Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Există măcar o singură ființă omenească care să-și dorească o viață eternă în chinuri? Până și un sado-masochist s-ar îngrozi la ideea unei atare perspective!
|
Poate nu isi doresc o viata in chinuri dar mai mult de atat isi doresc o eternitate fara Dumnezeu. Sunt atatia oameni care il infrunta pe Dumnezeu din mandrie si care prefera chinul iadului decat viata vesnica alaturi de Dumnezeu. Unul din motivele pentru care ei il urasc pe Dumnezeu e acela ca faptele lor sunt rele si stiu ca Dumnezeu ii va judeca pentru asta.
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Grozăvia aceasta: că Dumnezeu pedepsește cu eternitatea chinurilor o viață de-o clipă în păcat a fost cea mai mare producătoare de atei în ultimele două secole. Un Dumnezeu de miliarde de ori mai sadic decât însuși diavolul!
|
Grozavia asta cum o numesti tu e o realitate. Dumnezeu a dat fiecarui om sansa pocaintei, acum daca omul prefera pacatul atunci e responsabil pentru "grozavia" respectiva.
Dumnezeu nu e sadic, e un Dumnezeu bun dar si drept. Am senzatia ca ai o viziune umanista asupra lui Dumnezeu, care zice ca El e bun, iubitor si ca nu poate arunca lumea in iad. Insa Domnul Hristos a fost cel care ne-a avertizat asupra iadului, cele mai multe referinte despre iad le gasim in cele 4 evanghelii. Nu cred ca Hristos ar fi vorbit despre iad daca ar fi fost doar ceva....neimportant.
Acei atei despre care vorbesti au devenit atei nu pentru ca Dumnezeu pedepseste necredinta prin chinul vesnic(asta e doar o scuza) ci pentru ca viziunea lor asupra lui Dumnezeu e diferita de realitate si din acest motiv nu au putut accepta ca Dumnezeul revelat in Scripturi e Dumnezeul adevarat. Ei nu pot accepta ca Dumnezeu trimite lumea in iad, nu pot accepta ca Dumnezeu pedepseste etc. Ei vor un Dumnezeu care sa ii lase sa traiasca cum vor fara sa fie nici un fel de repercusiuni.
Sunt si crestini care considera anumite carti din Biblie ca fiind prea dure (Numeri, Iosua ) insa asta e realitatea pe care acei atei despre care vorbesti nu o pot accepta.