Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.10.2012, 18:23:39
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Ok! Sugerezi ca doctrina adventista (oficiala si neoficiala) inglobeaza intreaga Biblie si nu exista puncte vulnerabile pentru adventisti?
Nu despre asta era vorba, ci despre interpretarea Bibliei, respectiv a întregii Biblii luată în ansamblu (poate era necesar pleonasmul). Altfel, "puncte vulnerabile" pot fi scormonite la oricine, până și lui Hristos I s-au găsit de către unii...
N-am înțeles ce-i cu doctrina adventistă "neoficială", să fie ideile dezvoltate de unii dizidenți (cum a devenit fostul "UNOM" de pe tin.ro)? Ei niciodată n-au reprezentat Biserica, chiar dacă au primit câteva "like"-uri, cam câte poți număra pe degete (fie și descălțându-te)...

Citat:
Problema mea esti tu (si cei ca tine)!
În cazul acesta chiar ai o problemă! Nu intru în jocul tău căci nu mă cunoști, pe când eu s-ar putea să te cunosc, să știu cine ești. Dezminte odată informația că ești una și aceeași persoană cu UNOM! Stilul cam seamănă...

Citat:
Nu ei! Ei nu inteleg religia adventista dar eu o inteleg fiindca am trecut prin aceasta religie intr-un mod mult mai "profund" decat crezi! Pur si simplu le-am oferit doua dintre cele mai bune argumente impotriva religiei adventiste:
1.sabatul este invalidat de faptul ca pamantul este rotund iar omul a cuceri,t la scurt timp dupa al II-lea razboi mondial, spatiul cosmic!
2.adventismul are o istorie care il face vulnerabil! (mai tii minte ghiveciul?)
Le-am pus pe tava "slabiciunile adventismului" , e problema lor daca le vor folosi sau nu.
Mai bine spune că n-ai înțeles nimic din esența adventismului, ești mult mai credibil (pentru mine). Altfel reaua intenție devine evidentă și chiar nu am intenția să te deconspir. Nici măcar în privat!
Punctul 1. nu are nicio relevanță vis a vis de teologia sabatului la adventiști, E total aiurea!
Punctul 2. Arheologi de șifonier se găsesc pe toate drumurile. Mare brânză ghiveciul acela! Ce scheleți crezi că ai descoperit? Niscaiva genociduri, erezii, ori alte grozăvii?

Citat:
Apropo! Nici eu nici tu nu facem parte din aceeasi echipa! Echipa ta are parte de o "provocare"... daca nu era aceasta provocare, nu am fi aparut nici "noi"!
Deci am intuit bine!
În sfârșit o să fim ignorați amândoi...

Citat:
Ma intreb ce ar ramane din adventism daca adventistii ar aplica deconstructivismul! Adventismul ar ramane in aer fara nici o baza
No chance! În ciuda acuzațiilor, adventiștii nu procedează la deconstrucția textului biblic. Îl lasă să se explice singur (remember: Sola Scriptura), neapelând la cârje omenești. Dar încă o dată: nu aceasta e problema, lasă-i pe confrații noștri ortodocși să facă acea experiență, nu-i descuraja! De fapt, sincer să fiu, niciunul n-a avut încă curajul.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2012, 19:00:41
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
În cazul acesta chiar ai o problemă!
Esti un om spalat pe creier si reprogramat care reproduce ceea ce a fost dresat sa reproduca!

Citat:
niciunul n-a avut încă curajul.
Renunta!
Intre suporterii impartiti in echipe adverse nu exista compromis! In general adventistii au succes cu liga suporterilor "amatori"... ceea ce dovedeste ca adventistii nu detin un adevar ci ceva ce cred ca este adevar.

Deconstructie inseamna sa dai foile de ceapa jos una cate una pana gasesti miezul. In religie astea inseamna sa adulmeci o "doctrina" pana in locul ei de origine (treaba asta este riscanta fiindca poate fi "brutala" si nu oricine o poate face ci doar cei care pot trai fara... in fine nu are rost sa-ti dau mura in gura... daca vei dori, iti vei depasi singur propria ta mentalitate)!

P.S.
Nu are nici o relevanta cine sunt!

Iar la intrebarea "ce cauti intre ortodoxi?" iti raspund ca din motive personale am luat decizia de a-mi insusi tot ce este bun din ortodoxie (desi este improbabil sa devin un ortodox practicant)! Initial am abordat ortodoxia cu niste prejudecati dar m-am lovit de niste "invataturi" care merita intelese si insusite...! Sunt unii ortodocsi care manifesta un soi de "nationalism paranoic" fiindca au inghitit pe nemestecate teorii ale conspiratiei (ii gasesti si aici pe forum... ei au ceva cu evreii, nu stiu de ce) insa gasesti o multime de alti ortodocsi care iti pot oferi ceva relevand!

