![]() |
![]() |
|
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu oricine se imprumuta la banca este un dator vandut.
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Nu stiu detaliile dar ce intelegi prin ascuns? Nu s-a facut tamtam pe la noi cu "am mai luat x miliarde de la FMI"? Banii aia nu trebuiau sa se regaseasca in niste bilanturi publice? Esti sigur ca nu este un alibi pentru grecul de rand la modul "n-am stiut" decat "nu ne-a interesat"? Citat:
Citat:
Pai de ce ne-am imprumutat pana acum? Ca avem cheltuieli mai mari decat veniturile. S-a schimbat ceva anul asta sau se va schimba la anul? Nu, deci.. Citat:
Acum cateva luni mentionam cazul unui oras care a investit in infrastructura - a imprumuta peste 2 milioane de Euro pentru a schimba bordurile, a inlocui asfaltul trotuarelor cu pavaj, a renova centrul, a inlocui stalpii de iluminat cu altii noi de 5000euro bucata (desi cei veci erau functionali bine mersi) etc. Ca sa nu mai vorbim de autostrazi la preturi SF care se construiesc in ritm de melc si care chiar daca ar fi gata, n-are ce sa circule pe ele decat marfa de import ca investitii pentru creat locuri de munca Doamne fereste sa se faca, trebuie sa vina strainul cu 1-2 milioane de euro sa faca fabrica, miliardele luate de la FMI nu sunt bune pentru asa ceva. [quote] Sau un stat care are de rezolvat problemele unui sistem ineficient de pensii, ori de asigurari de sanatate.[quote] Nu ineficient, ci corupt sub patronajul politic. Este ineficient nu pentru ca sistemul in sine este ineficient, ci pentru ca este plin de indivizi pusi pe criterii politice si care au un singu scop - sa se imbogateasca peste noapte. La fel am fost mintiti si imediat dupa '89 - ca Statul nu poate administra intreprinderile (desi le-a administrat f. bine pe timpul lui Ceausescu) si ca ele e musai sa fie privatizate si atunci vom munci bine si vom fi platiti bine. Rezultatul ? Industria vanduta (pardon, privatizata) pe nimic si apoi distrusa sistematic. Nici vorba de locuri de munca bine platite sau macar locuri de munca. Acum - aceeasi minciuna, privatizati si va va fi bine, singurul rezultat concret a fost cresterea pretului la produse si servicii concomitent cu scaderea calitatii pe alocuri, altceva bun, concret, nu s-a intamplat. Am suficiente exemple in acest sens, dar cred ca stii si tu f. bine. Daca ai contra-exemple, chiar te rog. Ori, asta nu se poate schimba peste noapte. De ce? Pentru ca politica nu se schimba. Citat:
Crezi ca cei care i-au imprumutat pe cei in cautare de credite imobiliare din SUA fara a fi solvabili, nu stiau ca n-au de unde sa returneze? Stiau, dar au pasat problema in alta mana, facand profit din asta, pana s-a spart tocmai la cei mai putin vinovati de aceasta problema. Oare nu stiau cei care au imprmutat grecilor si imprumuta acum romanilor ca n-au resurse sa dea acei bani inapoi? Vezi mai sus despre starea noastra economica, venituri vs cheltuieli si cum se va schimba in viitor actualul bilant negativ (adica nu se va schimba ca nu are de ce). Sigur ca ei stiu. |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca versurile Adei Milea zugravesc foarte clar situatia noastra, probabil si a Greciei:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Nu muncim noi, cat furati voi". Asta e de fapt problema. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Paisie Aghioritul vol 1(din 5) -Cu durere si dragoste pentru omul contemporan | bin000 | Resurse ortodoxe on-line | 13 | 07.04.2016 23:05:41 |
Drama copiilor infestati cu HIV - izolare si durere | viozebil | Intrebari utilizatori | 0 | 26.01.2011 10:01:45 |
O scrisoare!! | Templier Knight | Generalitati | 4 | 23.01.2011 12:33:45 |
durere si Nadejde | emili76 | Generalitati | 18 | 30.12.2009 18:37:13 |
|