Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2012, 13:16:07
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de r.mircea Vezi mesajul
Vor gusta moartea trupească, pentru a putea ”beneficia” de Înviere. Corect:
De ce să "beneficieze" de înviere, în condițiile în care ei n-au murit niciodată? De înviere are nevoie doar omul mort, cel viu nu. Ca să beneficieze de schimbarea trupului ("pneumatizarea" cum o numiți dumneavoastră), perfect de acord. De aceasta vor beneficia și drepții în viață la momentul Revenirii lui Iisus. Să nu-mi spuneți că și aceștia vor fi uciși pentru a putea fi apoi înviați!

Citat:
Deci moartea firească toți o trăim. Unde e ciudățenia?
Enoh și Ilie n-au experimentat-o. De ce să punem în cârca lui Dumnezeu două crime nenecesare?

Citat:
Vor fi omorâți de antihrist, nu de Dumnezeu.
Și mai straniu! Aceștia doi se află în Cer, iar antihristul pe pământ. Are antihristul autoritate să ucidă pe locuitorii cerului? Poate "se dă" și la sfinții îngerii să pună de-un genocid... Doamne iartă-mă!
Vechi 05.06.2012, 13:47:31
r.mircea r.mircea is offline
Member

Data înregistrării: 03.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
De ce să "beneficieze" de înviere, în condițiile în care ei n-au murit niciodată? De înviere are nevoie doar omul mort, cel viu nu. Ca să beneficieze de schimbarea trupului ("pneumatizarea" cum o numiți dumneavoastră), perfect de acord. De aceasta vor beneficia și drepții în viață la momentul Revenirii lui Iisus. Să nu-mi spuneți că și aceștia vor fi uciși pentru a putea fi apoi înviați!

Enoh și Ilie n-au experimentat-o. De ce să punem în cârca lui Dumnezeu două crime nenecesare?

Și mai straniu! Aceștia doi se află în Cer, iar antihristul pe pământ. Are antihristul autoritate să ucidă pe locuitorii cerului? Poate "se dă" și la sfinții îngerii să pună de-un genocid... Doamne iartă-mă!
Sfânta Tradiție ne spune că Sfinții Enoh și Ilie vor veni pe pământ să-l înfrunte pe antihrist, și să le propovăduiască oamenilor pe Hristos. Timp de trei ani vor propovădui și vor face minuni ca să-i trezească pe oameni din pierzare, iar după aceea vor for fi omorâți de antihrist. Trupurile lor vor zăcea 3 zile pe stradă, în văzul lumii dar după trei zile vor învia, moment în care coboară Hristos pe pământ. Nici de data asta, nu pot să vă redau timing-ul, îmi amintesc vag secvențele. Cat despre noi, aveți dreptate, daca vom trai pe vremea vom fi preschimbati direct, nu doar dreptii....
Vechi 05.06.2012, 15:05:20
Banned

Implicit

Citat:
Sfânta Tradiție ne spune că Sfinții Enoh și Ilie vor veni pe pământ să-l înfrunte pe antihrist, și să le propovăduiască oamenilor pe Hristos. Timp de trei ani vor propovădui și vor face minuni ca să-i trezească pe oameni din pierzare, iar după aceea vor for fi omorâți de antihrist. Trupurile lor vor zăcea 3 zile pe stradă, în văzul lumii dar după trei zile vor învia, moment în care coboară Hristos pe pământ. Nici de data asta, nu pot să vă redau timing-ul, îmi amintesc vag secvențele.
Și vreți să cred poveștile aceastea în detrimentul Cuvântului lui Dumnezeu. Chiar așa de naiv mă credeți?

Citat:
Cat despre noi, aveți dreptate, daca vom trai pe vremea vom fi preschimbati direct, nu doar dreptii....
Când am scris "drepții", m-am referit la toți cei ce urmează a fi mântuiți. Cei nedrepți în viață când vine Hristos, nu vor mai fi "preschimbați".
Vechi 05.06.2012, 15:27:23
Member

Implicit

Citat:

Când am scris "drepții", m-am referit la toți cei ce urmează a fi mântuiți. Cei nedrepți în viață când vine Hristos, nu vor mai fi "preschimbați".

