, nu va fi ramas nici unul din sfinti in picioare.

Daca vorbim de o apocalipsa economica/sociala depinde de alegerea fiecaruia, unul alege sa stea cu bratele incrucisate si sa arunce consecintele in seama lui Dumnezeu, altul incearca in masura posibilitatilor sa-si ia masuri..

Desigur, majoritatea celor care isi pun problema, nu au bani sa-si construiasca bunkere sau sa stocheze tone de mancare, dar ceva se poate face mereu.

Citat:
Ipotetic privind, ca si cum unele lucruri s-ar adeveri, ce-am putea anticipa noi acum? Scenariile altora? Asa ceva este absurd. Nu poti patrunde "dincolo", nici macar cu mintea, fiindca acest "necunoscut" il stie doar Dumnezeu. Tu, omule naiv, poti sa ai alaturi de tine un intreg arsenal care sa crezi ca te-ar putea ajuta intr-o asemenea situatie, dar omiti faptul ca nu poti sti totul si ca iti scapa esentialul: Harul lui Dumnezeu.
Nu e nevoie sa stii EXACT ce se va intampla, toate dezastrele avand o anumita linie precisa de desfasurare si consecinte ca: lipsa mancarii, lipsa apei, dezordine sociala, etc.

Citat:
Daca incerci sa te pui la adapost, de fapt Il scoti pe Dumnezeu din inima ta, ca sa-ti faci mai mult loc!...
Ipoteza nefondata.
E ca si cand ai zice ca nu trebuie sa te mai duci la servici ci sa astepti ca Dumnezeu sa-ti hraneasca familia.

Citat:
Cat despre "provizii"... Nu am nici mai multe nici mai putine fata de cate aveam in fiecare an pe vremea asta si nu are legatura cu "apocalipsa".
Ei vezi, deci CEVA ai, probabil macar pe vreo 6 luni sau mai mult daca e bine dramuit, ai cu ce sa te incalzesti iarna, caz in care atunci da, nu mai ramane decat sa te rogi.

Citat:
DA. Mi-am pus si eu candva problema disparitiei unei legi, astfel incat sa nu mai avem curent electric.
Tu chiar ai incercat sa dai crezare nazdravaniilor astea New Age.

Citat:
Normal ca instantaneu ar trebui sa apara o alta lege care sa-l ajute pe om sa evolueze, dar asta s-ar intampla abia dupa ce ar disparea cea mai mare parte din populatie, mai ales cei din marile metropole, total dependenti de electricitate. Nu cred ca Dumnezeu ar ingadui una ca asta.
Oare?
N-au murit de-a lungul timpului sute de milioane milioane chiar miliarde de oameni in razboie, epidemii, catastrofe naturale, politico-socio-economice, etc.?
Dumnezeu a ingaduit.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce veti face voi cand vor veni acele vremuri de pribegie? adelin Despre Biserica Ortodoxa in general 157 23.09.2010 16:12:48
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
De ce 25 Decembrie? Andie Teologie si Stiinta 23 19.01.2009 01:38:20
16 - 22 decembrie laurschepsis Stiri, actualitati, anunturi 11 20.12.2008 04:59:41