Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2012, 10:20:47
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Falsul falsului!
Deci recunoști că declarațiile tale inițiale erau false... Să vedem acum cum e cu "falsul" falsului:

Citat:
"7.Iar în ziua cea dintâi a săptămânii, când noi ne-am adunat să frângem pâinea c, Pavel, care avea să plece a doua zi, a stat cu ei de vorbă și și-a prelungit cuvântul până la miezul nopții." FA 20.

"In ziua cea dintai a saptamanii, cand noi ne-am adunat sa frangem painea..."
Daca la inceputul propovaduirii se frangea painea in fiecare zi, cu trecerea timpului din cauza ca multi nu puteau sa ajunga la Liturghie s-a stabilit o alta zi ca fiind obligatorie pentru crestini sa participe la Sf.Liturghie.
SI APOSTOLII AU STABILIT ACEASTA ZI DUMINICA.
Povestea asta ticluită de tine (ori de Nesfânta Tradiție) are vreo bază biblică? Dacă Scriptura zice că apostolii frângeau pâinea zilnic (prezentând și una sau două ocazii ale primei zile din săptămână) înseamnă că duminica-respectiv toate zilele săptămânii sunt zile de odihnă, zile binecuvântate special și zile sfințite de Dumnezeu?

Citat:
Iar frangerea painii insotita de rugaciuni si citirea psalmilor - asa cum o savarseau Sf.Apostoli - noi o numim Sf.Liturghie.
Deci doar frângerea pâinii, rugăciunea și citirea psalmilor înseamnă Sf. Liturghie? Și mai ales: exact așa o săvârșeau apostolii? Atenție la răspunsul pe care-l vei da!

Citat:
Canonul rugaciunilor cuprinse in Liturghie a evoluat in timp, insa Liturghia asa cum se oficiaza astazi a fost stabilita de Sf.Ioan Hrisostomul.
Bun. Sunt de acord că rugăciunile nu trebuie să aibă o formă fixă, asemenea litaniilor păgâne, ele fiind o aplecare a sufletului către Dumnezeu diferită de la om la om și de la caz la caz. Deci recunoști în final că apostolii nu aveau liturghii, ci Sf. Ioan Gură de Aur avea liturghie și aceasta s-a perpetuat în timp în Biserica Ortodoxă...

Iată deci cum e și cu "falsul" falsului tău...

Citat:
Asta e parerea ta de om spalat pe creier, atat de profund in studiu incat in 8 ani de zile nu a cautat o opinie cat de cat obiectiva cautarilor sale.
Când omul nesocotește porunca lui Dumnezeu (una din cele 10 ce concretizează voia expresă a Domnului pentru om) făcând exact invers, cum se poate numi altfel decât sacrilegiu? Adică Domnul pune deoparte o zi anume a săptămânii, o binecuvintează, o sfințește și mai dă și exemplu Personal de păzire; iar omul o desacralizează făcând din ea o zi a morților! Nu e aceasta pângărire, sacrilegiu, profanare?! Ba este! Tu ți-ai serba ziua ta naștere numind-o ziua morții tale? Atunci de ce este declarată Ziua Domnului (sâmbăta) ziua morților? Este Domnul un Dumnezeu Viu, ori unul mort? Iată sacrilegiul, iată blasfemia!

Citat:
Asta nu poti tu sa spui cat de crestin era sau nu, asta dovedeste cat de increzut esti.
Asta am și spus: că nu știu. E totuși bătător la ochi ca un păgân care a fost creștin [declarat] o minusculă perioadă de timp, să fie declarat "sfânt", ba chiar "asemenea cu apostolii"! Unul care nici măcar nu a avut o moarte de martir, să poți zice că sfârșitul vieții lui a contat mai mult decât tot restul...

Citat:
Imparatul Constantin nu a impus nimic cu forta
Probabil mă consideri tâmpit, încercând să-mi sugerezi că un decret imperial în Roma Antică era un act facultativ...

Citat:
el doar a statuat ceea ce exista deja de vreo 250 de ani in Biserica: si anume serbarea Duminicii ca zi a oficierii Sf.Liturghii.
Spune-o de-a dreptul: ziua de odihnă, ziua oficială de cult... nu "ziua oficierii Sf. Liturghii"! E o încumetare să spui asta, când avem scrisă declarația Domnului Hristos cu privire la "250 de ani" înainte de decretul duminical al lui Constantin:

"Rugați-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta."(Mat.24,20 - versiunea ortodoxă)

Last edited by osutafaraunu; 15.09.2012 at 10:23:05.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32