![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred că nu încercați să vă bateți joc de mine, nu-i așa? Am pus ghilimelele special pentru domnia voastră, ca să nu credeți că mă refer la învierea cu trupul, pentru că știu că credeți cum credeți, dumneavoastră considerați că dacă trupul rămâne în pământ, atunci e mort de-a binelea/ inconștient/ stins. De aceea termenul folosit l-am considerat impropriu pentru sensibilitatea dumitale doar....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Învierea aceea din Ierusalim a fost o minune, așa cum a fost învierea lui Lazăr, Învierea fiicei lui Iair, cu precizarea că era ca un ghiocel care vine cu evenimentul ”Primăvara Învierii”. Către ortodocși: dacă mă exprim defectuos, sau incorect, vă rog să-mi atrageți atenția, că eu nu știu cum să-i mai explic amicului nostru, să priceapă mai bine.... |
|
||||
|
||||
![]()
Cat Hristos a fost cu trupul in mormant, considerati ca dumnezeirea a fost inconstienta?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aiureala adventista contrara Scripturii! Scriptura ortodoxa spune clar si fara nici un dubiu de la un capat la altul ca Hristos e cel care a inviat firea umana, si El e prima persoana detinatoare a firii umane, care a inviat pt. a ramane asa inviat pe vesnicie. Incepatura invierii celor adormiti e Hristos, nu Moise, asa cum afirma adventistii ca el ar fi „primul beneficiar al invierii ”: „Dar acum Hristos a înviat din morți, fiind începătură (a învierii) celor adormiți ”(1 Corinteni 15, 20). Termenul original folosit de apostolul Pavel e ἀπαρχὴ (aparchē = apo+arche) = inceputul, prima roada, incepatura, sau dupa cum traduce mitropolitul Bartolomeu, pârga, adica întâiul fruct care s-a copt si care e semnul și garanția că celelalte roade vor veni după el. Scriptura falsa si eretica adventista spune probabil in 1 Corinteni 15, 20 ceva de genul: „nu Hristos e incepatura celor adormiti, ci „Moise e primul beneficiar al puterii de înviere a Domnului Hristos” . Si cu asta, au mai izbit o data cu piciorul in tepusa, incercand sa surpe importanta colosala a invierii firii umane spre viata vesnica, care nu s-a petrecut decat in momentul invierii lui Hristos, nu inainte, prin Moise sau Lazar sau fiica lui Iair sau fiul vaduvei din Nain sau Eutihie. Dupa adventisti, ar insemna ca Moise e prima persoana inviata apta pt. viata vesnica si care odata inviat sa nu mai moara. Iar Hristos a doua, sau a treia sau nici nu conteaza. Afirmand ca Moise fusese deja inviat la Schimbarea la Fata si vietuia de pe atunci alaturi de Dumnezeu, in trup omenesc deja inviat si nemaisupus mortii, si asta inainte ca Hristos sa fi inviat firea umana, adventistii nu fac decat sa sustina ca se poate ignora Invierea adusa de Hristos, intrucat oamenii puteau fi inviati (atat trupeste, cat si sufleteste) si in alt mod, asa cum a fost inviat Moise. Si atunci, ce rost a mai avut intruparea lui Dumnezeu? Nu putea Dumnezeu sa ne invieze pe toti asa cum l-a inviat si pe Moise? Si ce rost a mai avut ca Hristos sa invieze firea umana? Pt. adventisti, invierea firii umane facuta de Hristos e „ceva asa de umplutura, nu ca trebe, da' sa fie”. Ca de obicei, Scriptura zice una, adventistii inteleg alta. Apostolul Pavel zice ca Hristos e incepatura invierii celor adormiti (1Corinteni 15, 20) Adventistii inteleg ca „Moise e primul beneficiar al puterii de inviere a Domnului Hristos!” Cat de conform cu sola scriptura, cu care se lauda atata neoprotestantii, nu-i asa? Cum era citatul acela pe care ni-l tot repeta obsesiv adventistii? „ chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anathema” (Galateni 1, 8) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nici dansul nu poate oferi o explicatie pentru ceea ce sustinute doctrina cultului adventist. Oare Hristos a inviat datorita diavolilor care s-au batut si pentru trupul sau, de aceea a fost nevoie sa fie inviat trupeste? Banuiesc ca trupul lui Hristos a fost o miza mai mare decat trupul mort a lui Moise pentru care s-ar fi batut diavolul, cum sustin adventistii. Last edited by ioanna; 05.06.2012 at 13:59:31. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Despre consecintele absolut halucinante care reies inevitabil din erezia adventista cu inconstienta ipostasului divino-uman al Sf.Treimi, am scris de mai multe ori. Ultima oara aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=175 1. Ori recunosc pe fata ca Hristos a fost tot timpul constient, ori trebuie sa admita ca sunt monofiziti si arieni, adica Hristos nu are doua firi nedespartite, ci doar fire umana si atunci nu e Dumnezeu. Iar ei sunt arieni. 2. Ori recunosc pe fata ca Hristos a fost tot timpul constient fiindca firea Lui divina e constienta fara intreruperi, ori daca nu, trebuie sa nu se rusineze nici de concluzia care reiese de aici, si anume ca Ipostasul divino-uman al Treimii S-a auto-desfiintat pe Sine prin moarte. Adica Sfanta Treime S-ar fi auto-amputat de una din cele trei Persoane, ceea ce duce la concluzia ca in timp ce trupul uman, al Ipostasului divino-uman se afla in mormant, Sf. Treime a devenit Sf. Doime. 3. Ori recunosc oficial ca Hristos, avand doua firi, divina si umana nedespartite si nedespartibile, nu poate fi nici o nanosecunda inconstient, intrucat Firea Divina pe care o are, fiind comuna cu a Tatalui si a Sf Duh, e vesnic vie, vesnic constienta de sine si vesnic nemuritoare. Si cum latura spirituala a firii Lui umane e indisolubil legata de firea Lui divina, reiese ca Hristos nu avea cum sa fie inconstient in timpul cat trupul Lui a fost in mormant, fiindca ceea ce e unit cu divinul nu poate fi decat viu si constient. Last edited by delia31; 05.06.2012 at 14:06:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc | C-tin | Generalitati | 27 | 11.10.2017 16:07:48 |
Despre suflet, duh si starea omului in moarte | tricesimusquintus | Secte si culte | 1674 | 06.02.2012 09:56:04 |
Despre suflet | allisa | Intrebari utilizatori | 14 | 20.02.2011 09:58:29 |
Intrebare despre suflet | Adelinaa | Generalitati | 3 | 11.06.2009 11:52:43 |
Despre suflet | silverstar | Generalitati | 64 | 09.01.2007 18:43:52 |
|