![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Majoritatea monahilor budisti poarta portocaliu, ca parte a traditiei. In perioada de inceput a Budismului robele lor erau confectionate din tesaturi vechi, donate de oameni si vopsite de calugari in culoarea cea mai ieftina disponibila de atunci- sofranul (portocaliu). Last edited by ioanna; 23.04.2012 at 21:14:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
apropo de aspectul de mai devreme al discutiei, acela al frigului iarna cand e vorba de fustele femeilor.
Nu dati cu pietre dar.... oare chiar atat de multa grija trebuie sa avem de trup? Nu spune nimeni sa nu ne ingrijim ca sa ne mentinem sanatatea dar... eu cred (ba chiar am confirmarea de la bunica mea) ca, inainte vreme, femeile nu se infofoleau atata si purtau fuste (nu, nu intotdeauna cu fustanela, chiloti cu manecute sau ciorapi de lana pe dedesubt) chiar si iarna, pentru ca erau obisnuite cu vremea aspra, erau "calite" cum se zice si nu se imbolnaveau atat de usor. Dar sa nu uitam ca, inainte vreme, nu existau geamuri de termopan, nici incalzire termica prin centrala, ca sa iti faci nevoile ieseai in curte chiar si pe gerul cel mai aspru, etc. Pe de alta parte, sunt sigura ca simteau si ele coltii muscatori ai gerului de multe ori si sufereau din aceasta pricina, oricat ar fi fost de calite. Insa asta nu le facea decat sa dea slava Lui Dumnezeu cu o traire autentica atunci cand iesea soarele si venea primavara. (Sper sa se inteleaga ce am vrut sa spun). Ca o concluzie personala, de multe ori am sesizat ca tot ceea ce ne-a adus confortul lumii moderne, in loc sa ne faca bine, ne face tot mai rau sufleteste vorbind, ne indeparteaza de Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca trebuie sa facem apologia frigului indurat de femei in vremea aceea, vad la bunica mea ce reumatisme are din cauza faptului ca a purtat non stop fuste iarna, si nu si-a tratat racelile pentru ca atunci nu se gaseau medicamente. Lipsa de asistenta medicala era, nu lipsa de grija pentru propriul corp. Credeti ca oamenii nu erau la fel de pacatosi atunci? De ce vedeti totul idealizat? Nu credeti ca acum poti avea si termopane si poti fi si aproape de Dumnezeu, nu vad ce legatura este intre una si alta? Sa nu credeti ca fac apologia acestora, eu nici nu am la mine acasa... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Imi cer scuze daca nu m-am facut mai bine inteleasa. Nu am vrut sa supar pe nimeni insa de asta ma lovesc peste tot si mereu in legatura cu orice tema de spiritualitate. De fuga omului de suferinta si cautarea confortului lumesc in viata de aici nu in cea de apoi, asa cum ar fi normal.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din experienta mea cu cat o duci mai bine cu atat tinzi sa te departezi de Dumnezeu. Cel putin de acel Dumnezeu specific crestinilor ortodocsi. Ca sunt si alte confesiuni mai mult sau mai putin crestine care-L vad diferit.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Barbatul o percepe atragatoare prin prisma instinctelor sexuale puse acolo de Dumnezeu. Strict estetic vorbind nu vad cum doua pungi cu grasime atarnate in fata si alte doua mai mari plantate la spate pot fi considerate proportionale sau frumoase. Si totusi atrag pentru ca se gadila acel centru in creier responsabil cu reproducerea si probabil si altii activati inca din pruncie. Deci femeia dar si barbatul ar fi bine sa ascunda/deghizeze acele parti ale corpului care ne aduc aminte ca suntem animale, si sa conteze mai degraba pe o comunicare superioara ca intre fiinte superioare. Sunt foarte binevenite un neglijeu sau o camasa de noapte in dormitorul conjugal dar sunt total deplasate la biserica. Din pacate traim intr-o societate cu valorile inversate, astfel ca in dormitor o vezi intr-un camasoi de noapte inestetic iar la biserica purtand pantaloni de bumbac mulati pe fund...
|
||||
|
||||
![]()
cam asta voiam sa spun si eu.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta in biserici | marlene | Tinuta in Biserica | 211 | 07.07.2025 21:15:36 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Biserica si discriminarea femeii | Golbi_ | Despre Biserica Ortodoxa in general | 460 | 08.12.2011 18:19:07 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
|