Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.10.2012, 13:47:44
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Mă refer la faptul că s-ar putea ca cele pe care tu le vezi necurate să fie mai curate de cât tu le vezi. Ti-am subliniat și la ce m-am referit. De aici ne putem cerceta sănătătatea noastră duhovnicească.
M-am prins :) ... dar nu asa ca laptele ci ca "decodificatoru' ".
Afirmatia din mesajul meu viza manifestarile persoanei cu acel nickname, si nu termeii ca si caracteristii ale Fiului OMULUI.

Doamne ajuta.

P.S. Nu "judecam" persoana ci actiunile ei
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Vechi 01.10.2012, 13:50:14
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Domnule dragă, spune-mi și mie te rog de ce l-aș crede pe acest sfânt în loc de Sfântul Vasile cel Mare (de ex)?
Domnule DragosP, afirmatiile stiintifice ale Sfantului Vasile cel Mare precum si ale tuturor Sfintilor Parinti trebuie intelese exegetic, adica tianand cont de paradigma stiintfica a vremii respective.

Una este sa faci copy paste la ce au Spus Sfintii Parinti despre cosmologie si alta este sa intelegi duhul lor, ce au vrut ei sa afrime.

Astfel afimratiile Sfantului Luca al Crimeii sunt in asentimentul Sfantului Vasile cel Mare. Studiaza si te vei lamuri.

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. Amin.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Vechi 01.10.2012, 14:01:19
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Studiaza si te vei lamuri.

Dacă insiști atât, o s-o fac.
Vechi 01.10.2012, 14:30:12
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Constat cu suprindere ca "aparatorii" nechemati ai ortodoxiei, adepti ai creationismului interpretat ad litteram, nu inteleg mai nimic din cele ce vorbesc... fac doar copy paste la niste citate din Sfintii Parinti (pe care le interpreteaza tendentios).

Consider adecvat ca cei care doresc sa vorbeasca despre cosmologie si antropologie mai intai sa sutudieze si sa inteleaga ei despre ce este vorba.

Oare nu este ridicol, ilar si iritant ca cei care nu inteleg notiuni de baza precum: timp, spatiu, suflet, duh, nous(minte), functionare psiho-somatica a organismelor (ADN, genotip, fenotip, ), constiinta, liber arbitru, cognitie, antropologie, filogeneza... sa incerce sa invete si pe altii?
Cat timp ei nu stiu despre ce vorbesc incarca sa tina oamenii in ignoranta
ascunzadu-se in spatele unor citate pe le interpretaza ad litteram intocmai ca si Sfanta Scriputra. Oare nu erau si saducheii la fel (ei care nu acceptau existenta sufletului spiritual nemuritor prin har, care nu acceptau existenta ingerilor etc)?

"Vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sunt acri"... asa este si cu cei care nu inteleg lucrurile "cu anevoie de inteles" (nici in teologie nici din paradigma stiintifica actuala) si prefera sa "le rastalmaceaca" ad litteram...

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Vechi 01.10.2012, 14:32:13
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Frate nu insist, ca doar studiul nu il faci pentru mine :)
Ci daca esti interesat atunci studiezi adecvat, in primul rand pentru mantuirea ta, ca sa intelegi cum functioneaza creatia si sa poti afrima "Doamne TU toate cu intelepciune le-ai facut"!

Doamne ajuta.
Vechi 01.10.2012, 15:52:31
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
numai eu de cate ori am dovedit... Eu dau argumente, tu doar o lista (si aceea eronata).
Stimate Catalin2:
a) "dovezile" si "argumentele" dumitale teologice sunt la nivel de copy-paste (majoritatea sunt la nivel de "catehism"), fara a intelege "mesajul" ci doar "litera" in (majoritatea) "lucururilor cu anevoie de inteles".
b) dovezile si argumentele dumitale din punct de vedere stiintific sunt elucubrante. Pseudo-stiinta pe care o promovati dvs este ridicola, ilara si iritanta pentru comunitatea stiintifica.

Asadar eu am oferit si ofer bibliografie pentru studiu adecvat atat teologic cat si stiintfic, de la personale competente.

