Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.04.2012, 19:04:32
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dumnezeu e drept, ca atare îi pedepsește. Nu am zis că sunt scutiți de pedeapsă. Plata păcatului este moartea. Moartea veșnică. Adică moartea definitivă din care nu va mai exista înviere. Punct.
asta e pedeapsa dreapta? Au fost despoti care au torturat mii de oameni sau dictatori ca Stalin si Pol Pot in Cambogia (asta a ucis jumatate din populatia tarii prin tortura). Si ce pedeapsa primeste? Moarte vesnica din partea unui Dumnezeu in care nu a crezut niciodata. Asta DA draptate! Din fericire NU e asa!
PS-si apropos...chestia cu "plata pacatului este moartea o au si martorii lui Iehova, fratii vostrii intru credinta! Conform invataturii vostre omul prin moarte i se iarta pacatele. Deci la inviere omul este "curat ca zapada", deci judecata nu mai are sens. Si ai spus ca plata pacatului este moartea VESNICA.In Biblie scrie doar: plata pacatului este moartea-fara vesnica. Si mai ai un raspuns sa-mi dai la o intrebare pe care ti-am adresat-o azi dimineata. Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 18.04.2012 at 19:07:12.
Vechi 19.04.2012, 08:23:02
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
asta e pedeapsa dreapta? Au fost despoti care au torturat mii de oameni sau dictatori ca Stalin si Pol Pot in Cambogia (asta a ucis jumatate din populatia tarii prin tortura). Si ce pedeapsa primeste?
Eu care sunt rău, pentru cei 30-40 de ani de viață de dictator i-aș tortura 30-40 de ani în Iad: dinte pentru dinte. Însă cred că după câteva luni n-aș mai putea rezista... îți recomand să petreci câteva zile într-un spital pentru arși. Dumnezeu, care e infinit mai bun decât mine crezi că îi va arde timp de miliarde și miliarde de ani?

Citat:
Moarte vesnica din partea unui Dumnezeu in care nu a crezut niciodata. Asta DA draptate!
Nu știu dacă Pol Pot a crezut, dar Stalin era creștin ortodox. A început chiar să studieze într-un seminar teologic ortodox. Probabil responsabilitatea faptelor sale reprobabile e mai gravă căci a beneficiat de o educație creștină.

Citat:
PS-si apropos...chestia cu "plata pacatului este moartea o au si martorii lui Iehova, fratii vostrii intru credinta!
"Chestia" asta o au toți creștinii ce cunosc Biblia:

"Pentru că plata păcatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viața veșnică, în Hristos Iisus, Domnul nostru." (Rom.6,23 - versiunea Sinodală)

Citat:
Conform invataturii vostre omul prin moarte i se iarta pacatele.
Asta e o invenție de-a ta. Conform învățăturii noastre iertarea de păcate se dobândește prin sângele lui Hristos, nu prin moartea noastră.

Citat:
Deci la inviere omul este "curat ca zapada", deci judecata nu mai are sens.
Dacă te referi la prima înviere (a celor drepți), într-adevăr omul e "curat ca zăpada" căci a primit îndreptățirea lui Hristos, în virtutea dreptății Sale atribuie el devine curat. Iar judecata are loc înainte de înviere. E vorba desigur de faza de cercetare, judecata de instrucție, judecata pre-adventă. Judecata celor nedrepți are loc în timpul Mileniului, însă tot înainte de înviere (a doua înviere, a celor nedrepți).

Citat:
Si ai spus ca plata pacatului este moartea VESNICA.In Biblie scrie doar: plata pacatului este moartea-fara vesnica.
Mai citește o dată versetul:

"Pentru că plata păcatului este moartea, dar harul lui Dumnezeu este viața veșnică întru Hristos Iisus, Domnul nostru."(Rom.6,23 - versiunea Anania)

Sesizezi rolul conjuncției dar în paralela făcută de apostolul Pavel? Dacă darul/harul lui Dumnezeu pentru cei ai lui Hristos este viața veșnică, pedeapsa pentru păcat este moartea veșnică.

Citat:
Si mai ai un raspuns sa-mi dai la o intrebare pe care ti-am adresat-o azi dimineata.
Care?

Last edited by osutafaraunu; 19.04.2012 at 08:25:53.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
focul sacru? Stanca Alte Religii 59 16.12.2012 00:29:10
Despre vesnicia chinurilor iadului topcat Generalitati 358 29.11.2012 23:42:39
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune cristiboss56 Rugaciuni 55 09.07.2010 23:16:59
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01