![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
scriptura nu o putem talmaci cu mintea noastra marginita,oricata cultura am avea,ci Domnul IIsus ne-a lasat un Mijlocitor care sa ne ajute sa ne rugam,sa ne descopere intelesul cuvintelor Domnului IIsus si sa mijloceasca pt noi cu suspine negraite Romani 8:26
Și tot astfel și Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite,,.exista un chin vesnic dupa cum exista o viata vesnica.omul imediat dupa ce moare ce il asteapta ,ne zice Domnul IIsus Luca 16:22 Cu vremea, săracul a murit; și a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul, și l-au îngropat,,dealtfel tot ce vrem sa stim ne spune Domnul si ce trebuie, mai ales pt salvarea noastra .da chinul vesnic e asemanator cu un foc numai ca nu se stinge ,atat, si omul nu se consuma, atat. e o intrebare a lui solomon care zice ca nu se stie unde merge sufletul dar vine Domnul IIsus si zice ca El e mai mare decat solomon deci mai credibil si ne lamureste si cu destinatia sufletului. e minunata scriptura si niciodata nu vreau sa ma mai las inselat de mintea mea |
|
|||
|
|||
![]()
Singura lucrare pe care Dumnezeu o face cu sectarii este.. intoarcerea lor la Biserica.
Ce daruri duhovnicesti, ce inaintare duhovniceasca la sectari? Astea sunt povesti! Virtutile ce le vedem la ei sunt castiguri ce vin din disciplinarea psihicului, disciplina pe care orice om cu un dram de vointa o poate face. Au sectarii un castig din aceste "virtuti"? Ar avea daca nu le-ar folosi pentru a face prozelitism - acest act pe deplin si intrutotul nesimtit. Pentru ca, in momentul in care sectarul vorbeste despre virtutile sale "dobandite" in cadrul sectei pentru a pierde un suflet, deja s-a si laudat cu ele si, ca urmare, le-a pierdut. A mai ramas bietul sectar cu mandria de pe urma lor. Crunta soarta si-au ales! De-ar tacea, macar, si nu ar mai face prozeliti: mai usoara le-ar fi vina atunci. Si ar putea sa cugete mai mult la intelepciune. Last edited by Illuminatu; 08.04.2012 at 23:35:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred că încep să-mi pierd credința adventă. Până acum credeam că Focul Iadului se va aprinde doar la Judecata de Apoi, însă văd că primele flăcări de Iad s-au aprins deja. Rău muncit este trolluminatu și fără "ultimul cuvânt" al sectarilor... Să-l cheme cineva pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-i stâmpere chinul limbii de văpaia pojarului! Ori măcar un corb să-i aducă-n cioc un strop de apă vie!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
In sfarsit, pasi mici, dar siguri spre lumina. Poate pana la sfarsitul vietii vei mai face cativa. Cine stie!?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
După ce se vorbește de întâia înviere (a celor drepți), versetul 5 spune că "ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși" cei 1.000 de ani. Care "ceilalți morți"? Păi logic, cei ce n-au înviat la prima înviere a drepților, adică cei nedrepți! Concluzia care răspunde la nelămurirea ta, se află în versetul următor: "Fericit și sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceștia moartea cea de a doua nu are putere [...]" (Apoc. 20,6 - versiunea Sinodală) Dacă pentru cei drepți prima moarte "are putere",iar a doua nu are; pentru cei nedrepți moartea a doua are putere. Deci ei vor muri definitiv, fără posibilitatea de a mai învia (ca din prima moarte). Ca să-i piarză pe cei nedrepți, logica cere ca Dumnezeu să-i învie mai întâi. Nu se poate altfel. Răsplata și pedeapsa se hotărește doar după ce s-a făcut judecata, nu înainte. Judecata celor nedrepți se face doar în mileniul dintre cele două învieri. deci Focul Iadului se aprinde doar după a doua înviere Apoc. 20,10. Precum se vede, spre disperarea Illuminăției Sale, n-am făcut niciun pas spre ortodoxie... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am avut coleg de camera in facultate un sectar sambetist care se "infrupta" din Sf.Grigorie Palama si "servea" invataturile acestui mare sfant ca platforma de lansare a ideilor lui sectare, ca si cum erau ale lui sau ale sectei lui. Asta mi se pare mie un FURT nerusinat! |
|
|||
|
|||
![]()
Logica... Ce este logica, "colega" 666?
Vezi, degeaba provoci la discutii cand nu vad nimic ce se poate discuta cu voi, ereticii. Tu esti atat de supus mandriei, incat incerci sa "imperechezi" logica materialista cu spatiul duhovnicesc din curiozitate, sa vezi ce iese. Este un nonsens.. si timp pierdut pentru mine. Este ca si cum ai imperechea un strut cu o camila si te-ai astepta sa rezulte un paun sau un inorog care sa nu manance sau sa nu cante sambata. Ceea ce propuneti voi, sectarii, este fortarea, siluirea scripturilor ca sa rezulte ceea ce logica mandriei voastre v-o impune - da, impune, ca ati ramas doar niste bieti robi ai carnii, si nu va puteti elibera de aceasta logica aritmetico-psiho-spiritualista. P.S.La prima citire a capitolului 20 din cartea Apocalipsei m-am convins ca prima inviere, cea a dreptilor este invierea baptismala, invierea din morti a celor care cred si se boteaza. Deci nu este deloc invierea din morti a Parusiei. Si asta schimba toata conceptia voastra despre acest capitol. Chiar si faptul ca nu vezi si nu constientizezi intoarcerea ta la "credinta" ca o inviere din morti pentru mine este un foarte mare semn de intrebare asupra doctrinei voastre materialist-dialectice si a lucrarii harului la voi in adunare. Tu nu crezi despre tine ca ai inviat din morti - nici nu ai putea invia din morti din moment ce nu esti botezat -, la tine s-a produs doar o adoptare a unei doctrine - nici macar filosofie nu poate fi numita - care te-a fascinat prin science-fiction-ul si patetismul eroic pseudo-crestin, adica mai pe romaneste, o furtuna intr-un pahar cu apa. Last edited by Illuminatu; 10.04.2012 at 01:47:00. |
|
|||
|
|||
![]()
"..τὰ χίλια ἔτη.." = "miile de ani"
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vesnicia iadului | costi21 | Din Noul Testament | 14 | 26.02.2013 17:01:34 |
focul sacru? | Stanca | Alte Religii | 59 | 16.12.2012 00:29:10 |
Despre vesnicia chinurilor iadului | topcat | Generalitati | 358 | 29.11.2012 23:42:39 |
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune | cristiboss56 | Rugaciuni | 55 | 09.07.2010 23:16:59 |
O descriere a iadului islamic... | scrabble | Religia Islamica | 31 | 08.01.2010 20:58:01 |
|