Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2012, 20:31:14
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Florin Ionut, eu cred ca tu vrei sa inviti tot forumul la tine acasa, de ai pregatit bucatele acelea pantagruelice! :))) Pe mine m-ai amuzat teribil.
Si cum ne vei demonstra ca vei manca fripturi de Craciun?
Si o sa bem numai aghiazma mare????
Reply With Quote
Vechi 20.12.2012, 22:32:22
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Fara soba aia..inseamna ca nu prea esti convins de ce faci :)
Apropo, lemne uscate din vara, ai?

Vad ca nu aduni prea multe, esti singur sau preconizezi ca apocalipsa mayasa nu o sa dureze mai mult de o luna-doua? :)
Lemne, cartoane, hîrtii se găsesc. Cu soba e mai greu, că e scumpă, banii sînt limitați și prioritățile sînt altele.

Da, asta e partea proastă, că sînt pe cont propriu. Majoritatea fac cîteva ore maxim pînă la părinți la țară, mie îmi trebuie vreo 16 ore iarna.

Eu nu cred în profeții păgîne, ci mă tem doar de răutatea lumii în cazuri critice.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2012, 22:34:57
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Si o sa bem numai aghiazma mare????
Nici eu nu am inteles faza asta cu sfintirea apei, dar macar o sa mancam eco pana la Craciun.
Da, eu maine impodobesc bradul la birou, asa cum am preconizat.
Vechi 20.12.2012, 22:45:05
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pe cat pariem ca nu se va intampla absolut nimic.
Adica va fi o zi ca oricare alta?
Cînd treci prin Timișoara sau dacă ajung eu în orașul tău, îți fac cinste cu o masă la restaurant dacă tu dreptate. Comanzi ce dorești.

Reply With Quote
Vechi 20.12.2012, 22:50:02
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nici eu nu am inteles faza asta cu sfintirea apei, dar macar o sa mancam eco pana la Craciun.
Păstrarea apei potabile pe termen lung e o adevărată problemă. Mi-am cumpărat var, dar nimeni nu știe propoțiile pentru purificare. Pastile nu vreau să bag în butoi. Argint nu am de fel. Piramide nu am cum construi pentru așa un volum... Deci soluția simplă și eficientă e să o sfințesc. Am aghiazmă mare de acum cîțiva ani și nu s-a stricat deși am păstrat-o în recipient din plastic.

Reply With Quote
Vechi 20.12.2012, 22:54:44
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Fie că sînteți credincioși sau necredincioși, conspiraționiști sau nu, există motive serioase de îngrijorare pentru ziua de 21 decembrie 2012. Ziarele, Internetul, posturile de radio, televiziunile vor vui din ce în ce mai mult cînd ne vom apropia de ziua atît de mediatizată. Va fi o isterie generală cum nu a mai fost nicicînd.

Deci, cum vă pregătiți pentru acel moment și ce veți face atunci? Veți lua din timp măsuri suplimentare de siguranță? Veți face provizii? Vă veți aduna atunci la un loc împreună cu prietenii, familia, cunoștințele?
ASTA este si scopul satanei sa isterizeze lumea!!Dar DOMNUL AZIS ca ne da PACEA LUI ,care vine din sferele lui ceresti ne-o da nu asa cum o da lumea asta,temporar ! Dar tebuie sa ne ingrijim sa mergem in rai8 daca vom muri ,adica fiind post eu m-am grabit spre exemplu sa ma spovedesc si am primit impartasania ca ajutor la strabaterea vamilor vazduhului ..doar cu o moarte suntem toti datori ...important e sa fim pregatiti cit de cit sa prindem RAIUL pt.ca acolo este mult mai faina decit pe pamint!DOMNA AJUTA-NE la toti sa ne intilnim acolo!
Aprops..pe 21 merg la serviciu in mod obisnuit ,mi-am cumparat cele necesare pt.serbarea CRACIUNULUI acest mare praznic dumnezeiesc ,astept sa vina acasa fiica mea si mi-am facut planurile de ce prajituri voi face pentru familie si colindatori.
Sfdirsitul lumii va veni tot asa ca potopul ,adica lumea va face nunti ,botezuri ,case ..fara a banui momentul sfirsitului.Daca toti se asteapta la un sfrirstit asta e dovada contrarie ca el ar fi miine!!pe 21 decembrie.
Vechi 20.12.2012, 22:56:43
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Păstrarea apei potabile pe termen lung e o adevărată problemă. Mi-am cumpărat var, dar nimeni nu știe propoțiile pentru purificare. Pastile nu vreau să bag în butoi. Argint nu am de fel. Piramide nu am cum construi pentru așa un volum... Deci soluția simplă și eficientă e să o sfințesc. Am aghiazmă mare de acum cîțiva ani și nu s-a stricat deși am păstrat-o în recipient din plastic.
Pai bine, dar agheasma mare nu se bea asa, ca pe apa. Se bea numai in anumite zile si pe nemancate! Nici nu stiu ce te vei face dupa ziua de maine cu atata agheasma!

