Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2012, 09:57:11
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
..... În sec. XIX și mai ales în sec. XX nu mai putem vorbi de analfabetism ori slabă răpândire a Scripturii în mediile creștine. În schimb putem vorbi de o mai mare responsabilitate vis a vis de Biblie și adevărurile ei atâta amar de vreme uitate ori neglijate. Deci încă un posibil răspuns la întrebarea "Pentru ce pleacă oamenii din bisericile istorice?"

Asadar , iubiti frati ortodocsi (si catolici) , sa ne bucuram , ca adventistii au avut grija de noi - sa ne arate adevarurile biblice , pe care noi le "neglijam".
(nu vreau sa fiu rautacios, dar , ma amuza faptul ca adventistii tot incearca sa atraga atentia asupra Bibliei , cu toate ca , si ei stiu ca Biserica Ortodoxa se bazeaza atat pe Biblie cat si pe Sfanta Traditie.)
Vechi 15.06.2012, 10:04:43
ovidiu b.
Guest

Implicit

"Nu dați cele sfinte câinilor, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie pe voi". (Matei 7,6).
Vechi 15.06.2012, 12:30:34
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Asadar , iubiti frati ortodocsi (si catolici) , sa ne bucuram , ca adventistii au avut grija de noi - sa ne arate adevarurile biblice , pe care noi le "neglijam".
Nu adventiștii au avut grijă, ci Bunul Dumnezeu; iar acesta e așa cum spuneți un adevărat motiv de bucurie. Slavă Lui!

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
(nu vreau sa fiu rautacios, dar , ma amuza faptul ca adventistii tot incearca sa atraga atentia asupra Bibliei , cu toate ca , si ei stiu ca Biserica Ortodoxa se bazeaza atat pe Biblie cat si pe Sfanta Traditie.)
Nu cred că e motiv de amuzament, căci Biblia nu are nevoie de suportul tradiției pentru a a fi cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu.
Vechi 15.06.2012, 12:36:25
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Nu adventiștii au avut grijă, ci Bunul Dumnezeu; iar acesta e așa cum spuneți un adevărat motiv de bucurie. Slavă Lui!
este Biserica adventista singura cale catre Hristos?
Vechi 15.06.2012, 12:38:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
este Biserica adventista singura cale catre Hristos?
Biserica Creștină a parcursul de-a lungul istoriei mai multe etape. Una din ele este Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.
Vechi 15.06.2012, 12:45:16
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Biserica Creștină a parcursul de-a lungul istoriei mai multe etape. Una din ele este Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.
deci, cu alte cuvinte, astazi, doar Biserica Adventista de ziua a 7-a poate fi numita pe drept "Biserica Crestina" ?
Vechi 15.06.2012, 13:03:23
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

probabil ca va este greu sa dati un raspuns, va inteleg...

sfatul meu: reveniti in Ortodoxie, si o sa vedeti ce avantaje veti avea, in primul rand nu va mai trebui sa platiti niciun ban (acei 10% din venitul lunar, in loc sa-i dati la cult, puteti sa-i depuneti la banca intr-un depozit si dupa nici zece ani veti avea bani de masina...va puteti plimba familia intr-un Logan nou-nout! ce ziceti? adica de ce sa se plimbe pastorul Darvasan cu Loganul cand va puteti plimba dumneavoastra familia?; am dreptate?)
Vechi 15.06.2012, 13:08:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
deci, cu alte cuvinte, astazi, doar Biserica Adventista de ziua a 7-a poate fi numita pe drept "Biserica Crestina" ?
Nu. Toate denominațiunile creștine fac parte din Biserica Creștină. Hristos n-a instituit BC, BO, BP, BAZȘ, etc.; ci Biserica Creștină.
În ce măsură seamănă fiecare din aceste biserici cu Biserica Creștină,știe Dumnezeu mai bine decât noi. Singurul nostru criteriu de apreciere este Sfânta Scriptură...
Vechi 15.06.2012, 13:13:22
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu. Toate denominațiunile creștine fac parte din Biserica Creștină.
ei, atunci poate veti lua in considerare sfatul meu dezinteresat:

Citat:
În prealabil postat de Cornel
sfatul meu: reveniti in Ortodoxie, si o sa vedeti ce avantaje veti avea, in primul rand nu va mai trebui sa platiti niciun ban (acei 10% din venitul lunar, in loc sa-i dati la cult, puteti sa-i depuneti la banca intr-un depozit si dupa nici zece ani veti avea bani de masina...va puteti plimba familia intr-un Logan nou-nout! ce ziceti? adica de ce sa se plimbe pastorul Darvasan cu Loganul cand va puteti plimba dumneavoastra familia?; am dreptate?)
de ce sa fiti adventist si sa cheltuiti atatia bani, cand puteti fi ortodox? doar la Dumnezeu nu se are in vedere culoarea doctrinara, dumneavoastra ati spus!
Vechi 15.06.2012, 13:06:30
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Nu cred că e motiv de amuzament, căci Biblia nu are nevoie de suportul tradiției pentru a a fi cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu.
Am mai spus-o? "Idei puține, dar fixe!"
Dacă n-am mai spus-o, o repet atunci!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 15:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 18:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 15:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 19:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 09:47:09