Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2012, 16:14:28
N.Priceputu
Guest

Implicit

Da, corupția. Dar problema e că în general ni se pare că ea e numai acolo, sus, la ăia mari. Ei, însă, au fost cândva mici, dar cu o mentalitate coruptă; care e o plagă a societății noastre. Cam toți suntem dispuși la mici compromisuri. Iar pe cele mai mari de obicei nu le facem doar pentru că n-avem ocazia.
Și așa ajungem de la politică la Evanghelie: pt. că dacă am lua-o în serios, atunci ne-am gândi la orice semen al nostru ca la noi înșine, făcându-i ce am vrea noi să ni se facă. De ce nu ținem seama de cuvintele Domnului nu știu.
În concluzie, aș spune că politica e așa cum e pentru că nu suntem un popor creștin în fapt.
La asta trebuie să lucrăm.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2012, 16:21:06
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Da, corupția. Dar problema e că în general ni se pare că ea e numai acolo, sus, la ăia mari. Ei, însă, au fost cândva mici, dar cu o mentalitate coruptă; care e o plagă a societății noastre. Cam toți suntem dispuși la mici compromisuri. Iar pe cele mai mari de obicei nu le facem doar pentru că n-avem ocazia.
Și așa ajungem de la politică la Evanghelie: pt. că dacă am lua-o în serios, atunci ne-am gândi la orice semen al nostru ca la noi înșine, făcându-i ce am vrea noi să ni se facă. De ce nu ținem seama de cuvintele Domnului nu știu.
În concluzie, aș spune că politica e așa cum e pentru că nu suntem un popor creștin în fapt.
La asta trebuie să lucrăm.

Asa este,ceea ce ne dorim sa vedem la scala macro,intai ar fi nevoie sa reconstruim la scala micro,individuala.Din pacate,insa,este mai comod sa arati cu degetul spre conducere facandu-i responsabili pe mai mari de ceea ce ni se intampla si asteptand ca schimbarea sa se produca de sus in jos.
Vechi 10.12.2012, 16:41:19
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

In primul rand, daca nu ai ales, esti mai putin vinovat pentru ele (jocurile).
Altfel, iti meriti din plin soarta, doar tu ti-ai ales calaii.
vorba unui blogger: daca tot e sa mi-o faca, macar sa fie viol in cel mai pur sens al cuvantului.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca ar fi avut mai multi romani intelepciunea sa nu mearga la vot, poate o prezenta sub 50%, ar fi fost un semnal de alarma pentru politicieni.
Si anume ca prostii nu mai sunt atat de prosti, si nu o sa inghita tot ce urmeaza, si se pot astepta chiar la ceva mai rau decat lipsa la vot.
asta nu pot sa inteleg. Mentalitatea de ''l-as ca le arat eu lor, nu ma duc la vot''. Ce semnal de alarma e asta? De ce ar trebui sa ii pese politicianului ca e prezenta putina la vot? E aceeasi tactica pe care o adopta jumatate din cetatenii tarilor de pe planeta, s-a rezolvat ceva?

Sa inteleg sa polticienii o sa sa se gandeasca ca nu ii credem?
Stiu, si ii doare fix in cot de indignarea ta. Tot ce se intelege e ca esti apatic.
Votul nu e televizorul. Nu le scade ratingul ca nu te duci tu.
Vechi 10.12.2012, 16:41:51
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Asa este,ceea ce ne dorim sa vedem la scala macro,intai ar fi nevoie sa reconstruim la scala micro,individuala.Din pacate,insa,este mai comod sa arati cu degetul spre conducere facandu-i responsabili pe mai mari de ceea ce ni se intampla si asteptand ca schimbarea sa se produca de sus in jos.
Draga mea ,are profetul David un psalm unde spune cam asa:
"Cand sus ajung oamenii de nimic nelegiuitii misuna pretutindeni"
Ce vrei dovada mai clara ,raul este in noi deoarece noi nu avem o morala crestina.
Asta ne-ar salva .
In occident asa au fost educati , acolo se face mult voluntariat si educatie in scoala ,de cand sunt mici.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2012, 16:45:50
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Draga mea ,are profetul David un psalm unde spune cam asa:
"Cand sus ajung oamenii de nimic nelegiuitii misuna pretutindeni"
Ce vrei dovada mai clara ,raul este in noi deoarece noi nu avem o morala crestina.
Asta ne-ar salva .
In occident asa au fost educati , acolo se face mult voluntariat si educatie in scoala ,de cand sunt mici.
Asa este,Anita...
Vechi 10.12.2012, 18:40:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
vorba unui blogger: daca tot e sa mi-o faca, macar sa fie viol in cel mai pur sens al cuvantului.
Poti sa o iei si asa.
Cu alte cuvinte, daca alegi care sa te violeze mai intai, nu inseamna ca ti-ai pastrat o farama de virtute.