Asa ca lasa-ma in pace cu tot ceea ce vizeaza persoana mea! Si chiar daca m-ai cunoaste nu imi pasa! Vreau sa imi vad de treaba linistit in ceea ce priveste intelegerea ortodoxiei (a esentei ei esential).

Si inca ceva: citeste Patericul Egiptean! Poate vei avea sensibilitatea sa percepi ceea ce este dincolo de icoane, cruci de lemn si... etc! Eu am fost surprins de ceea ce am gasit. Am surprins o intreaga intelepciune a unor perioade istorice agitate... multe din intrebarile si raspunsurile acelor oameni le-am gasit relevante iar limbajul acelor timpuri este frumos si direct (nu vei gasi nimic ascuns in spatele cuvintelor ci doar ceea ce au intentionat acei oameni sa zica)!
Reply With Quote
Vechi 06.10.2012, 19:08:49
Banned

Implicit

Citat:
Asa ca lasa-ma in pace cu tot ceea ce vizeaza persoana mea!
Fie după dorința ta. Te-am lăsat.
Reply With Quote
Vechi 06.10.2012, 23:26:43
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
Vreau sa imi vad de treaba linistit in ceea ce priveste intelegerea ortodoxiei (a esentei ei esential).
Ultima data declarai ca scop expunerea punctelor vulnerabile ale adventismului si demascarea metodelor lor de indoctrinare. Iar cand ei (prin persoana lui 99) s-au aparat, atunci tu nici usturoi n-ai mancat... cautai de fapt sa intelegi Ortodoxia si vrei sa fii lasat in pace. Ar trebui sa stii ca daca ataci nu poti fi lasat in pace, asa, pur si simplu. Si sa-ti asumi riscul de a fi aratate si punctele tale vulnerabile.

Daca tot suntem in cautare e bine sa o facem cu sinceritate, altfel nu vom gasi decat amagire. Si esenta ortodoxiei si esenta adventismului sunt cu totul altceva decat icoane, sabat, sau ceea ce discutati voi aici. Faptul ca inca mai discutati la acest nivel arata ca ambii mai aveti mult de cautat...sau ca ambii cautati gresit. Dar, asta e... In lumea aceasta Dumnezeu a lasat drumuri si hatisuri pentru orice cautator, si fiecare gaseste ce cauta.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 08:29:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Si esenta ortodoxiei si esenta adventismului sunt cu totul altceva decat icoane, sabat, sau ceea ce discutati voi aici.
Doriana, acest lucru l-am lămurit deja (din punctul meu de vedere).

Citat:
Faptul ca inca mai discutati la acest nivel arata ca ambii mai aveti mult de cautat...
Și asta s-a rezolvat. Ca și în cazul Illuminatului nu sunt dispus să particip la concursul de scuipat în sus, dacă respectivii mai doresc, n-au decât, eu nu am umbrelă.
Oricât de aprinse ar fi discuțiile, nivelul de care vorbeai (nivelul decenței) merită să fie luat în seamă.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 10:19:21
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Doriana, acest lucru l-am lămurit deja (din punctul meu de vedere).

intr-adevar esenta adventismului este sabatul, daca discuti cu un adventist, altceva nu are in cap, dupa cum esenta penticostalismului este acea vorbire in limbi, obtinuta prin procedee mecanice, cu care penticostalii se lauda.

Mantuitorul trebuie sa fie in centru si nimic altceva !

asa ca, dumneavoastra "osutafaraunu" ati face bine sa reveniti in Ortodoxie, lepadand ratacirea in care sunteti !

Last edited by Cornel Urs; 07.10.2012 at 10:21:28.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 12:11:11
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
intr-adevar esenta adventismului este sabatul, daca discuti cu un adventist, altceva nu are in cap, dupa cum esenta penticostalismului este acea vorbire in limbi, obtinuta prin procedee mecanice, cu care penticostalii se lauda.
Iar esența ism-ului dumneavoastră care este?

Citat:
Mantuitorul trebuie sa fie in centru si nimic altceva !
Felicitări pentru acest adevăr afirmat atât de pronunțat!

