Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.10.2012, 23:00:40
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
"Somnul ratiunii naste monstri" (Franciso de Goya)

"limitele cunoasterii sunt identice cu limitele limbajului"

"Limitele limbajului meu sunt limitele lumii mele." (Ludwig Wittgenstein)

"Si veti CUNOASTE Adevarul iar Adevarul va va face liberi" (Ioan 8,32)
"Si aceasta este viata vesnica, sa Te CUNOASCA pe Tine singurul Dumnezeu Adevarat si pe Hristosul pe care Tu L-ai trimis" (Ioan 17,3)
"noi am crezut si am CUNOSCUT ca TU esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu cel viu" (Ioan 6,69)
"noi ceea ce stim (CUNOASTEM) vorbim si ceea ce am vazut, marturisim" (Ioan 3,11)

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.

P.S. precum "vulpea care nu poate ajunge la struguri zice ca sunt acri" asa si cei care nu pot intelege "lucrurile cu anevoie de inteles" fie le "rastalmacesc spre a lor pierzare" fie indeamna la ignoranta teologica, stiintifica, filozofica... iar Sfintii Parinti spun ca ignoranta este inceputul mortii, intai al mintii (moartea duhovniceasca), apoi a sufletului, apoi a trupului.

P.S2: Se observa ca nu ma pot "ridica" la nivelul inslutelor (injuriilor, violentelor verbale), nici mental, nidic duhovniceste, nici sufleteste... si nici verbal. Nu sunt priceput la asa ceva... altii insa sunt.

Asadar sa luam aminte!
Frate Eugen, stii bine cata afectiune am pentru tine si cat de mult apreciez frumoasa munca pe care o depui, studiind, intru Adevar, cele mai delicate probleme cu putinta. iar asta fara sa te rupi de lucrarea rugaciunii, despre care ai postat cu smerenie multe lucruri folositoare.
In general apreciez ca ai postat tot lucruri de prima mana. Cu adevarat folositor pentru lumina noastra.
Insa vrajmasul, de cum ne vede ca mijim un strop de lamurire si ca ajutam si pe semenii nostri in unele treburi sufletesti, pune in miscare niscaiva uneltiri de-ale lui, reusind sa ne irite, sa ne infierbante, sa ne dezbine si sa ne otarasca unii conrta altora. Asa se face ca ne trezim in polemici dure noi intre noi, frate cu frate.
Adeseori am patit si eu la fel, probabil ai sesizat. Cu frica de Dumnezeu te rog, nu face ca mine! Nu te lasa momit de viclenia vrajmasului si nu intra in schimb de replici dure cu fratii de aceeasi credinta. Iti ranesti sufletul si mult chin vei gusta mai apoi. Au spus-o si altii, cei induhovniciti, o spun si eu deloc induhovnicitul insa mult patitul.
Te rog asadar, cu jena ca m-am pus in postura de a te atentiona tocmai eu, cel deseori ingamfat si rautacios, te rog sa intinzi mana ingaduintei catre fratii care ti-au gresit si, de ai cumva lucruri bune de oferit mai departe, sa o faci cu draga inima. Mai ales ca eu nu mai sunt in stare sa te insotesc, din pricina nevredniciei mele si a dificultatilor de cand a inceput scoala.
Pune dragostea la lucru, draga frate, si modereaza/imblanzeste dialogul cu Catalin, cu CristiBoss etc. Pentru buna noastra conlucrare aici pe forum, pentru acest mic respiro liber de rautate care este forumul. Ca de lumestile ciocniri si lovituri om fi fiind cu totii satui...
Te rog sa ma ierti ca am indraznit sa iti scriu asa. Stiu ca ma vei asculta cu inima si nadajduiesc ca ceea ce vei auzi va fi spre slava Domnului nostru iubit, Iisus Hristos, laudat fie in veci. Iarta-ma, bunule prieten Eugen, pentru indrazneala. Dumnezeu sa ne ocroteasca si sa ne lumineze cu harul Sau! AMIN+

Last edited by ioan cezar; 01.10.2012 at 23:03:05.

Tags
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CREATIE sau EVOLUTIE? C.tin Teologie si Stiinta 550 30.09.2017 17:36:17
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45