Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.10.2012, 23:18:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Multumesc de raspuns chiar ma mai linistit , eu am auzit cum ca un monah ar scrie pe apologeticum, cred ca am fost inselat de foaia aia, si as vrea sa mai stiu ce siteuri mai sunt dubioase am auzit si de saccsiv imi da cineva informatii?
Nu stiu daca au vreun articol semnat cu un nume real, doar daca sunt preluari din alta parte.
Sunt mai multi in spatele blogului respectiv, unii se cunosc, dar n-am sa dau nume aici.
Statutul lor monahal nu cred ca are relevanta, nu haina face pe om.
Vechi 28.10.2012, 23:22:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
fragment extras din cartea LA APUSUL LIBERTATII - Ieromonah Hristodul Aghioritul
Traducere din limba greacă de S. G. Colițu Cartea a fost tipărită de către editura Sofia, București, 1999!!!
Paranoia cu cipurile nu tine de anul 2008 (parca) cand s-au inflamat spiritele la noi, este mult mai veche, a fost importata de la greci si rusi, pe filiera unor grupari dubioase, stiliste, de peste prut.

Grecii la randul lor au luat-o de la neoprotestantii americani, pe filiera paranoii cu codul de bare, pe urma a benzii magnetice, stramosii "cipului", in viziunea tehno-apocaliptica.
Vechi 29.10.2012, 01:19:42
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
cine stie in ce v-a consta cu adevarat pecetea 666. Si apoi dracul nu e atat de prost sa inventeze o pecete de care sa-si dea seama oricine ca sa poata sa se fereasca de ea orice om. Sa fim intelepti si sa nu procedam ca "Petrica si lupul"
Totdeauna dracul e mai prost decat un crestin vrednic; deci nu orice om se fereste de cipuri, exemple fiind destule chiar si pe acest topic.
Vechi 29.10.2012, 02:50:23
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Lucrul acesta nu trebuie să-l acceptăm, pentru că vom fi osânditi pe veci si, ca să nu-L mâhnim pe Hristos, nu trebuie să-l acceptăm nici pe cartea de identitate, nici pe vreun card și nici să votăm proiectul de lege prin care se va da puterea de a ni se impune acest număr, pentru că asa cum e scris oricine te sileste să mergi cu el o milă, mergi cu el două".
Sigur, suntem impotriva cipurilor de pe buletin, permis, pasaport, dar in schimb acceptam/toleram calculatorul + internetul, telefoanele mobile etc. Pai care sunt mai daunatoare oare?? Intreb si eu ca prostu'... Evident, sper sa primesc si un raspuns argumentat.

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
deci nu orice om se fereste de cipuri, exemple fiind destule chiar si pe acest topic.
Vezi ca SIM-ul din telefonul tau e un cip de mii de ori mai periculos decat ala dintr-un pasaport! Ala spune unde esti, stie ce vorbesti si ce mesaje trimiti/primesti, ce poze faci etc.
Vechi 29.10.2012, 03:50:24
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Sigur, suntem impotriva cipurilor de pe buletin, permis, pasaport, dar in schimb acceptam/toleram calculatorul + internetul, telefoanele mobile etc. Pai care sunt mai daunatoare oare?? Intreb si eu ca prostu'... Evident, sper sa primesc si un raspuns argumentat.

Vezi ca SIM-ul din telefonul tau e un cip de mii de ori mai periculos decat ala dintr-un pasaport! Ala spune unde esti, stie ce vorbesti si ce mesaje trimiti/primesti, ce poze faci etc.
Vezi ca te lansezi in afirmatii ca la pocker.
Conteaza care-s daunatoare, nu mai daunatoare; acest fel de a pune problema dovedeste preocuparea de a justifica latura convenabila a subiectului prin incriminarea altei laturi, ambele fiind la fel (de incriminabile). Ca si cum ai spune: "Parinte, cum e mai daunator, sa incalc sapte porunci sau numai doua?"

Apoi, nu stii daca eu am celular, dar te aventurezi in afirmatia ca as avea incurajat de faptul ca tu nu concepi sa nu ai tu; eu n-am celular, insa recunosc ca am avut cand am avut nevoie.
Vechi 29.10.2012, 09:30:58
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Totdeauna dracul e mai prost decat un crestin vrednic; deci nu orice om se fereste de cipuri, exemple fiind destule chiar si pe acest topic.
si de unde ai dovada ca aceste cipuri ar fi 666? Daca 666=cipuri atunci UNDE SI CINE ESTE FIARA APOCALIPTICA (Antihristul) care a inceput deja pecetluirea lumii? Tu ca un crestin vrednic (care e mai destept decat dracul) ar trebui sa stii
Vechi 29.10.2012, 09:49:48
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit Pun si eu o intrebare-soc, pentru a lovi intr-o prostie-soc:

Si daca au cipuri, ce?
Vechi 29.10.2012, 09:51:25
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cred ca mai degraba invers.
Aia care se tem de cel biometric ori au ceva de ascuns, ori probleme la etajul superior, in orice caz, beneficiaza probabil de o monitorizare speciala.
Pentru ambele situatii.
Bine zis! Asa e; eu unul nu am nimic de ascuns. Sincer, daca faimosul cip nu dauneaza sanatatii, si ar fi obligatoriu, as accepta punerea lui sub piele.
Vechi 29.10.2012, 09:53:05
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Eu raspunsesem intrebarii daca omul are si alternative la actele cu cip. Am zis ca da, si am aratat care sunt cele doua posibilitati si costurile aferente. Ce nu ai priceput??

Si da, eu am vorbit si cu duhovnicul, pentru ca am simtit nevoia s-o fac. Dupa cate texte, articole si bazaconii am gasit si citit pe net, eram deja intr-o ceata deansa si am avut toata nadejdea ca duhovnicul ma poate ajuta. Si mi-a zis clar ca un pasaport biometric NU e lepadare, ca nu scrie acolo ca ma lepad de Hristos si nici nu dau vreo semnatura in sensul asta!

Si acum daca e sa vorbim de control si monitorizare, consider telefoanele mobile de mii de ori mai nocive decat un pasaport care il folosesc doar cand ma duc in Turcia sau mai stiu eu unde! De telefoane insa nu zice nimeni nimic, si nici nu va indurati sa va lepadati de ele. Nici voi si nici fetele bisericesti care sunt impotriva cipurilor!

Oameni buni, pacatele ne duc in iad, nu un cip de pe un act. Constiinta voastra ce va spune, cum si cu ce credeti ca L-ati suparat pe Dumnezeu mai tare? Cu pacatele comise sau printr-un act biometric??
Excelent punct de vedere, ca si al fratelui AlinB.
Vechi 29.10.2012, 09:55:19
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Excelent punct de vedere, ca si al fratelui AlinB.
sa nu uitam de calculator si de internet
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Gratia sfintitoare si gratiile actuale Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 50 21.07.2013 20:41:59
cati copii ati vrea in conditiile actuale ? Mirela0110 Generalitati 143 13.10.2011 15:28:56