Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2012, 17:49:14
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Impresia mea este că aceste critici, formulate de către neoprotestanții de pe forum, au fost luate ca niște atacuri la adresa Ortodoxiei, drept care mulți au sărit s-o apere. Eu, unul, nu le-am văzut așa, inițiatoarea topicului având destule cuvinte de apreciere la adresa creștinismului ortodox. S-a atras, însă, atenția, că mulți, chiar foarte mulți dintre botezații ortodox sunt ignoranți sau indiferenți.

Totuși, cei „cu numele” de ce au ajuns așa? Pentru că acei creștini din jurul lor, nașii și părinți care i-au cresct au fost ei înșiși indiferenți. Indiferența asta e, pur și simplu, monstruoasă. Se va termina oare, vreodată, cu obiceiul de a face petreceri zgomotoase cu prilejul botezului pruncilor, preferându-se bucuria duhovnicească? Sau cu bețiile pe care unii le fac cu prilejul sărbătorilor bisericești, când respectă cu „sfințenie” porunca de a nu lucra, în schimb merg la cârciumă în loc să meargă la biserică?

Nu știu cine este vinovat de toată situația asta, cu siguranță mulți, noi toți, fiecare în relațiile sale cu semenii. Și tot noi toți o putem schimba.

Trebuie să admitem că Ortodoxia este frumoasă, profundă, deplină, îmbogățită de viețile atâtor sfinți iubitori de Hristos, dar că „nu-i lipsește nimic, decât să fie trăită”, cum spunea parcă Părintele Rafail Noica.
Așa cum s-a scris și pe topicul "Ați avut vreodată sentimentul că..." e preferabil să-i "învățăm" pe ceilalți prin exemplul personal, și nu prin predici/ teorii. Eu una, recunosc cu regret, nu am reușit să conving pe nimeni (prieteni, colegi..) să (re)vină în sânul Bisericii... Fiecare are convingeri de viață de care "ține cu dinții". Rugăciunea ar fi singura soluție (dacă nu putem să-i vorbim lui X despre Dumnezeu, atunci să-i vorbim lui Dumnezeu despre X, nu?). Poate doar în familie s-a produs o "revoluție", când le-am pricinuit atâtea necazuri încât nu au mai văzut o altă soluție decât întoarcerea la Dumnezeu, prin rugăciune, Biserică și tainele ei. Aceasta este o interpretare mai îndrăzneață, desigur, altcineva mi-a dat-o (evident, eu nu am intrat în belele conștient, ca să-i determin pe ei să se întoarcă la Dumnezeu, dar nebănuite sunt căile Domnului).

Prin urmare, cum putem schimba situația?
Vechi 14.06.2012, 18:19:03
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Uitati un articol folositor,zic eu,pe acesta tema:Ortodoxia ca mod de viata.Cred ca daca stii locul unde sa cauti,fie si pentru cele mai grele intrebari in cele mai vitrege timpuri, atunci veti gasi si raspunsul. Doamne ajuta!+
Vechi 14.06.2012, 18:35:55
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Prin urmare, cum putem schimba situația?
Dacă nu poți vorbi cu copiii tăi despre Dumnezeu, vorbește cu Dumnezeu despre ei. La fel de valabil este și cu fratele, sora, tata, mama, prietenul s.a.m.d. Creștinismul nu e numai o afacere de Duminică, ci e o strădanie de toată zilele.

Dobândește pacea, și mii de oameni din jurul tău se vor mântui. (Sf. Serafim din Sarov)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09