![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Of, omule, cum de eu inca ma tem foarte tare sa fac asta, dupa 20 ani de neintrerupta munca si formare in diagnosticul psi?... Treaba ta.... Treaba mea! Hai s-o lasam balta, pentru totdeauna, pe tema asta. Nu vreau sa imi disput persoana cu tine si nici cu altcineva, afara de Hristos. Last edited by ioan cezar; 20.10.2012 at 02:01:34. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Tu sustii ca o forma de senzualitate (sa-i zicem direct, "sex"?), chipurile buna, consfintita (asa cum e in cadrul casatoriei) trebuie sa ramana si dupa Inviere si la fel, binenteles, si institutia casatoriei, ca altfel senzualitatea n-ar mai fi buna, da? Ei, si uite asa ajungem in situatia enuntata in postarea mea precendenta in care aratam ca astfel de supozitii care ignora cuvintele clare ale Mantuitorului, duc la tot felul de situatii jenante ca in problema ridicata de saduchei (Matei 22:24-28). Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by AlinB; 20.10.2012 at 02:00:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Aceasta manifestare scrisa a ta, vorbeste de la sine.
Certitudinea ta in privinta "obsesiei" mele, e similara cu certitudinea bossului (la care l-as aduaga fara ezitare pe Catalin) privind alcoolismul meu. Voi ilustrati foarte bine paradigma nebuniei paranoide: usurinta faradelegii, atasarea cu inocenta usurinta a etichetei simpliste pe chipul semenilor. Necazul e ca voi sunteti intr-adevar "sinceri": credeti cu tarie, in perversitatea mintii voastre, in "adevarul" judecatii personale. Impartiti pe semeni in oi si capre, IN TOATA VREMEA, fara indoiala. Doar pe voi nu va ingrijiti sa va depuricati, sarmani suferinzi cu inima, cu mintea, cu fiinta intreaga... Domnul sa va tamaduiasca, spre Slava Lui, in veci! |
|
|||
|
|||
![]()
Vindecarea Ioane, vindecarea..
Mai mult nu scriu ca iarasi.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu are nimeni motiv sa se supare la aflarea adevarului, caci nu noi suntem Creatorul; noi doar ne-am nascut, primind viata in dar, si trebuie sa o traim dupa cum cu dragoste ne invata Dumnezeu, spre binele nostru si al urmasilor nostri. Stie El ca suntem pacatosi, dar macar sa constientizam si noi; nu numai ca suntem, dar si din ce motiv suntem pacatosi. Nici unul dintre noi nu poate fi fara de pacate, din cauza trupului de carne, care ne trage in jos; dar cu totii putem sa scoatem la lumina pacatele, spovedindu-le, si prin mila Domnului, mantuidu-ne. Dar daca facem pacate si totodata le aprobam, e de rau; lucru usor de facut, daca nu ne-am instruit in acest sens. Din pacate nu ajunge propria constiinta, nici increderea in noi insine, ca sa ne tinem departe de pacate, ci trebuie sa ne inspiram de la cei, care s-au sfintit si indumnezeit, ajungand sa il vada pe Dumnezeu si vorbind astfel din stiute, adica sfintii. Este totusi ciudat, ca unii, care in rest pastreaza o oarecare distanta, se trezesc fix in momentul in care sunt aduse ca marturie si spre invatatura textele scrise de Sfintii Parinti. Acestea ii tulbura tare. Oare de ce, avand in vedere ca textele respective sunt luate chiar de pe acest site? Indiferent de aceste reactii ciudate, avem totusi dreptul sa discutam intre noi in termenii dreptei credinte. Ca inca nu a venit vremea cand acest lucru ni se va interzice. Sau a venit?!? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa luam distanta de la mesajele, care ne jignesc, in mod inutil, evident. Nu avem de unde sa stim, daca cineva este alcoolic sau nu; dar nici noi sa nu dam ocazia, ca ceilalti sa vada in noi, datorita afirmatiilor, un alcoolic. Cred ca toata lumea s-ar simti mai bine fara aceste caracterizari, care sunt lipsite de un sambure de adevar, fiind doar produsul imaginatiei noastre. Putin respect domnilor si doamnelor! Va rog! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pana spre sfarsitul primului mileniu nici nu exista ritualul actual de casaorie, era o binecuvantare incununata de impartasania comuna. In impartasania comuna cu Hristos se realizaza deplin unirea sotilor. Este pana la urma o mare taina cum se vor petrece lucrurile dupa inviere. Eu nu am spus ca va continua o legatura sexuala, ci ca va exista probabil (este doar o presupunere) ceva care sa corespunda acestei uniri si dupa inviere. Cum anume, nu se stie, asa cum nu se stie nici cum vor fi trupurile inviate. Ce anume se intampla cand cineva a fost casatorit de mai multe ori, cu binecuvantarea Bisericii (sau, in VT).. nu stiu. (Aminteste-ti si de ce spune sf. Pavel ca cel care se uneste cu o prostituata devine un singur trup cu ea.. deci si aceste uniri pasagere au o urmare, poate vesnica) Depaseste intelegerea noastra. Se poate sa ramanem in mod special uniti cu cei / cea cu care am fost uniti cel mai deplin in Hristos in lumea asta. Este tot o presupunere. In acelasi timp, despre Imparatia lui Dumnezeu se spune ca vom trai in comuniune deplina (dupa modelul Sfintei Treimi) cu toti oamenii. Deci sigur, este greu de imaginat o comuniune mai stransa cu o anume persoana. Cred din nou ca lucrurile nu pot fi exprimate decat antinomic. In acelasi timp vom fi in comuniune cu toti, in Dumnezeu, si vor exista comuniuni 'speciale' intre soti; si altele poate de alt fel intre rude , prieteni,... Este o speculatie, evident. De cand este interzisa gandirea teologica cu titlul de pura speculatie in ortodoxie? Casatoria crestina este in mod ideal unica, din aceasta cauza, nu din alta: pentru ca reflecta simbolic unirea lui Hristos cu Biserica, iar aceasta unire este unica; iar acest simbol viu mi se pare logic duhovniceste sa fie pastrat si dupa inviere, intr-o forma misterioasa. Ce stie samanta cum va fi floarea?
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 20.10.2012 at 12:33:10. |
|
|||
|
|||
![]()
...spunea, intr-un interviu, ceva de genul "nu imi place expresia "jumatatea mea". Se unesc in fata Sf. Altar, doi intregi, nu doua jumatati". Ma rog, parafrazez, nu citez exact. Insa ideea e splendida. Daca ma iertati, as adauga, daca se poate, si faptul ca in afara Tainei, suntem doar jumatati de oameni, masculi si femele, atunci cand interactionam (sub)animaliceste.
Ca sa parafrezez pe inca cineva, un personaj drag mie, "jumatatile de oameni viermuind in intunericul labirintic al poftelor, si oamenii splendid intregiti prin insasi situarea lor in Biserica, unindu-se in fata lui Dumnezeu, sunt doua lucruri complet diferite". Si cum dupa Inviere vom fi oameni completi, in toate privintele, nu mai avem nevoie de completari aduse de finta altuia, caci...cei care vor fi mantuiti vor fi una cu Creatorul, asa ca ce nevoie vor mai avea de paleativul din "acest veac" al unirii trupesti?! De ce sa te unesti trupeste-emotional-hortmonal cu sotia, cand te unesti mistic cu Facatorul!? Suntem mai toti adulti, si folosim computere. Mai folositi careva din domniile voastre abacul? Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 20.10.2012 at 12:38:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As avea numai un comentariu: adevarata dragoste nu este o fiica a nevoii. Dragostea este o fiica a libertatii, a gratuitatii. Dumnezue nu ne-a creat din nevoie, ci din dragoste pur 'gratuita'. Deci, nu vom avea nevoie sa fim impreuna cu altul, ci vom putea fi, in deplina libertate, impreuna cu el. De altfel, cred ca este valabil si pentru comuniunea dintre toti oamenii. Acum avem si nevoie unii de altii, atunci nu. Dar vom fi in deplina comuniune din dragoste 'gratuita' (caci dumnezeiasca).
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|