Intr-adevar dumneata ai dovedit cat intelegi (atat din teologie cat si din stiinta) din ceea ce postezi...

Argumentele si dovezile dumintale oare sunt acceptate si in alta parte decat pe forum, unde viata virtuala a unora este cam tot ceea ce au? Ai putea sa le sustii public (conferinte, carti, emisiuni, colocvii... nivel universitar)? Iata intrebari care dau de gandit sau ar trebui sa dea?

Pe de alta parte nu am jignit pe nimeni, nu m-am comportat violent...
Dumneata prin afrimatiile tendetioase sustii comportamentul violent al unora fata de mine... si evident ca efectul si raspunsul meu este acelasi ca si in cazul initiatorilor violentelor virtuale.

Doamne ajuta.

P.S. Nu voi continua polemica inutila din motive lesne de inteles...

Last edited by Eugen7; 01.10.2012 at 15:58:39.
Vechi 01.10.2012, 16:25:06
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
...- Nu măgărușii toți, din carte, deprind o limbă-așa pestriță,
Ci numai proștii și-ngâmfații, punându-și penele-păune,
Nesocotesc și uită toată comoara limbii lor străbune;
Și nu-și dau seama hăbăucii, acei înfumurați și proști,
Că zisa “limbă ciobănească”, comoară e, când o cunoști!
[/i]Autor: Vasile Militaru
O Duminica binecuvantata !
"Somnul ratiunii naste monstri" (Franciso de Goya)

"limitele cunoasterii sunt identice cu limitele limbajului"

"Limitele limbajului meu sunt limitele lumii mele." (Ludwig Wittgenstein)

"Si veti CUNOASTE Adevarul iar Adevarul va va face liberi" (Ioan 8,32)
"Si aceasta este viata vesnica, sa Te CUNOASCA pe Tine singurul Dumnezeu Adevarat si pe Hristosul pe care Tu L-ai trimis" (Ioan 17,3)
"noi am crezut si am CUNOSCUT ca TU esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu cel viu" (Ioan 6,69)
"noi ceea ce stim (CUNOASTEM) vorbim si ceea ce am vazut, marturisim" (Ioan 3,11)

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.

P.S. precum "vulpea care nu poate ajunge la struguri zice ca sunt acri" asa si cei care nu pot intelege "lucrurile cu anevoie de inteles" fie le "rastalmacesc spre a lor pierzare" fie indeamna la ignoranta teologica, stiintifica, filozofica... iar Sfintii Parinti spun ca ignoranta este inceputul mortii, intai al mintii (moartea duhovniceasca), apoi a sufletului, apoi a trupului.

P.S2: Se observa ca nu ma pot "ridica" la nivelul inslutelor (injuriilor, violentelor verbale), nici mental, nidic duhovniceste, nici sufleteste... si nici verbal. Nu sunt priceput la asa ceva... altii insa sunt.

Asadar sa luam aminte!

Last edited by Eugen7; 01.10.2012 at 16:27:41.
Vechi 01.10.2012, 19:44:18
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
a) "dovezile" si "argumentele" dumitale teologice sunt la nivel de copy-paste (majoritatea sunt la nivel de "catehism"), fara a intelege "mesajul" ci doar "litera" in (majoritatea) "lucururilor cu anevoie de inteles".
b) dovezile si argumentele dumitale din punct de vedere stiintific sunt elucubrante. Pseudo-stiinta pe care o promovati dvs este ridicola, ilara si iritanta pentru comunitatea stiintifica.
Eugen, tu nu scrii nimic, tu doar ai dat niste citate la inceput din sfinti, interpretate dupa cum ai vrut, in unele nefiind vorba nici macar ca aluzie de evolutionism. Tu in orice citat vezi evolutionism, ai capatat o obsesie pentru ratacirea asta. Nimic, nici macar un scurt argument nu ai dat din stiinta. Probabil pentur ca nu mai aveai niciun argument ai inceput sa nu mai raspunzi la mesaje si sa repeti tot timpul o lista, nu scrii nimic. Spui ce spune orice ateu, ca oamenii de stiinta stiu adevarul, au diplome, dar tu nu stii dai niciun argument? Scrie de ce sunt gresite argumentele mele, nu doar afirmatii fara acoperire.
Citat:
Argumentele si dovezile dumintale oare sunt acceptate si in alta parte decat pe forum, unde viata virtuala a unora este cam tot ceea ce au? Ai putea sa le sustii public (conferinte, carti, emisiuni, colocvii... nivel universitar)? Iata intrebari care dau de gandit sau ar trebui sa dea?

