Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2012, 22:09:48
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Frate rătăcit din zel pentru Scripturi, mesajul nu vi se adresa!
Sincer, vedeți-vă de rătăcirile dvs., după cum v-am spus, mesajul respectiv nu vi se adresa.
Mai nou se leaga si de mesajale pe care nu-l priveste. Sau o fi avand eticheta de papagal sub talpa si n-am observat? Sa ne fie cu iertare.
Vechi 20.01.2012, 22:20:24
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Nu prin dispute interminabile iti sustii credinta. Nu prin denigrarea credintei ortodoxe iti sustii credinta ta. Nu prin tulburarea apelor aduci oamenii la credinta, ci prin iubire, dragoste, umlinta, smerenie.
Domnule Ovidiu, sunteți bun în a da lecție de patriotism, iubire, dragoste, umilință, smerenie... vă mai lipsește un singur lucru ca să fiți perfect: punerea în practică la modul personal înainte de le recomanda celorlalți. Faptul că prima dumneavoastră contribuție în dezbaterea acestui topic a fost un atac la persoană (la cei doi "papagali"), spune tot.
Vă doresc o noapte înțeleaptă!
Vechi 20.01.2012, 22:24:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Am bănuit că nu aveți tangențe cu logica. Știu că pentru omul de pe stradă, distincția gen-specie duce cu gândul la biologie, dar pentru cei care am fost atenți în clasa a IX-a, aceste noțiuni înseamnă altceva:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Specie_%28logic%C4%83%29
Am avut și eu o bănuială când mi-am redactat postarea, dar mi-am asumat riscul. De data aceasta ați fost previzibil, poate data viitoare veți fi mai original, oricum aveți un avataj: nu sunteți omul de pe stradă. Îmi ridic pălăria!

Citat:
Este logică aristotelică, domnule (aceeași pe care se vede că ați chiulit în liceu).

Adevărul propoziției "numai A este B" implică falsul propoziției "C este B".

În speță, dacă este adevărat că numai Dumnezeu este nemuritor, așa cum susțineți d-vs, rezultă că îngerii sunt muritori. Deci ? cum sunt îngerii ? Muritori sau nemuritori ?
Domnule Erethorn, de ce mă faceți să repet? Logica aristotelică nu ajută în explicarea inexplicabilului divin. Eu am luat de bună ce zice Scriptura: Dumnezeu e Singurul nemuritor. Mai departe nu știu cât de muritori sunt îngerii. Dea Domnul ca să-i vedem pe unii murind (mă refer desigur la moartea veșnică). Căci altfel, vă garantez că e de rău! Ne vor vedea ei pe noi pierind în flăcări înaintea lor...
Vechi 20.01.2012, 22:29:41
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Domnule Erethorn, de ce mă faceți să repet? Logica aristotelică nu ajută în explicarea inexplicabilului divin.
Deci, de acum încolo putem să ne dispensăm de logică când discutăm probleme teologice ?
Vechi 20.01.2012, 22:31:39
Banned

Implicit

Citat:
Frate rătăcit din zel pentru Scripturi, mesajul nu vi se adresa!
Dacă nu-mi era adresat, atunci precis era "cu adresă". Ați folosit pluralul, ori eu văd pe aici doar doi adventiști. Mai există totuși posibilitatea ca să fi vorbit în termeni atât de măgulitori despre mormonii de pe topic, în acest caz îmi cer spășit scuzele de rigoare.

Citat:
Ceea ce ați spus acum puteți să încadrați și să vă încadrați unde doriți. Sincer nu-mi pasă de eretici!
A doua dvs. valoroasă contribuție la elucidarea problemei de pe topic, indică faptul că vă pasă, iar faptul că mă numiți frate (chiar dacă rătăcit oi fi) mă mișcă până la lacrimi, căci chiar vă pasă să mă aduceți pe calea cea dreaptă. Îmi permit totuși să vă dau o mică sugestie: pentru a reuși va trebui să renunțați la caracterizări precum cea încadrată la minciună ori proorocie falsă. Și trebuie ca dumneavoastră să faceți încadrarea, eu n-am de unde să știu la care aspect v-ați gândit.

Citat:
În mult mai multe decât dumneavoastră, vă garantez. "A merge în cetate" nu înseamnă a te băga în seamă cu revistele în mâini, prin trenuri, pe lângă casele oamenilor etc.
Ei, aici ați făcut a doua greșeală. Întrucât nu mă cunoașteți, era mai precaută afirmația "în foarte multe cetăți" și atât, iar eu vă felicitam sincer! Și vă mai dau un pont: nu adventiștii merg "cu revistele în mâini, prin trenuri..." Poate vă va folosi în "recuperarea" altor rătăciți, pe noi doi ne-ați ratat.

Citat:
Sincer, vedeți-vă de rătăcirile dvs., după cum v-am spus, mesajul respectiv nu vi se adresa.
Acesta însă da, acum nu mai puteți da înapoi.
Respectele mele [totuși]! O noapte liniștită!

