Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2012, 10:26:41
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de editheraven Vezi mesajul
Daca teoria relativitatii ramane constanta, atunci si spatiul euclidian ramane.
Draga editheraven te rog cu toata onestitatea si dragostea fata de Adevar si de oameni sa nu te "avanti" in domenii pe care nu le intelegi (inca) adecvat...

Teoria relativitatii nu "folosteste" spatiul euclidian ci spatiul Minkowski. In acest spatiu-timp vorbim de evenimente, liniile "drepte" sunt linii geodezice... nu intram in amanute.

Citat:
Forta gravitationala este perpendiculara pe orice tangenta dusa la curbura terrei.
Draga editheraven te rog sa imi permiti sa te antentionez ca faci confuzie grava intre gravitatie si forta gravitationala.

In Teoria Relativitatii Generalizate, nu exista Forta Gravitationala ci Gravitatia este explicata cu ajutorul Campului Gravitational care este curbura spatiu-timpului datorata masei materiei.

Doar in Mecanica Clasica (Newtoniana) exista Forta Gravitationala si cu ajutorul ei este explicata Gravitatia. In Mecanica Newtoniana nu exista Camp Gravitational.

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Vechi 31.08.2012, 10:59:57
editheraven's Avatar
editheraven editheraven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Teoria relativitatii nu "folosteste" spatiul euclidian ci spatiul Minkowski. In acest spatiu-timp vorbim de evenimente, liniile "drepte" sunt linii geodezice... nu intram in amanute.
Nu am afirmat ce ai afirmat tu. Dar chiar si spatiul euclidian poate demonstra si explica paradoxul gemenilor al lui Einstein.

Citat:
În prealabil postat de eugen
Nu putem face confuzie intre modelul atomic si modelul planetar, intrucat primul tine de domeniul mecanicii cuantice (care are propria explicatie pentru gravitatie, iar "spatiul si timpul nu pot fi definite" la aceasta scara) iar al doilea tine de Mecanica Newtoniana si Teoria Relativitatii care explica functionalitatea universului conform paradigmelor stiintifice asociate (in care definirea gravitatiei, spatiului, timpului... sunt diferite si imcompatibile).
Nu am facut confuzie. Timpul in mecanica cuantica este explicat si are o vasta teorie.

Citat:
În prealabil postat de Eugen
Pentru a vorbi de miscare trebuie sa indicam un sistem de referinta. Astfel ascesiunea universului fata de ce anume?
Exact. In relativitatea generala Pamantul circula pe o curbura generata de masa soarelui. Nu invers.

" Nu fceti confuzie in mecanica clasica intre: forta coriolis, forta centrifuga, forta centripeta, fornta gravitationala. "

Corect, imi cer iertare pentru confuzie.
Vechi 31.08.2012, 11:23:22
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu am afirmat ce ai afirmat tu. Dar chiar si spatiul euclidian poate demonstra si explica paradoxul gemenilor al lui Einstein.
Paradoxul gemenilor tine de Teoria Relativitatii Restranse.
În relativitatea restrânsă, ceasurile care sunt în mișcare în raport cu un sistem de referință inerțial se mișcă mai încet. Acest efect este descris exact de transformările Lorentz.
Chiar si in TRR definirea timpului implica spatiul Minkowski, intrucat cognitia intelectuala a evenimetelor determina definire timpului...

Citat:
Timpul in mecanica cuantica este explicat si are o vasta teorie.
Te rog sa precizezi inechivoc definirea timpului in mecanica cuantica (cu referinte adecvate: lucrari de specialitate, pagini, web site-uri oficiale ale institutiilor competente: universitati etc.)
Dualismul unda-particula, Inseparabilitatea cuantica, Principiul superpozitiei din mecanica cuantica, sublinieaza inechivoc ca "notiunile de sus, jos, stanga, dreapta, inainte, inapoi, azi, maine, mai tarziu, mai devreme... etc." nu se pot defini, intrucat timpul este o notiune ce implica congnitia intelectuala bazata pe perceptia inechivoa ca subiectului ce este intelectual (omul spre exemplu)...

Citat:
In relativitatea generala Pamantul circula pe o curbura generata de masa soarelui.
Este corecta afirmatia dvs de mai sus... insa este mai "delicata" explicatia stiintifica.
In spatiul Minkowski, Terra "urmeaza" Soarele pe drumul "drept" cel mai scurt care este o line geodezica (adica curba in modul de congnitie intelectuala umana a realitatii lumii in care fiintam, in care percepem separat spatiul cu 3 dimensiuni si timpu... care sunt o singura entitate ins spatiu-timpul Minkowski)

Citat:
imi cer iertare pentru confuzie.
Imi cer iertare si eu de asemnea pentru tonul mai aprig.
Personal sunt indignat de ignoranta celor care considera ca a ataca paradigma stiintifica actuala este o mare evlavie ortodoxa... Multi dintre acestia adopta principiul "vulpea care nu poate ajuge la struguri spune ca sunt acri".

Dupa cum am precizat in numeroase randuri, Sfantul Luca al Crimeei demonstreaza (prin viata si scrierile sale) inechivoc cum stiintei (paradigmei stiintifice actuale) i se paote conferi relativ usor un sens teologic existential hirstocentric in ceea ce priveste cauza si scopul.

P.S. Apreciez onestitatea dvs. atat stiintifica cat si religioasa (spuneti ca apartineti altei confesiuni... si nu procedati ca alti "lupi in haine de oaie" care se declara ortodocsi insa fara a aceepta teologia, teopraxia si teognosia ortodoxa, patristica, filocalica).
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43