Ați văzut bine, am spus că tuturor oamenilor li se vor transfigura trupurile: celor drepți - un trup nestricăcios, spiritualizat, plin de har iar celor păcătoși - trup nestricăcios, suprasensibilizat durerilor.
Și nu-mi turnați ideea că dacă e mort, rămâne stricăcios..... demonii nu au ”trup” nestricăcios? Și ei se voi chinui împreună cu păcătoșii...

Sursa: Sfânta Tradiție
Vechi 05.06.2012, 18:37:04
Banned

Implicit

Citat:
Ați văzut bine, am spus că tuturor oamenilor li se vor transfigura trupurile: celor drepți - un trup nestricăcios, spiritualizat, plin de har iar celor păcătoși - trup nestricăcios, suprasensibilizat durerilor.
Și nu-mi turnați ideea că dacă e mort, rămâne stricăcios..... demonii nu au ”trup” nestricăcios? Și ei se voi chinui împreună cu păcătoșii...

Ce fel de apă otrăvită mai curge din această sursă? Vreți să spuneți că în timp ce copiii lui Dumnezeu în viață suferă de boli și limitări trupești, nedrepții morți au un trup perfect și nemuritor [în Iad]?! Ei bravos, teologie pe dos!

Cât privește pe demoni, ei parcă erau ființe spirituale fără trup... Pardon... "trup"...
Vechi 05.06.2012, 18:49:00
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Ce fel de apă otrăvită mai curge din această sursă?
Doar pentru un adventist din Cuvantul Lui Dumnezeu inspirat in om curge apa ortravita ...

"Dar sint si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus si care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca in lumea aceasta nu ar incapea cartile ce s-ar fi scris" sau "Multe avind a va scrie, n-am voit sa le scriu pe hirtie si cu cerneala, ci nadejduiesc sa vin si sa vorbesc gura catre gura, ca bucuria noastra sa fie deplina" (II Ioan, 1, 12)
Pana si evreii recunosc ca au o traditie orala, asa cum au si crestinii. Bineinteles, pentru adventisti, traditia orala a Bisericii incepe cu doamna White :)

Last edited by ioanna; 05.06.2012 at 18:53:40.
Vechi 05.06.2012, 20:19:45
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Doar pentru un adventist din Cuvantul Lui Dumnezeu inspirat in om curge apa ortravita ...
Era vorba de izvorul, sursa "Sfintei Tradiții":

Citat:
Citat:
"Dar sint si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus si care, daca s-ar fi scris cu
Citat:
de-amanuntul, cred ca in lumea aceasta nu ar incapea cartile ce s-ar fi scris"
"Le-a făcut", nu le-a învățat. Dacă cineva vine cu altă învățătură decât cea scrisă în Evanghelie, ba chiar străină Evangheliei, e deja suspect și se pune sub anatemă...

Citat:
Pana si evreii recunosc ca au o traditie orala, asa cum au si crestinii. Bineinteles, pentru adventisti, traditia orala a Bisericii incepe cu doamna White :)
Păi se putea să nu apară și doamna White?
Vechi 05.06.2012, 20:49:00
Member

Implicit

Citat:
Ce fel de apă otrăvită mai curge din această sursă? Vreți să spuneți că în timp ce copiii lui Dumnezeu în viață suferă de boli și limitări trupești, nedrepții morți au un trup perfect și nemuritor [în Iad]?! Ei bravos, teologie pe dos!

Cât privește pe demoni, ei parcă erau ființe spirituale fără trup... Pardon... "trup"...
Fie-vă rușine, și plecați-vă capul în fața Părinților hristofori, care ne-au dat Sfânta Tradiție, miere, nu otravă adventă....
Vechi 05.06.2012, 21:02:47
Banned

Implicit

Citat:
Fie-vă rușine, și plecați-vă capul în fața Părinților hristofori, care ne-au dat Sfânta Tradiție, miere, nu otravă adventă....
Mda... mierea e dulce și atractivă...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc C-tin Generalitati 27 11.10.2017 16:07:48
Despre suflet, duh si starea omului in moarte tricesimusquintus Secte si culte 1674 06.02.2012 09:56:04
Despre suflet allisa Intrebari utilizatori 14 20.02.2011 09:58:29
Intrebare despre suflet Adelinaa Generalitati 3 11.06.2009 11:52:43
Despre suflet silverstar Generalitati 64 09.01.2007 18:43:52