![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Consider ca sanatatea duhonvniceasca implica: smerenie, nepatimire si discernamant duhovnicesc (Sfantul Ioan Scararul). Astfel cele necurate (patimi, pacate, demoni) sunt "vazute" duhovniceste ca atare... "toata darea de sus si tot binele este pogorand de la TINE parintele luminilor" "intru lumina TA vom vedea lumina" Astfel subscriu asetiunii dumintale frate Ovidiu, tot omul are nevoie de conlucrarea cu harul Duhului Sfant... pentru a "vedea" luminati de Hristos Iisus... "De mult auzisem vorbindu-se despre TINE dar acum Te-a cunoscut ochiul meu, de aceea ma smeresc pocaindu-ma in sac si cenusa" (Iov) Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legatura cu situatia din SUA, atentie ca nu e vorba de credinciosii practicanti, ci de toti, e data si o proportie cu practicanti/nepracticanti tot acolo. Si la noi sunt probabil multi ortoodcsi care merg doar la evenimente la biserica si cred in evolutionism (desi eu nu am intalnit pana pe acest forum). Am intalnit o persoana care era chiar din SUA, care sustinea evolutionismul. Mie mi se pare chiar mare procentul ortodocsilor ce cred in creationismul biblic, avand in vedere ca multi sunt nepracticanti. Mai e un aspect, acel procent e al celor ce cred in creationsimul bibblic, cu vechimea lumii pana in 10.000 de ani. |
|
||||
|
||||
![]()
Stimate DragosP, studiaza macar: "Sfantul Luca al Crimeii - Puterea Inimii, Ed Sophia" (nu o sa reiau link-urile catre varianta pdf si html disponibile gratuit pe Internet) si vei intelege (macar) notiunile de baza, daca Domnul va voi... apoi daca esti interesat de subiect poti continua studiul adecvat. Bibliografia oferia este elocventa.
Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum ar suna ca zilele sunt ere aici: "10. Iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine, 11. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o." N-ar fi fost frumos ca duminca sa tina o era, doar cateva milioane de ani? :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In pivinta dovezilor stiintifice care ar dovedi ca e valabila teoria evolutionista nu ai dat nimic cred, ai spus doar ca paradigma stiintifica actuala e inechivoca si o lista de carti. Intotdeauna cine sustine un neadevar si nu are dovezi cauta sa gaseasca persoane care spun acealsi lucru sau sa isi formeze un grup de adepti, ca sa sustina macar prin numar ca asta e adevarul. Eu dau argumente, tu doar o lista (si aceea eronata). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot sf. Efrem Sirul: "Nimenea să nu creadă că zidirea cea de Șase Zile este o alegorie; tot așa, nu este îngăduit a zice că ceea ce pare, potrivit celor istorisite, a fi fost zidit în șase zile, a fost zidit într-o singură clipă și, de asemenea, că unele nume înfățișate în acea istorisire fie nu înseamnă nimic, fie înseamnă altceva." Eu te-am mai intrebat daca tu crezi ca ai ajuns mai mare ca sfintii. Citat:
Last edited by catalin2; 01.10.2012 at 13:29:13. |
![]() |
Tags |
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CREATIE sau EVOLUTIE? | C.tin | Teologie si Stiinta | 550 | 30.09.2017 17:36:17 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
creatie sau evolutionism? | codana | Generalitati | 11 | 15.09.2010 19:10:27 |
Crezi in evolutie? | radugherasim | Teologie si Stiinta | 680 | 07.03.2010 19:25:54 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|