Pe de alta parte nu am jignit pe nimeni, nu m-am comportat violent...
Dumneata prin afrimatiile tendetioase sustii comportamentul violent al unora fata de mine... si evident ca efectul si raspunsul meu este acelasi ca si in cazul initiatorilor violentelor virtuale.
Interesant sa spui asta, dupa ce tu l-ai aprobat si incurajat pe userul catolic cand ma ataca. Atunci nu te supara nimic, nu-i asa?
Eugen, trezeste-te, daca te apuci sa-i spui unui preot din Romania de evolutionism nu stiu sigur daca mai vrea sa te spovedeasca. Evident ca as putea sa le sustin public, din moment ce orice preot ar spune acealsi lucru. Chiar tu ai dat din greseala si lucrari ale unor preoti si teologi romani care scriau impotriva evolutionismului, ce-i cu tine de negi tot?
In legatura cu mediul stiintific, ce s-a intamplat pe forumul de stiinta? Ai fost banat de mai multe ori, ultima data ai primit o banare de trei luni, de aceea ai avut mai mult timp sa scrii pe acest forum. Eu nu am vrut sa intervin pe forumul de stiinta, desi nu eram de acord deloc cu ce scrii acolo, ca sa nu iti creez neplaceri mai mari. Dar uite ca tu nu te-ai jenat din cauza asta si apoi tot tu esti suparat ca nu ti-am luat eu apararea cand esti atacat.
Te-am sfatuit si pe privat, du-te la duhovnic si spune-i ce crezi si mai ales ca tu nu doar ca asa crezi, dar si propovaduiesti si incerci sa impui acele absurditati.
Citat:
P.S. Nu voi continua polemica inutila din motive lesne de inteles...
Desigur, pentru ca nici pana acum nu ai avut vreun argument, iar lista nu o poti repeta la infinit.

Last edited by catalin2; 01.10.2012 at 19:46:43.
Vechi 01.10.2012, 19:56:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Domnule DragosP, afirmatiile stiintifice ale Sfantului Vasile cel Mare precum si ale tuturor Sfintilor Parinti trebuie intelese exegetic, adica tianand cont de paradigma stiintfica a vremii respective.

Una este sa faci copy paste la ce au Spus Sfintii Parinti despre cosmologie si alta este sa intelegi duhul lor, ce au vrut ei sa afrime.

Astfel afimratiile Sfantului Luca al Crimeii sunt in asentimentul Sfantului Vasile cel Mare. Studiaza si te vei lamuri.

Cum am scris si in mesajul anterior, sfintii nu au facut afirmatii stiintifice, au talcuit Facerea exact asa cum a fost dictata de Dumnezeu. Acelea sunt talcuiri la Sfanta scriptura, nu consideratii stiintifice ale sfintilor.
Dimpotiva, sfantul Luca al Crimeei a scris acea carte ca o lucrare impotriva ateismului, descriind tocmai paradigma stiintifica din acel timp. Cum am spus, chiar si teoria evolutionista s-a completat dupa aceea, cu mutatiile, devenind neo-darwinism.
Cat despre cum trebuie intelese acele pasaje din sfinti, tu poate crezi ca toti sunt fara minte sa nu poata intelege niste fraze simple. Si sa le inteleaga stramb, adica exact pe dos decat sunt scrise.
Vechi 01.10.2012, 20:00:09
Senior Member

Implicit

Citat:
Partea teologica se bazeaza pe o carte a unui doctor, Kalomiros, stilist care a fost ortodox, care nu era nici teolog nici om de stiinta, dar daca scrie ce spune evolutionismul stilist nu mai conteaza diplomele, doar cand e invers.
Subiect închis

Tags
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CREATIE sau EVOLUTIE? C.tin Teologie si Stiinta 550 30.09.2017 17:36:17
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45