Last edited by osutafaraunu; 20.01.2012 at 22:36:20.
Vechi 20.01.2012, 22:37:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Mi-ati dat un raspuns lung insa nu mi-ati raspuns la intrebari, ci m-ati trimis la studiu. Totusi, simplific si va rog sa-mi clarificati urmatoarele lucruri (ca sa nu mai afirm ca dumneavoastra il propovaduiti pe antihrist, cum de altfel si cred in acest moment):
Este Domnul nostru Isus Cristos Dumnezeu?
Daca afirmati ca este Dumnezeu atunci nu inteleg cum puteti sustine ca El a murit (pentru ca Dumnezeu e nemuritor), iar astfel propovaduiti visul antihristului.
Daca afirmati ca nu este Dumnezeu ci a fost creat ( inteleg acum si de ce spuneti ca e arthanghel), atunci chiar propovaduiti ceea ce apostolul Ioan ne-a spus despre antihrist si cum sa-i recunoastem.

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Deci, dupa logica mea, oricum o dau tot la aceiasi concluzie ajung, ca sinteti rataciti in cel mai bun caz, daca nu slujitori ai celui rau de-a dreptul. Va rog sa ma luminati dumneavoastra.
Nu cred că-mi stă în putere, rătăciți ne-ați considerat și înainte de topicul acela, deci fiți liniștită logica dumneavoastră nu are fisuri. De vină e doar prejudecata.
Vechi 20.01.2012, 22:37:49
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Domnule Ovidiu, sunteți bun în a da lecție de patriotism, iubire, dragoste, umilință, smerenie... vă mai lipsește un singur lucru ca să fiți perfect: punerea în practică la modul personal înainte de le recomanda celorlalți. Faptul că prima dumneavoastră contribuție în dezbaterea acestui topic a fost un atac la persoană (la cei doi "papagali"), spune tot.
Vă doresc o noapte înțeleaptă!
Vad ca iti alegi doar ceea ce iti convine in discutie - esti foarte selectiv. Nu prea ai argumente legate de istorie si credinta? Dupa cum ai ales raspunsul se pare ca da.
Nu ti-am adresat vreun mesaj direct - faptul ca te-ai identificat cu unul din "cei doi papagali" totusi spune ceva. A poza in cel intelept nu e lucru mare dragul meu - incearca sa fii mai subtil pe viitor. Dar vad ca o cauti cu lumanarea.
Vechi 20.01.2012, 22:42:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Prietene, te incurci in propriile afirmatii si esti confuz rau. Nu esti tu cel ce a zis ca SINGURUL care are nemurirea este Dumnezeu, citand din 1Timotei?
Pentru ultima dată: nu eu, ci apostolul Pavel!

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Asta nu inseamna ca si ingerii sunt muritori, LA FEL CA SI SUFLETUL ( dupa logica ta)?
Ai reușit să mă pui în încurcătură! Sincer nu știu cum e cu îngerii dacă sunt suflete, respectiv dacă au suflete (după concepția voastră). Din câte știu, Scriptura zice despre ei doar că sunt ”duhuri slujitoare” (Evrei 1,14). Poate ai tu o explicație mai bună.
Vechi 20.01.2012, 22:44:16
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Respectele mele [totuși]! O noapte liniștită!
Care respecte? Dupa ce ne batjocresti credinta?

Acum am sa-ti repet un mesaj placut tie:

Ma tot intreb ce o fi credinta asta adventista (daca o putem numi credinta)? Oare credinta asta ne-a pastrat noua identiatea ce o avem astazi? Oare datorita credintei adventiste ne numim noi astazi poporul roman, vorbim noi aceeasi limba, avem aceleasi obiceiuri si traditii? Oare Stefan Cel Mare, Mihai Viteazu, poporul roman si ceilalti domnitori de seama au fost adventisti? hmm..ma indoiesc. Cand ei luptau cu paganii pentru reintregirea tarii, pentru pastrarea identatii neamului nostru credinta ta dragul meu nici nu exista. Acum sa vina sa dea lectii credintei poporului meu mi se pare jignire. Deci te rog trage tu concluzia cine pe cine denigreaza?
Vechi 20.01.2012, 22:51:32
Banned

Implicit

Citat:
Deci, de acum încolo putem să ne dispensăm de logică când discutăm probleme teologice ?
Credo quia absurdum... un adventist a spus-o, ori mi se pare mie?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi adventiste incredibile, partea a II-a Erethorn Secte si culte 88 17.11.2019 08:20:07
Acuzatii incredibile impotriva IPS Bartolomeu Anania andrei_im Stiri, actualitati, anunturi 87 10.04.2014 21:10:48
De ce multe persoane devin celebre, cunoscute in lume numai dupa moartea lor? Bast-et Generalitati 9 21.09.2010 12:54:49
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12