![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Doar că "dogmă" în exemplul dat este ca în ziua sabatului să nu faci mai mult de 1.000 de pași, să nu aprinzi un chibrit și bineînțeles să nu schițezi nicio mișcare când aproapele tău moare lângă tine. Că doar e ziua sabatului...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ziua a 7-a - si oricare zi ar fi ea - nu da odihna prin ea insasi, in nicio zi nu se salasluieste tainic o anumita odihna, ci Odihna este consecinta relatiei personale cu Iisus Hristos: Iisus Hristos este mai presus de ziua de odihna, si nu ziua de odihna mai presus de Iisus Hristos!! Porunca a 4-a vorbeste despre tinerea zilei a 7-a PENTRU A CAPATA ODIHNA!!! Porunca are si o motivatie a respectarii ei. SI ASTA PENTRU CA IISUS HRISTOS ESTE "DUMNEZEU ADEVARAT DIN DUMNEZEU ADEVARAT"!!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 14.09.2012 at 19:01:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru noi, Sf.Impartasanie inseamna intrarea intru Odihna lui Dumnezeu!! Si inca din primele zile ale crestinismului, Sf.Apostoli savarseau Sf.Liturghie in prima zi a saptamanii. Iar miracolul acestei prime zile a saptamanii consta in metamorfozarea ei din ziua pagana a Soarelui in zi de sarbatoare crestina. Toate jertfele si orgiile care aveau loc in aceasta zi AU FOST ELIMINATE. Nu prin forta, ci prin transformarea omului pagan, DE BUNAVOIE, intr-unul crestin. Si asta inseamna victoria minunata a lui Dumnezeu asupra diavolului! ASTA INSEAMNA CU ADEVARAT SFINTIREA UNEI ZILE!!! Si daca sfintirea Duminicii este o lucrare a Duhului Sfant, cine sunteti voi sa va puneti de-a curmezisul unei astfel de lucrari? Nu vezi ca prin acuzatiile tale - si a neoprotestantilor, in general - neo-paganismul infloreste tocmai in locurile unde predomina neoprotestantismul? Respectarea Duminicii isi are nasterea in practica Sfintilor Apostoli!!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 15.09.2012 at 00:34:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Nu puteți să beți paharul Domnului și paharul demonilor; nu puteți să vă împărtășiți din masa Domnului și din masa demonilor" (1 Cor.10,21 - versiunea ortodoxă) Citat:
Citat:
Citat:
O singură zi a sfințit Dumnezeu: sâmbăta. Iar în Scriptură găsim de nenumărate ori îndemnul de a sfinți și noi această zi: "Și Sâmbetele Mele sfințiți-le, și să fie semn între Mine și între voi, ca să cunoașteți, că Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru" (Iezechiil 20,20 - versiunea sinodală 1914) În schimb, nu găsim niciun text, dar niciunul care să îndemne la sfințirea duminicii! ![]() ![]() ![]() Dacă... Din fericire, Duhul Sfânt nu sfințește o zi-alta decât a sfințit Dumnezeu o dată pentru totdeauna. Căci ce sfințește și binecuvintează Dumnezeu, e binecuvântat pentru veșnicie! 1 Paralipomena 17,27. Sfințirea și poruncirea duminicii este o lucrare a împăratului Constantin, lucrare îndeplinită la data la care era încă păgân (și Domnul să mă ierte, dar nu știu dacă între scurtul interval între botezul creștin și moarte a fost creștin cu adevărat), nu poți zice că e o lucrare a Duhului Sfânt. O afirmație la fel de mincinoasă și nefondată biblic ca și cea cu "sfințirea și binecuvântarea de Dumnezeu a duminicii". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"7.Iar în ziua cea dintâi a săptămânii, când noi ne-am adunat să frângem pâinea c, Pavel, care avea să plece a doua zi, a stat cu ei de vorbă și și-a prelungit cuvântul până la miezul nopții." FA 20. "In ziua cea dintai a saptamanii, cand noi ne-am adunat sa frangem painea..." Daca la inceputul propovaduirii se frangea painea in fiecare zi, cu trecerea timpului din cauza ca multi nu puteau sa ajunga la Liturghie s-a stabilit o alta zi ca fiind obligatorie pentru crestini sa participe la Sf.Liturghie. SI APOSTOLII AU STABILIT ACEASTA ZI DUMINICA. Iar frangerea painii insotita de rugaciuni si citirea psalmilor - asa cum o savarseau Sf.Apostoli - noi o numim Sf.Liturghie. Canonul rugaciunilor cuprinse in Liturghie a evoluat in timp, insa Liturghia asa cum se oficiaza astazi a fost stabilita de Sf.Ioan Hrisostomul. Citat:
Citat:
Imparatul Constantin nu a impus nimic cu forta, el doar a statuat ceea ce exista deja de vreo 250 de ani in Biserica: si anume serbarea Duminicii ca zi a oficierii Sf.Liturghii.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 15.09.2012 at 08:47:08. |
|
||||||
|
||||||
![]()
Deci recunoști că declarațiile tale inițiale erau false...
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Iată deci cum e și cu "falsul" falsului tău... ![]() Citat:
Citat:
Probabil mă consideri tâmpit, încercând să-mi sugerezi că un decret imperial în Roma Antică era un act facultativ... Citat:
"Rugați-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta."(Mat.24,20 - versiunea ortodoxă)
Last edited by osutafaraunu; 15.09.2012 at 10:23:05. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Se savarseste, nu se "efectueaza": tu ai ramas tributar sedintelor de partid cu acest "a efectua". Citat:
"Sarbatorile Mele sfintiti-le, si sa fie semn intre Mine si intre voi,..." Citat:
"6.Prin urmare, pentru că unora le rămâne să intre întru odihnă, iar primii cărora li s'a binevestit nu au intrat din pricina nesupunerii lor, 7.Dumnezeu rânduiește din nou o zi, ASTAZI, după atâta vreme rostind El prin David, așa cum s'a spus mai'nainte: ASTAZI, dacă veți auzi glasul Său, nu vă învârtoșați inimile." Evr.4. ASTAZI este ziua - timpul - ODIHNEI!!! "28.Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați, și Eu vă voi odihni!" Matei 11.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 15.09.2012 at 23:55:05. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Apropos, conform limbii române contemporane, crimele nu "se efectuează", ci se săvârșesc... Citat:
Citat:
![]() "și sabaturile Mele sfințiți-le, și să fie ele semn între Mine și voi, pentru ca voi să cunoașteți că Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru."(Iezechiel 20,20 - versiunea Anania) "Sâmbetele Mele să le sfințiți, ca să fie semn între Mine și voi că Eu, Domnul, sunt Dumnezeul vostru." (Iezechil 20,20 - versiunea Galaction) "Și Sâmbetele Mele sfințiți-le, și să fie semn între Mine și între voi, ca să cunoașteți, că Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru" (Iezechiil 20,20 - versiunea sinodală 1914) "Și sâmbetele Meale sfințiți-le și să fie sămn întră Mine și întră voi, ca să cunoașteți că Eu sânt Domnul Dumnezeul vostru" (Iezechiil 20,20 - Biblia de la Blaj 1795) "Și sâmbetele Meale svințiț, și să fie întru sămn între mijlocul Mieu și al vostru, ca să cunoașteț pentru că Eu sânt Domnul Dumnezeul vostru." (Iezechiil 20,20 - Biblia de la București 1688) Citat:
Last edited by osutafaraunu; 19.09.2012 at 07:09:51. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|