Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2012, 18:17:58
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
"Die übrigen Toten kamen nicht zum Leben, bis die eintausend Jahre vollendet waren. Das ist die erste Auferstehung." (Apoc. 20,5 - Die Bibel, 2005, Herder Editorial)
Avand in vedere anul 2005, cine stie la ce versiune post-modernista a traducerii Bibliei ai apelat aici.
Oricum, in subiectul initial era vorba despre hiliasm la Luther. Deci nu prea se poate lua in discutie traducerea de mai-sus pentru ca nu-i apartine lui Luther.

In ce priveste sarbatoarea nationala, in mai multe randuri am afirmat ca neortodocsii nu prea pot sa se mai considere romani, pentru ca au devenit anti-romani, dusmani ai romanilor. Aici intram in niste lucruri mult prea subtile pentru intelegerea ta matematicista asupra lumii.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Vechi 03.12.2012, 14:11:18
ludovic ludovic is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
Există măcar o singură ființă omenească care să-și dorească o viață eternă în chinuri? Până și un sado-masochist s-ar îngrozi la ideea unei atare perspective!
Poate nu isi doresc o viata in chinuri dar mai mult de atat isi doresc o eternitate fara Dumnezeu. Sunt atatia oameni care il infrunta pe Dumnezeu din mandrie si care prefera chinul iadului decat viata vesnica alaturi de Dumnezeu. Unul din motivele pentru care ei il urasc pe Dumnezeu e acela ca faptele lor sunt rele si stiu ca Dumnezeu ii va judeca pentru asta.

Citat:
Grozăvia aceasta: că Dumnezeu pedepsește cu eternitatea chinurilor o viață de-o clipă în păcat a fost cea mai mare producătoare de atei în ultimele două secole. Un Dumnezeu de miliarde de ori mai sadic decât însuși diavolul!
Grozavia asta cum o numesti tu e o realitate. Dumnezeu a dat fiecarui om sansa pocaintei, acum daca omul prefera pacatul atunci e responsabil pentru "grozavia" respectiva.
Dumnezeu nu e sadic, e un Dumnezeu bun dar si drept. Am senzatia ca ai o viziune umanista asupra lui Dumnezeu, care zice ca El e bun, iubitor si ca nu poate arunca lumea in iad. Insa Domnul Hristos a fost cel care ne-a avertizat asupra iadului, cele mai multe referinte despre iad le gasim in cele 4 evanghelii. Nu cred ca Hristos ar fi vorbit despre iad daca ar fi fost doar ceva....neimportant.
Acei atei despre care vorbesti au devenit atei nu pentru ca Dumnezeu pedepseste necredinta prin chinul vesnic(asta e doar o scuza) ci pentru ca viziunea lor asupra lui Dumnezeu e diferita de realitate si din acest motiv nu au putut accepta ca Dumnezeul revelat in Scripturi e Dumnezeul adevarat. Ei nu pot accepta ca Dumnezeu trimite lumea in iad, nu pot accepta ca Dumnezeu pedepseste etc. Ei vor un Dumnezeu care sa ii lase sa traiasca cum vor fara sa fie nici un fel de repercusiuni.
Sunt si crestini care considera anumite carti din Biblie ca fiind prea dure (Numeri, Iosua ) insa asta e realitatea pe care acei atei despre care vorbesti nu o pot accepta.

Last edited by ludovic; 03.12.2012 at 14:14:41.
Vechi 04.12.2012, 12:10:51
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Avand in vedere anul 2005, cine stie la ce versiune post-modernista a traducerii Bibliei ai apelat aici.
Neâncredere ce-o putem împărtăși și față de cele două versiuni ortodoxe (Sinodala și Anania), ele aparținând aceleiași perioade ”postmoderniste”. Singura diferență constă în faptul că versiunile ortodoxe [actuale] menționate nu respectă originalul grecesc. Fapt ce aruncă o umbră de îndoială și cu privire la corectitudinea traducerii în cazul altor versete...