Citat:
asa ca, dumneavoastra "osutafaraunu" ati face bine sa reveniti in Ortodoxie, lepadand ratacirea in care sunteti !
Dumneavoastră ați revenit la ortodoxie, sau oferiți doar sfaturi ce dau bine la public?
Reply With Quote
Vechi 08.10.2012, 10:40:26
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

Dumneavoastră ați revenit la ortodoxie, sau oferiți doar sfaturi ce dau bine la public?
cum sa revin din ceva din care nu am plecat niciodata si nici prin cap nu mi-a trecut?

reveniti in Ortodoxie sa vedeti puterea lui Hristos care alunga dracii ! aveti asa ceva in adventism? ma indoiesc!
ce este adventismul ? un grup social, care discuta de una,de alta, dar unde sunt minunile? unde sunt exorcizarile? unde este, deci, Hristos??
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 08:35:30
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Ultima data declarai ca scop expunerea punctelor vulnerabile ale adventismului si demascarea metodelor lor de indoctrinare. Iar cand ei (prin persoana lui 99) s-au aparat, atunci tu nici usturoi n-ai mancat... cautai de fapt sa intelegi Ortodoxia si vrei sa fii lasat in pace. Ar trebui sa stii ca daca ataci nu poti fi lasat in pace, asa, pur si simplu. Si sa-ti asumi riscul de a fi aratate si punctele tale vulnerabile.

Daca tot suntem in cautare e bine sa o facem cu sinceritate, altfel nu vom gasi decat amagire. Si esenta ortodoxiei si esenta adventismului sunt cu totul altceva decat icoane, sabat, sau ceea ce discutati voi aici. Faptul ca inca mai discutati la acest nivel arata ca ambii mai aveti mult de cautat...sau ca ambii cautati gresit. Dar, asta e... In lumea aceasta Dumnezeu a lasat drumuri si hatisuri pentru orice cautator, si fiecare gaseste ce cauta.
Cand am intrat pe forum nu ma asteptam sa dau de adventisti. Odata ce am dat peste ei trebuia sa le arat care sunt problemele adventismului. Trebuia sa-i arat ca inghite pe nemestecate doctrina adventista!

Eu i-am cerut sa ma lase in pace in privinta persoanei mele... in sensul ca este evident ca am trecut pe la adventisti si nu pricepe ce caut la ortodocsi (in privinta asta sunt niste circumstante de natura personala si sunt nevoit sa-mi insusesc tot ce este mai bun din ortodoxie). Oamenii sunt inclinati sa atace persoana nu ideile ei (el are senzatia ca ma cunoaste si vrea sa stie de unde... ii resping aceasta abordare).

Cat despre esenta adventismului (care in stadiul actual de dezvoltare cam dispare) si esenta ortodoxiei am inteles foarte bine cum sta treaba cand am scris mai sus:

"Si inca ceva: citeste Patericul Egiptean! Poate vei avea sensibilitatea sa percepi ceea ce este dincolo de icoane, cruci de lemn si... etc! Eu am fost surprins de ceea ce am gasit. Am surprins o intreaga intelepciune a unor perioade istorice agitate... multe din intrebarile si raspunsurile acelor oameni le-am gasit relevante"

Am inceput sa prind franturi din esenta ortodoxiei.

Si inca ceva... ortodoxia pentru a merge inainte trebuie sa faca doar un pas inapoi, sa se uite peretii manastirii Voronet, sa vada filozofii greci pictati pe ea si sa inteleaga ce este de inteles. Insa adventismul are o multime de pasi de facut inapoi ca sa-si inteleaga esentele (acestea sunt mai multe... ). Adventismul este o miscare religioasa relativ tanara si cam neglijeaza mostenirea culturala de dinainte de ea.

Citat:
Faptul ca inca mai discutati la acest nivel arata ca ambii mai aveti mult de cautat...sau ca ambii cautati gresit.
Nu ai remarcat ca majoritatea adventistilor in mandria lor "misionara" ies la inaintare la acest nivel? La acest nivel poti arata problemele adventismului cu conditia de a vedea si nivelul mai profund!
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 09:00:18
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
Nu ai remarcat ca majoritatea adventistilor in mandria lor "misionara" ies la inaintare la acest nivel?
Am remarcat; e chiar evident, insa neinteresant pentru cineva care ar cauta esenta. Cei care sunt concentrati pe esenta nu au timp de maruntisurile pe care altii le arunca drept momeala. Am remarcat si la ortodocsi ca atunci cand ii intrebi de credinta lor spun orice altceva afara de punctul ei central. M-am minunat si m-am bucurat cand am vazut ca mai sunt si ceva ortodocsi care propovaduiesc mantuirea prin crucea lui Hristos. (Apropo, 99, asta ar fi esenta crestinismului; revenirea Domnului poate fi doar o experienta foarte neplacuta daca nu ai trecut intai pe la cruce).

E omeneste sa ne incurcam in detalii si sa pierdem esenta. Dar cine a spus ca trebuie neaparat sa fim omenesti? Porunca este sa fim ca Hristos.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32