Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2012, 13:12:17
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de r.mircea Vezi mesajul
Domnule 99, mă surprindeți... nu faceți distincție între Cele 7 Taine ( Sacramente) și Tainele lui Dumnezeu (Sfânta Treime, lumea nevăzută, dualismul trup-suflet la om, îmbinarea acestora, Întruparea Domnului și felul în care Cel necuprins de Ceruri este cuprins în pântecele Fecioarei, minunile Lui, moartea trupească a Vieții (Hristos)). Taina este, în linii mari ceva de necuprins pentru mintea omeneasca, multe din acestea nici de mintea îngerilor.
Cred că i-aș plictisi pe preopinenții mei mai vechi cerând versetele unde scrie de cele 7 sacramente că sunt "Taine". De aceea nici nu mai întreb, lăsându-vă dumneavoastră impresia că nu fac distincția respectivă și scutind și topicul de deviații nenecesare...

Citat:
Iar în legătură cu învierea drepților, eu scriam între ghilimele ”i-a înviat”, cu sensul de trecere din iad la rai.
Pentru dumneavoastră, trecerea de la moarte la bucuria Raiului înseamnă "înviere" între ghilimele? Este cumva o glumă?

Citat:
Toți drepții au fost fost eliberați din iad, dar doar o parte au ieșit din mormânt cu trupul, și li s-au arătat oamenilor.
Știți ce este ciudat în dogma aceasta ortodoxă? Faptul că Hristos le propovăduiește nedrepților (antediluvieni) și-i "eliberează" pe drepți (printre care desigur se vor fi numărând și cei 8 drepți din arcă)!

Citat:
De altfel, învierea ”mică” din vremea aceea vrea să arate altceva: Dumnezeu prețuiește atât sufletul, pe care l-a salvat din iad, cât și trupul pe care l-a scos din moarte, și pe care știm că-l va îmbrăca în har, și-l va pnevmatiza la vremea cuvenită, la Marea Înviere.
Ideea aceasta este și mai stranie! Înseamnă că nu-i prețuiește pe toți drepții, ci doar pe cei care au fost înviați cu acea ocazie. Iar straniu de tot, este faptul că nu se suflă o vorbă despre salvarea unor "suflete" dintr-un "Iad" cu flăcări și chinuri. Așa cum doriți să acreditați ideea.

Citat:
Deci nici trupul nu este lipsit de Mila Domnului, Învierea va fi deplină. Deci, nu am spus că asta e Învierea oamenilor, ci mai mult un semn al biruinței Vieții. Știu și eu să fac distincția. Minunea s-a făcut ca să se vadă clar că Hristos, Cel pe care l-am răstignit noi, e Cel ce dă Viața, chiar din gura ”morților”.
Aveți bunăvoința să mă lămuriți totuși? Drepții înviați cu acea ocazie erau vii și conștienți în "Iad"? Dacă erau așa, de ce n-au fost transferați direct din Iad în Rai, căci oricum nu mai era necesară învierea... Nu-mi spuneți că acei drepți ce s-au arătat în Ierusalim au fost doar între ghilimele "înviați" !

Stimate domn, nu e mai simplu, logic și biblic să credem exact ceea ce scrie, anume că aceia erau morți și inconștienți (adormiți) și au fost înviați? De ce să credem că erau într-un Iad plin de flăcări și chinuri (ceea ce nu scrie) și că erau sub formă de "suflete" independente de trup și conștiente (ceea ce iarăși nu scrie)?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc C-tin Generalitati 27 11.10.2017 16:07:48
Despre suflet, duh si starea omului in moarte tricesimusquintus Secte si culte 1674 06.02.2012 09:56:04
Despre suflet allisa Intrebari utilizatori 14 20.02.2011 09:58:29
Intrebare despre suflet Adelinaa Generalitati 3 11.06.2009 11:52:43
Despre suflet silverstar Generalitati 64 09.01.2007 18:43:52