Citat:
Oricum, in subiectul initial era vorba despre hiliasm la Luther.
Subiectul inițial era despre focul iadului, respectiv o paranteză deschisă în legătură cu Apoc. 20,5. Hiliasmul la Luther, era doar o abatere de la subiect. După 8 luni de zile, n-am uitat cum ai evitat chestiunea traducerii incorecte în versiunile ortodoxe actuale. Dar, din punctul meu de vedere putem trece peste, revenind la topic.

Citat:
In ce priveste sarbatoarea nationala, in mai multe randuri am afirmat ca neortodocsii nu prea pot sa se mai considere romani, pentru ca au devenit anti-romani, dusmani ai romanilor. Aici intram in niste lucruri mult prea subtile pentru intelegerea ta matematicista asupra lumii.
Asta n-are legătură cu matematica, ci cu istoria. Nu putem uita două lucruri: pe meleagurile românești, comunismul a fost adus pe tancurile sovietice, iar ortodoxia pe căruțele bulgărești și grecești. Așa că poți reduce nițeluș tirajul la focul... patriotismului de paradă.
Vechi 04.12.2012, 12:14:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ludovic Vezi mesajul
Dumnezeu nu e sadic, e un Dumnezeu bun dar si drept.
De acord cu tine .

Citat:
Am senzatia ca ai o viziune umanista asupra lui Dumnezeu, care zice ca El e bun, iubitor si ca nu poate arunca lumea in iad. Insa Domnul Hristos a fost cel care ne-a avertizat asupra iadului, cele mai multe referinte despre iad le gasim in cele 4 evanghelii. Nu cred ca Hristos ar fi vorbit despre iad daca ar fi fost doar ceva....neimportant.
Dacă evit folosirea termenului ”Iad” când vorbesc de pededeapsa în foc pentru cei ce au refuzat oferta Cerului, nu înseamnă că neg această pedeapsă divină. Și evit acest termen datorită deprecierii lui în mentalitatea populară - o mentalitate comună în ortodoxie.

Citat:
Sunt si crestini care considera anumite carti din Biblie ca fiind prea dure (Numeri, Iosua ) insa asta e realitatea pe care acei atei despre care vorbesti nu o pot accepta.
Trebuie totuși să recunoști că violența întâlnită în cărțile respective este infinit mai mică decât cea din supliciile unui Iad perpetuu.
Vechi 04.12.2012, 12:16:14
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Nu putem uita două lucruri: pe meleagurile românești, comunismul a fost adus pe tancurile sovietice, iar ortodoxia pe căruțele bulgărești și grecești .
asta de unde ai scos-o
Vechi 04.12.2012, 12:17:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
asta de unde ai scos-o
Am auzit-o și eu...
Vechi 04.12.2012, 12:20:26
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Am auzit-o și eu...
vad ca ai uitat sa specifici ca ceea ce ai afirmat a fost doar un zvon (din auzite)
Vechi 04.12.2012, 12:23:52
Banned

Implicit

Citat:
vad ca ai uitat sa specifici ca ceea ce ai afirmat a fost doar un zvon (din auzite)
Istoria nu se bazează pe zvonuri. ”Din auzite” a ajuns la mine doar formularea respectivă. Nu poți nega însă adevărul istoric ce se ascunde în dosul acelei formulări...
Vechi 04.12.2012, 12:27:25
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Istoria nu se bazează pe zvonuri. ”Din auzite” a ajuns la mine doar formularea respectivă. Nu poți nega însă adevărul istoric ce se ascunde în dosul acelei formulări...
mda...bulgarii ne-au increstinat pe noi. Dovezi amice, DOVEZI
Vechi 04.12.2012, 12:34:44
Banned

Implicit

Citat:
mda...bulgarii ne-au increstinat pe noi. Dovezi amice, DOVEZI
Nu m-am referit la încreștinare, ci la "ortodoxizare".
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
focul sacru? Stanca Alte Religii 59 16.12.2012 00:29:10
Despre vesnicia chinurilor iadului topcat Generalitati 358 29.11.2012 23:42:39
Opreste Doamne , si stinge focul maniei Tale ! Apel la rugaciune cristiboss56 Rugaciuni 55 09.07.2010 23:16:59
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01