Citat:
În prealabil postat de stefan florin
asta e pedeapsa dreapta? Au fost despoti care au torturat mii de oameni sau dictatori ca Stalin si Pol Pot in Cambogia (asta a ucis jumatate din populatia tarii prin tortura). Si ce pedeapsa primeste?
|
Eu care sunt rău, pentru cei 30-40 de ani de viață de dictator i-aș tortura 30-40 de ani în Iad: dinte pentru dinte. Însă cred că după câteva luni n-aș mai putea rezista... îți recomand să petreci câteva zile într-un spital pentru arși. Dumnezeu, care e infinit mai bun decât mine crezi că îi va arde timp de miliarde și miliarde de ani?
Citat:
Moarte vesnica din partea unui Dumnezeu in care nu a crezut niciodata. Asta DA draptate!
|
Nu știu dacă Pol Pot a crezut, dar Stalin era creștin ortodox. A început chiar să studieze într-un seminar teologic ortodox. Probabil responsabilitatea faptelor sale reprobabile e mai gravă căci a beneficiat de o educație creștină.
Citat:
PS-si apropos...chestia cu "plata pacatului este moartea o au si martorii lui Iehova, fratii vostrii intru credinta!
|
"
Chestia" asta o au toți creștinii ce cunosc Biblia:
"Pentru că plata păcatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viața veșnică, în Hristos Iisus, Domnul nostru." (Rom.6,23 - versiunea Sinodală)
Citat:
Conform invataturii vostre omul prin moarte i se iarta pacatele.
|
Asta e o invenție de-a ta. Conform învățăturii noastre iertarea de păcate se dobândește prin sângele lui Hristos, nu prin moartea noastră.
Citat:
Deci la inviere omul este "curat ca zapada", deci judecata nu mai are sens.
|
Dacă te referi la prima înviere (a celor drepți), într-adevăr omul e "curat ca zăpada" căci a primit îndreptățirea lui Hristos, în virtutea dreptății Sale atribuie el devine curat. Iar judecata are loc înainte de înviere. E vorba desigur de faza de cercetare, judecata de instrucție, judecata pre-adventă. Judecata celor nedrepți are loc în timpul Mileniului, însă tot înainte de înviere (a doua înviere, a celor nedrepți).
Citat:
Si ai spus ca plata pacatului este moartea VESNICA.In Biblie scrie doar: plata pacatului este moartea-fara vesnica.
|
Mai citește o dată versetul:
"Pentru că plata păcatului este moartea, dar harul lui Dumnezeu este viața veșnică întru Hristos Iisus, Domnul nostru."(Rom.6,23 - versiunea Anania)
Sesizezi rolul conjuncției dar în paralela făcută de apostolul Pavel? Dacă darul/harul lui Dumnezeu pentru cei ai lui Hristos este viața veșnică, pedeapsa pentru păcat este moartea veșnică.
Citat:
Si mai ai un raspuns sa-mi dai la o intrebare pe care ti-am adresat-o azi dimineata.
|
Care?