Citat:
asta nu pot sa inteleg. Mentalitatea de ''l-as ca le arat eu lor, nu ma duc la vot''. Ce semnal de alarma e asta? De ce ar trebui sa ii pese politicianului ca e prezenta putina la vot?
Am explicat deja, esti sigur ca stii si sa citesti?

Citat:
E aceeasi tactica pe care o adopta jumatate din cetatenii tarilor de pe planeta, s-a rezolvat ceva?
Serios? Unde?

Citat:
Sa inteleg sa polticienii o sa sa se gandeasca ca nu ii credem?
Cam asa ceva.

Citat:
Stiu, si ii doare fix in cot de indignarea ta.
Atat timp cat mai sunt suficiente oi care sa se incoloneze ca sa participe la show -ul lor, da.

Citat:
Tot ce se intelege e ca esti apatic.
De rezistenta pasiva ai auzit?
Varianta activa nu e in nici un caz sa alegi in care latz sa-ti bagi gatul.
Vechi 10.12.2012, 18:43:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Iar DD o fi crezand ca suntem o natie de inapoiati mintal sa credem in promisiunile lui
Sunt suficienti si din astia, si inca din aia cu supra-stima de sine, ca ce ..noi suntem orbi ca nu putem vedea unde e salvarea..
Citeste cu atentie 2-3 pagini in urma.

Citat:
Sau un visator
DD se crede un salvator al acestui popor
In primul rand un lucru realizabil este inlaturarea coruptiei ,cauza tuturor relelor
Nu se crede.
Stie exact ce este.
O marioneta.
Care isi joaca rolul si isi incaseaza banul.
Vechi 10.12.2012, 18:45:21
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Super creația de dreapta a lui Băse, polul nord al dreptei, gaura din covrig a politicii românești, pe numele ei ARD și-a dat (binemeritatul și) obștescul sfârșit.
Ca să vezi unde era nădejdea alegătorului dreptaci român!
Reply With Quote
Vechi 10.12.2012, 18:45:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Dupa cum am spus,prefer sa ma situez la nivelul pragmatic in astfel de situatii si desi stiu ca nu exista politician imaculat,i-am votat pe cei in care totusi am o speranta ca pot fi capabili sa duca barca mai departe.
Tot cu speranta am ajuns aici. Si tot cu speranta ramanem. :)

Citat:
Insa,am dorit si eu sa inteleg mecanismele rationamentului conform caruia a nu merge la vot este o solutie,asta in conditiile in care nu vorbim de o boicotare a alegerilor organizata,ci de o situatie in care se stie clar ca multi vor merge sa isi exprime votul,iar tu prin neparticipare,s-ar putea sa obtii exact efectul invers...
Bine ar fi sa fie "efectul invers", adica in loc de politicieni corupti, incompetenti si iresponsabili sa avem exact opusul.
Vechi 10.12.2012, 19:09:51
TunsDiana
Guest

Talking

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Astia sunt problema ta cand ti-e tie greu, nu faptul ca stai toata ziua pe net in loc sa faci ceva util pentru viata ta!

Astia-s cei mai periculosi. Se ascund si te pandesc dupa fiecare tufis. Vezi ca ai un mason ascuns sub pat si inca unu care e hacker si pandeste ce scrii pe aici! Trage jaluzelele la geam ca sa nu te impuste vreun lunetist (si el este un naiv cooptat la masoni)!

Care-s aia? Io nu am vazut nici unu! Poti sa dai nume?

E normal sa-si iubeasca tara... dar cum gasesti ii pe aia care nu o iubesc? Chiar si cei din UDMR o iubesc (acum depinde care tara)!

Trebuie sa-i sprijinim mai ales pe cei ca tine si Becali ca sa avem legi pentru omorarea homosexualilor ca in Uganda si pentru interzicerea avortului chiar si la femei care au ramas insarcinate in urma unui viol.

Sunt! Sunt!

Mi-e imi spui!
Mai ales la carciuma si pe net se discuta multe.
.
Hahahahahahahahahahahahhaah!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dilema luciamanta Pocainta 7 09.04.2012 20:57:46
Dilema Azzuurra Generalitati 32 06.10.2011 14:10:28
dilema Mirela0110 Generalitati 26 07.06.2011 14:42:08
Dilema Adriana-Simona Biserica Romano-Catolica 11 24.01.2011 15:01:19
Rezultatele alegerilor din Republica Moldova mihailt Generalitati 2 29.11.2010 17:44:29