![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dupa cum vezi, pe acest topic intreb exact acelasi lucru pe care te-am intrebat si pe tine exact in postarea pe care ai scris-o, adica postarea 143 de pe topicul "Ganduri despre dogmatica in general". Acolo te intrebam exact ceea ce ai redat si tu: Citat:
Iar aici, pe acest topic am scris: Citat:
Citat:
Dupa cele afisate in dreptul raspunsului tau scrie ca l-ai dat in 02.09.2012 la ora 21:33 : 28 iar eu am infiintat topicul in 02.09.2012, la ora 10:55:19, deci in avans fata de raspunsul tau. Cum atunci am putut sa il cunosc? Revelatie de la Duhul Sfant? Te-ai prins acum ca intrebarea pusa tie era retorica, rezuma cele ce tocmai afirmasesi pe topicul cu pricina, "Ganduri despre dogmatica in general"? Ba mai mult, era o capcana care sa te forteze sa spui lamurit si direct ca asta este ceea ce crezi, daca se mantuie si ceilalti, crestinismul devine o filozofie... Si ai cazut in ea. Dar vezi ca aici ai omis raspunsul tau, de ce oare?... Si macar sa fi tacut, dar nu, te-ai dat singur de gol atacand aiurea... Morala: nu are nici un sens sa imi tot repeti (cand vorbesti direct cu mine) "eu am spus asta si aialalta" ca vezi ca stiu citi foarte bine ceea ce spui, chiar si acolo unde tie ti se pare ca inca nu ai fi spus ceea ce crezi ![]() Last edited by Tartaruga; 03.09.2012 at 23:08:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Tartaruga; 04.09.2012 at 01:52:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Singura pedeapsa pentru faptul de a nu-si cunoaste stapanul stii care este? Asteptarea sa vina ziua il cunoasca. La unii ziua vine mai repede si sunt fericitii care au parte de invierea dintai si pe care moartea a doua nu-i mai atinge, in timp ce la altii ziua vine mai tarziu si trece prin Judecata... |
|
|||
|
|||
![]()
Dar intelegi ce a vrut sa spuna Ap. Pavel cand a afirmat ca nici un pacat nu intra in Imparatie, nici desfranatii, nici hotii etc? Daca intelegi atunci poate te cutremuri de condamnarea ce ai aruncat-o zicand ca doar o parte din calugari ar reusi asa ceva. In cazul asta ce rost a mai avut sa fii crestin daca doar unii calugari reusesc sa intre in Imparatie? Sau tu crezi ca acolo se intra cu patimi? Nici pomeneala, Catalin, nici pomeneala. Deci daca doar unii calugari scapa de patimi iar tu nu esti calugar, ce rost mai are sa fii crestin? Doar ca sa te amuzi facand teorii inainte ca patimile sa te arunce in Iad?...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De unde ati scos faptul ca Iisus i-a salvat doar pe cei care i-au cerut? I-a salvat si pe altii, gasiti exemple in Evanghelie! Cat despre prima parte, cum sa fiu deacord cu tema de deschidere, adica cu faptul ca "nu ar mai avea sens sa fim crestini daca s-ar mantui toti" din moment ce afirm sus si tare contrariul, ca ARE SENS, SI INCA UNUL FOARTE IMPORTANT!! Dvs. ati priceput care este sensul sa il cunosteti pe Hristos? Stiti ca sunteti mireasa lui Hristos? Sa incepem de aici, stiti sau nu stiti? Are sens sa fiti Mireasa lui Hristos? Daca sunt si altii Mireasa lui Hristos, are sens sa fiti si dvs. Mireasa Lui? Are sens sa fiti Mireasa Lui inca de pe acum ca sa intrati deja cu El in Imparatie sau vi se pare ok. asteptati sfarsitul acestei lumi pentru a deveni mireasa Lui si a intra in sfarsit in Imparatie asa cum se intampla cu atatia care asteapta de atat amar de sute de ani in timp ce sfintii crestini sunt deja acolo? Are sau nu are sens? Sau are sens faptul ca fratele cel cuminte a stat mereu langa Tatal daca cel risipitor a fost primit cu inca mai mare cinste??!! Ce rost a avut sa-i slujeasca mereu Tatalui cand putea sa faca pe aventurierul si sa primeasca apoi si vitelul ca ospat??!! Dvs. intelegeti ce rost a avut in cazul asta slujirea Tatalui? Raman tot mai perplexa cand vad ca de fapt faptul de a fi crestin nu va aduce bucuria de a trai cu Dumnezeu de ajungeti sa nu intelegeti de ce este bine sa traiti inca de pe acum cu Dumnezeu si nu doar de la Judecata incolo... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In VT nu s-au mantuit nici evreii cu Legea nici paganii fara Lege. Ce rost a avut atunci ca unii sa se chinuie sa tina Legea iar altii sa huzureasca in voie fara nici o lege, daca apoi sfarsitul lor a fost identic? Chiar sunt curioasa ce raspuns ai. Cat despre citatul dat pe care il idolatrizezi, contine o mare minciuna: crestini care sa creada mantuirea posibila fara Hristos! Cum sa creada asa ceva un crestin? Pai cum sa fie mantuirea posibila fara ca Iisus sa fi platit pacatele omenirii? Cand a platit Domnul pacatele lui Catalin2? Acum 2000 de ani, de aceea acum i le poate sterge asa cum le stergea si la altii la care le zicea: "pacatele ti-au fost iertate", si inca zicea asta fara ca respectivul sa Ii fi cerut macar iertarea pacatelor!... Iar Apostolul care cere faptele credintei nu cere altceva decat faptele bune ale omului si nu pe cele rele, faptele bune pe care si multi necrestini le fac, ca tu vorbesti tot aiurea cu obsesia firii cazute! Last edited by Tartaruga; 04.09.2012 at 00:27:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma intrebi ce inteleg prin revelatie si apoi vorbesti despre stiinta despre Dumnezeu. Stiinta sau credinta? Sau credinta e stiinta?... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si chiar daca am ascultat o singura data un discurs de pastor, pot spune ca tu bati campii, nimeni nu afirma ca te-ai botezat te-ai mantuit, e gata. Tocmai ca nu-i nimic gata, cat traiesti trebuie sa pui in practica ceea ce ti-a cerut Domnul pentru ca altfel credinta ta este moarta si esti tu gata, bun de prajit in Iad! Ia spune-mi tu mie, un evreu vrea sa ii fie spalate pacatele? Stii raspunsul? Dar un musulman? Dar un budist? Etc.??? TOTI cei credinciosi in Dumnezeu vor sa le fie spalate pacatele, chiar daca nu stiu ca ele au fost deja spalate de Iisus prin sangele Sau. Cum poti tu atunci sa afirmi ca ei nu vor?? Tu ai inima in tine sau ai un bulgare de gheata in loc? Ma bucur ca ai scris ca "omul mai intai crede in Iisus, apoi se boteaza si i se spala pacatele", in sfarsit ai spus o fraza "neoprotestanta"! As fi vrut si eu sa pot beneficia de aceasta ordine, intai credinta si apoi botez, dar mi s-a rapit posibilitatea asta de catre cei ce s-au crezut autorizati sa schimbe ordinea... Revenind, si talharul pe cruce a intrat in Imparatie si exact ca el o sa intre multi pagani cand vor fi pusi, ca si talharul, fata in fata cu Judecatorul lor, la Judecata de Apoi. Asta iti scapa mereu tie. Doar prin Hristos se intra si nici un crestin nu zice altceva, doar tu si cei pe care ii citezi nu s-au prins, dar vor intelege ei intr-o buna zi... Last edited by Tartaruga; 04.09.2012 at 02:07:19. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 11 | 02.06.2010 12:15:26 |
Mantuirea in lume | Nicolae | Calugarul | 21 | 18.06.2007 15:24:08 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
Mantuirea | vsm | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 02.11.2006 23:56:38 |
|