Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2012, 20:44:47
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Când cineva calcă sabatul în mod conștient și repetat este pus sub disciplina Bisericii, ea (Biserica) neputând rămâne [sute de ani] cu acest păcat.

Certitudinea făgăduințelor lui Dumnezeu din Cuvântul Său:

"Cel ce își ascunde păcatele lui nu propășește, iar cel ce le mărturisește și se lasă de ele va fi miluit." (Pilde 28,13 - versiunea ortodoxă)

"Întru El avem răscumpărarea prin sângele Lui și iertarea păcatelor, după bogăția harului Lui," (Efes. 1,7 - versiunea ortodoxă)

Mai întâi de toate, ucenicii nu au gătit grâul, ci l-au mâncat ca atare. Apoi, a mânca nu este păcat, chiar dacă aceasta presupune spălarea ori încălzirea alimentelor. Nu confunda adventiștii cu evreii din vremea Domnului Hristos, ei nu au nevoie de vecini ca să-și încălzească mâncarea.
In ce fel se face marturisirea pacatelor la dvs. in biserica? Cred ca v-am mai intrebat o data si ati raspuns: unul altuia ca in Biblie, dar nu imi aduc aminte daca v-am cerut mai detaliat, adica fiecare se marturiseste cui mai exact? Prietenului? Sotului/sotiei? Sau unuia dintre pastori, sau?...
Multumesc de raspuns.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 20:49:57
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Voi ati incercat sa mancati grau direct de pe camp? Trebuie sa fi fost morti de foame!!
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 21:14:53
gheorghie's Avatar
gheorghie gheorghie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Basarabia/Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Voi ati incercat sa mancati grau direct de pe camp? Trebuie sa fi fost morti de foame!!
.................
Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări.
Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..."
Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI

http://blogulugicu.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 11.09.2012, 04:11:12
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Sincer, n-am pățit asta niciodată, în schimb am postit (fără hrană și fără apă) fără a fi chinuit de foame.

Interesant e faptul că prietenii noștri se leagă de acest amănunt nesemnificativ al mâncatului în lan, fără a fi contrariați de alte aspecte mai grave (din punctul lor de vedere). Anume că atât Hristos cât și ucenicii erau extenuanți de atâta mers pe jos (în ziua sabatului!) și de atâta lucrare cu oamenii în ziua în care era normal (în viziunea dumnealor) să doarmă și să se odihnească.
Reply With Quote
Vechi 11.09.2012, 11:59:42
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
în schimb am postit (fără hrană și fără apă) fără a fi chinuit de foame.
Depinde cat timp! daca ati postit de dimineata pana la ora 12, dupa modelul penticostal, cred si eu !
Reply With Quote
Vechi 14.09.2012, 16:32:45
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Depinde cat timp! daca ati postit de dimineata pana la ora 12, dupa modelul penticostal, cred si eu !
Nu, am postit după "modelul adventist", de la apus până la apus, deci 24 de ore.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2012, 00:14:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Tu te raportezi la standardele gastronomice actuale, nu cele ale vremii de atunci.
Reply With Quote
Vechi 11.09.2012, 04:08:51
Banned

Implicit

Citat:
In ce fel se face marturisirea pacatelor la dvs. in biserica? Cred ca v-am mai intrebat o data si ati raspuns: unul altuia ca in Biblie, dar nu imi aduc aminte daca v-am cerut mai detaliat, adica fiecare se marturiseste cui mai exact? Prietenului? Sotului/sotiei? Sau unuia dintre pastori, sau?...
Multumesc de raspuns.
În primul rând, mărturisirea păcatelor se face înaintea lui Dumnezeu, așa cum cere în sute de locuri Scriptura. Apoi, păcatele publice se mărturisesc în public, iar păcatul făcut împotriva fratelui meu îl mărturisesc lui și-mi cer iertare. Nu-l mărturisesc pastorului, căci nici acesta nu-mi mărturisește păcatele lui săvârșite împotriva altuia. Această "mărturisire" este în perfectă armonie cu spiritul Evangheliei. Spovedania este doar o încercare de amăgire a conștiinței și o încărcare inutilă a preotului cu niște păcate ce trebuiau de mult mărturisite Domnului și părăsite imediat. Cum se respectă aici principiul evanghelic al mărturisirii "unul altuia"? Spovedania este doar într-un singur sens
Reply With Quote
Vechi 11.09.2012, 08:12:22
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În primul rând, mărturisirea păcatelor se face înaintea lui Dumnezeu, așa cum cere în sute de locuri Scriptura.
Sfanta spovada se face inaintea lui Dumnezeu pentru ca preotul este chiar Isus:
“Așadar, noi suntem împuterniciți ai lui Cristos” (2Corinteni 5,20).

Neacceptand sa va spovediti preotului nu obtineti iertarea pacatelor. Si astfel ati ales sa ignorti Cuvantul Domnului (a cata oara?):
"‘Primiți pe Duhul Sfânt. Cărora le veți ierta păcatele, vor fi iertate; cărora le veți ține, vor fi ținute’” (Ioan 20,21-23).
Reply With Quote
Vechi 11.09.2012, 08:25:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Sfanta spovada se face inaintea lui Dumnezeu pentru ca preotul este chiar Isus
Erezie!

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
“Așadar, noi suntem împuterniciți ai lui Cristos” (2Corinteni 5,20).
Care "noi"? În niciun caz preoții... Apostolii nu erau preoți.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32