dar de abia astept sa vad o poza cu tine mancand friptane de Craciun!
Vechi 20.12.2012, 23:10:40
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
E trist sa vedem printre bunii nostri colegi si astfel de reactii. Ca si cum am spune: "Doamne, faca-se voia Ta, acolo-n cer, ca pe pamant ma ingrijesc singur!"
Eu nu asa inteleg porunca "Vegheati, ca nu stiti cand vine Fiul Omului!" Ceea ce se intampla acum sunt tocmai "zvonurile" pe care Mantuitorul ne cere sa nu le luam in seama. De cine sa ma tem, oare? De "sfarsit"? Sfarsitul cui? Al meu? Al lumii? Dar am eu vreo putere sa "ma fofilez"? De ce, avand credinta, suntem atat de naivi? Cu cat "te feresti", cu atat cazi in propriile tale temeri. Si cu cat iti pui mai mult nadejdea in Dumnezeu, cu atat iti este mai usor sa accepti absolut orice.
Ipotetic privind, ca si cum unele lucruri s-ar adeveri, ce-am putea anticipa noi acum? Scenariile altora? Asa ceva este absurd. Nu poti patrunde "dincolo", nici macar cu mintea, fiindca acest "necunoscut" il stie doar Dumnezeu. Tu, omule naiv, poti sa ai alaturi de tine un intreg arsenal care sa crezi ca te-ar putea ajuta intr-o asemenea situatie, dar omiti faptul ca nu poti sti totul si ca iti scapa esentialul: Harul lui Dumnezeu. Daca incerci sa te pui la adapost, de fapt Il scoti pe Dumnezeu din inima ta, ca sa-ti faci mai mult loc!...
Probabil traim acum un "sfarsit" si un "inceput", dar este ca si intelepciunea care ajunge in viata omului. Nu poti sa spui ca te-ai inteleptit in anul cutere, in luna, ziua, si la ceasul cutare. Este o trecere mai mult sau mai putin sesizabila, cu tot felul de framantari (politice, sociale sau chiar in fiinta fiecaruia). Unii mai sensibili au un contact mai dur, intampinand un puternic zbucium sufletesc si de aici atatea stari depresive, atatea tentative de sinucidere... Altii nu mai reusesc sa mentina armonia in familie, desi pana nu demult era pace si buna intelegere... Cu totii trecem de la o stare la alta aproape fara nici o explicatie, dar daca facem un mic efort, realizam ca sunt niste incercari si cautam sa "zavoram" orice reactii de cearta, de manie, de razbunare... Citeam de mult despre astea... Acum le traim... Dar nu e vorba de un sfarsit fizic, ci de o trecere, o schimbare, o transformare. Iar asta nu cred ca are loc intr-o secunda, ci ea deja a inceput cu mult timp in urma, si se desavarseste la foarte mult timp, dupa!... Eu cel putin asa vad lucrurile.
Cat despre "provizii"... Nu am nici mai multe nici mai putine fata de cate aveam in fiecare an pe vremea asta si nu are legatura cu "apocalipsa". DA. Mi-am pus si eu candva problema disparitiei unei legi, astfel incat sa nu mai avem curent electric. Normal ca instantaneu ar trebui sa apara o alta lege care sa-l ajute pe om sa evolueze, dar asta s-ar intampla abia dupa ce ar disparea cea mai mare parte din populatie, mai ales cei din marile metropole, total dependenti de electricitate. Nu cred ca Dumnezeu ar ingadui una ca asta.
Daca vor fi... trei zile de intuneric, sau nu... cine stie. Dar intunericul nu e "intuneric", cand exista "Lumina" lui Dumnezeu.
Dacă îmi iau niște măsuri de precauție o fac pentru că așa simt că e mai bine pentru familia mea. Domnul rămîne mereu prezent în mintea mea și îmi place să cred că gîndurile acestea prevăzătoare sînt de la El. Dacă într-adevăr va începe o perioadă grea, voi avea șansa de a-i ajuta pe cunoscuți și pe vecini oferindu-le din puțina mea agoniseală. Dacă nu va fi nimic, voi avea boabe, semințe, legume și fructe pentru cîteva luni bune...

Astăzi ne-am întîlnit cu duhovnicul, cu care am discutat, care ne-a spovedit și ne-a împărtășit. Tot astăzi mi-am cumpărat amnar și cremene... Știi tu Moșule, Maria fără Marta riscă să moară de foame sau din alte pricini "postapocaliptice". :) Da, sîntem datori să rămînem în viață cît mai mult pentru a ne ajuta semenii. Citeam undeva unde se vorbea despre martiraj că într-o situație de viață și de moarte e o greșeală să alegem moartea (ca și creștini), aruncîndu-ne de bunăvoie în gura leului sau în foc. Trebuie să facem tot posibilul să supraviețuim!

Reply With Quote
Vechi 20.12.2012, 23:17:16
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai bine, dar agheasma mare nu se bea asa, ca pe apa. Se bea numai in anumite zile si pe nemancate! Nici nu stiu ce te vei face dupa ziua de maine cu atata agheasma!

dar de abia astept sa vad o poza cu tine mancand friptane de Craciun!
În situații critice se poate bea. Adu-ți aminte ce spunea Hristos despre David care a mîncat din bucatele sfințite care erau în templu.

Altfel, de Bobotează o pot dona celor care obișnuiesc să se înghesiuie în jurul butoiului la biserică... :)

Reply With Quote
Vechi 20.12.2012, 23:20:39
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
...important e sa fim pregatiti cit de cit sa prindem RAIUL pt.ca acolo este mult mai faina decit pe pamint!
Căci împărăția lui Dumnezeu nu este mâncare și băutură, ci dreptate și pace și bucurie în Duhul Sfânt.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce veti face voi cand vor veni acele vremuri de pribegie? adelin Despre Biserica Ortodoxa in general 157 23.09.2010 16:12:48
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
De ce 25 Decembrie? Andie Teologie si Stiinta 23 19.01.2009 01:38:20
16 - 22 decembrie laurschepsis Stiri, actualitati, anunturi 11 20.12.2008 04:59:41