![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Impresia mea este că aceste critici, formulate de către neoprotestanții de pe forum, au fost interpretate ca niște atacuri la adresa Ortodoxiei, ca o justificare a migrării spre secte, drept care mulți s-au simțit datori s-o apere.
Eu, unul, nu le-am văzut așa, inițiatoarea topicului având destule cuvinte de apreciere la adresa creștinismului ortodox. S-a atras, însă, atenția, că mulți, chiar foarte mulți dintre botezații ortodox sunt ignoranți sau indiferenți. Personal, cum am mai spus-o, sunt foarte afectat de necredința societății în care trăim. Și vorbesc de lipsa credinței practice, adică cea roditoare, singura adevărată. N-are importanță faptul că omul la recensământ se declară credincios. Important e că nu-și ia în serios credința, că nu-și ia crucea să-I urmeze lui Hristos, că nu se angajează pe calea mântuirii. E multă suferință provocată de faptele necredinței, lovind în semenii mei. Nu îndrăznesc să înșir aici toate faptele de corupție de toate felurile care otrăvesc, pur și simplu, lumea noastră, viețile, sufletele, care chinuie și ucid, care lasă oameni fără case, fără rost, în stradă, pierzându-și mințile și degradându-se cumplit, încât cu greu mai distinge cineva omul din spatele mizeriei care l-a acoperit. 87% din mizeria lumii în care trăim - corupție în politică, în instituții, în Biserică, curvie și preacurvie, prostituție ș.a.m.d. - ne aparține nouă, ortodocșilor. Bun, poate veți spune să facem distincția între cei îmbisericiți (vreo 4% după unele estimări) și restul, care sunt „cu numele”. Totuși, cei „cu numele” de ce au ajuns așa? Pentru că acei creștini din jurul lor, nașii și părinți care i-au cresct au fost ei înșiși indiferenți. Indiferența asta e, pur și simplu, monstruoasă. Va deveni, oare, cândva, botezul ortodocșilor un prilej de bucurie duhovnicească, iar nu unul de chef tradițional zgomotos? Sau praznicele bisericești, vor ajunge, ele, a fi sărbătorite altfel decât chefuind, având grijă să respectăm cu „sfințenie” porunca de a nu lucra, dar uitând să dăm pe la biserică? Nu știu cine este vinovat de toată situația asta, cu siguranță mulți, noi toți, fiecare în relațiile sale cu semenii. Și tot noi toți o putem schimba. Trebuie să admitem că Ortodoxia este frumoasă, profundă, deplină, îmbogățită de viețile atâtor sfinți iubitori de Hristos, dar că „nu-i lipsește nimic, decât să fie trăită”, cum spunea parcă Părintele Rafail Noica. Last edited by N.Priceputu; 14.06.2012 at 18:32:04. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 14.06.2012 at 17:49:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin urmare, cum putem schimba situația? |
|
|||
|
|||
![]()
Uitati un articol folositor,zic eu,pe acesta tema:Ortodoxia ca mod de viata.Cred ca daca stii locul unde sa cauti,fie si pentru cele mai grele intrebari in cele mai vitrege timpuri, atunci veti gasi si raspunsul. Doamne ajuta!+
|
|
|||
|
|||
![]()
Dacă nu poți vorbi cu copiii tăi despre Dumnezeu, vorbește cu Dumnezeu despre ei. La fel de valabil este și cu fratele, sora, tata, mama, prietenul s.a.m.d. Creștinismul nu e numai o afacere de Duminică, ci e o strădanie de toată zilele.
![]() Dobândește pacea, și mii de oameni din jurul tău se vor mântui. (Sf. Serafim din Sarov) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar ca raspuns la topicul controversat al acestei pagini: ei eu "m-am nascut ortodoxa" insa pana la varsta de 20 de ani m-am scarbit de atata ipocrizie afisata de fetele bisericesti (nu generalizez total, probabil mai sunt si oameni sinceri) care tin predica si apoi se intalnesc la birt cu enoriasii, m-am scarbit de atata traditie lipsita de Dumnezeu, de cruci facute cu mana in timp ce injuraturile tzasnesc pe gura, de bolborosirea acelorasi rugaciuni in fiecare zi si de rugaciuni facute "sfintilor" cand Biblia spune CLAR sa te rogi DOAR Lui Dumnezeu.(nu Fecioarei, nu lui Petru, nu ingerilor! De ce se roaga ortodocsii ingerilor? De ce isi fac SEMNUL crucii? asa cere Biblia? De ce se roaga si o slavesc pe Maria? Ati citit voi ca Petru s-a inchinat Mariei? Ortodoxismul, din cate am observat eu, nu e decat o adunatura de traditii, chipuri cioplite si inchinari la sfinti mai mult decat la Dumnezeu! Un om lucid, care intradevar cauta sa IL CUNOASCA PE DUMNEZEU, nu doar sa ramana intr-o RELIGIE, Il va cauta nu intre icoane, ci in sufletul sau, in mijlocul oamenilor care il lauda pe Dumnezeu din inima, nu doar cu buzele, cu aceleasi rugaciuni memorate si rememorate. Omului care il cauta cu adevarat pe Dumnezeu, Dumnezeu i sa va descoperi, nu in RELIGIE, ci in CREDINTA, nu in TRADITII si ICOANE, ci in inchinare sincera, rugaciuni izvorate din inima, nu in rugaciuni recitate! Domnul sa va lumineze! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca ati fi citit raspunsul domnului osutafaraunu de pe pagina anterioara, ati fi inteles replica mea. Vei gasi si pastori care vor cadea din demnitatea functiei si atunci ma intreb ce veti face? Treceti la alta confesiune? Adeziunea d-voastra depinde de oameni? Last edited by ioanna; 14.06.2012 at 20:13:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() V-ați legat de expresia mea "acces la Cuvânt", dar eu mă refeream la Cuvântul lui Dumnezeu-Biblia, nu degeaba am folosit pronumele cu minusculă. În sec. XIX și mai ales în sec. XX nu mai putem vorbi de analfabetism ori slabă răpândire a Scripturii în mediile creștine. În schimb putem vorbi de o mai mare responsabilitate vis a vis de Biblie și adevărurile ei atâta amar de vreme uitate ori neglijate. Deci încă un posibil răspuns la întrebarea "Pentru ce pleacă oamenii din bisericile istorice?" |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|