Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2012, 23:34:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Smile

[quote=ioan cezar;422530]
Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
De ce il resping oamenii pe Hristos ?
L-am respins pe Hristos pentru ca toti cei care au incercat sa mi-L prezinte au facut-o la modul rational si superficial (adica nu simteam deloc ca ei traiesc ceea ce afirmau). /QUOTE]

Credinta vine din auzire, suna un vechi cuvant in Biserica.
Dar mai ales din simtire , din acea simtire launtrica . . . , in fine , mai vorbim pe tema asta . . . !
Vechi 17.01.2012, 09:47:09
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Citat:
De ce il resping oamenii pe Hristos ?
L-am respins pe Hristos pentru ca toti cei care au incercat sa mi-L prezinte au facut-o la modul rational si superficial (adica nu simteam deloc ca ei traiesc ceea ce afirmau).
Credinta vine din auzire, suna un vechi cuvant in Biserica.
Sunt de acord cu aceasta spusa cu un singur amendament: cel care spune cuvantul sa il si traiasca, ca altfel mesajul pare fals. Toti cei care au propovaduit cuvantul lui Dumnezeu l-au si trait, altfel ar fi fost doar arama sunatoare si chimval rasunator. Nu poti transmite ceva cuiva daca nu-l ai tu mai intai. Asa cred eu, dar e posibil sa ma insel. Si nu spun ca toti ateii au patit la fel.
Doamne ajuta!
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2012, 10:12:56
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Sunt de acord cu aceasta spusa cu un singur amendament: cel care spune cuvantul sa il si traiasca, ca altfel mesajul pare fals. Toti cei care au propovaduit cuvantul lui Dumnezeu l-au si trait, altfel ar fi fost doar arama sunatoare si chimval rasunator. Nu poti transmite ceva cuiva daca nu-l ai tu mai intai. Asa cred eu, dar e posibil sa ma insel. Si nu spun ca toti ateii au patit la fel.
Doamne ajuta!
De acord, da. Pe de alta parte, credinta vine si cand persoana e dispusa sa o primeasca. Daca oamenii nu sunt in starea de receptivitate, daca nu simt nevoia decat de putere, bani, distractii si placeri, daca sunt cu totul orientati spre lumesc, conform diktatului mediului lor (vezi consumismul actual, painea si circul), atunci e greu de crezut ca vor primi samanta.
Ogorul, aici la tara la mine, trebuie mai intai destelenit, arat, cum bine imi aminteai candva...:) Apoi va fi si semanare si incoltire...
Poate nu intamplator Mesia a venit cand era multa suferinta si boala in popor, cand priceperea omeneasca isi cam dovedise falimentul.
Domnul cu noi! AMIN+
Reply With Quote
Vechi 17.01.2012, 10:26:18
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
De acord, da. Pe de alta parte, credinta vine si cand persoana e dispusa sa o primeasca. Daca oamenii nu sunt in starea de receptivitate, daca nu simt nevoia decat de putere, bani, distractii si placeri, daca sunt cu totul orientati spre lumesc, conform diktatului mediului lor (vezi consumismul actual, painea si circul), atunci e greu de crezut ca vor primi samanta.
Ogorul, aici la tara la mine, trebuie mai intai destelenit, arat, cum bine imi aminteai candva...:) Apoi va fi si semanare si incoltire...
Poate nu intamplator Mesia a venit cand era multa suferinta si boala in popor, cand priceperea omeneasca isi cam dovedise falimentul.
Domnul cu noi! AMIN+
Da, sunt de acord ca important e si solul pe care cade samanta. La mine a cazut in inima si doar acolo a gasit solul fertil. Au incercat unii sa mi-o semene in minte, dar acolo n-a intalnit solul bun, era prea multa mandrie. Chiar si acum este, de aia pastrez inca samanta, sau o fi planta(?) deja, in inima, sa nu o stric cu mandria mea. De asta mi se pare foarte important, ca cel care arunca samanta sa o scoata din inima sa, ca atunci ea se prinde mai usor. E si umezita si incalzita. Doamne ajuta!
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2012, 11:41:54
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Pai vezi , dumneata acum tare rau te contrazici , sau cand spui adevarul aici sau la thredul in care afirmi ca nu trebuie sa luam placerea fumatului cuiva aflat la mare necaz ! Adica sa-i lasam aceasta "placere" precum matale spui foarte taios si nu odata ci de doua ori !
Aici e "buba" noastra ! Ne inconjuram de cuvinte marete , fara nici un fel de acoperire , adica slujim la doi stapani , ori nu-i bine Tuns asa ceva !

Nu am spus taios, mi se pare ca d-voastra sunteti foarte taios mai bine zis aveti un ton de Inchizitie si nu pot crede ca exista oameni care cauta in postarile oamenilor pentru a vedea unde exista contraziceri!

Se vede cat de colo ca nu cunoasteti suferinta oamenilor de pe strada, care nu au nimic, nu au familie, nu are cine sa ii ajute, mie imi pare tare rau de ei, si cu toate ca sunt fumatori nu ar trebui sa ii judecam chiar asa de aspru ca nu stim prin ce au trecut, poate ca in tigara isi gasesc alinarea, avand o viata grea si fara bucurii.

Care sunt acele cuvinte marete pe care le-am spus daca nu va suparati?

Inca afirm ca oamenii pacatosi merita salvati, nu sunteti de acord? Inca spun ca e greu sa traiesti in Lumina, e mult mai usor sa traiesti in lume, e adevarat ca omul acela nu face bine ca fumeaza dar cine sunteti d-voastra sa il judecati?

D-voastra nu pacatuiti, d-voastra nu va contraziceti, si de unde aveti caderea sa imi spuneti ca slujesc la doi stapani?

Last edited by TunsDiana; 17.01.2012 at 11:51:01.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2012, 12:02:46
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
fumatori nu ar trebui sa ii judecam chiar asa de aspru ca nu stim prin ce au trecut, poate ca in tigara isi gasesc alinarea, avand o viata grea si fara bucurii.
Adică își găsesc alinarea sinucigându-se încet-încet?
Reply With Quote
Vechi 17.01.2012, 12:03:28
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Tuns !

Greșit, foarte greșgit gândești , ești pripită, repezită , și mai toate le înțelegi cu josul în sus . Da, prin felul în care te exprimi , și gândești , ești cu fundul în două luntrii , slujești la doi stăpâni. Fătucă dragă, tu dacă desfrânezi , musai să propovăduiești acest păcat ? Sau dacă ești o fumătoare înrăită , musai să-i îndemni pe alții la fumat ? Habar nu ai ce vorbești , sincer ești complet aeriană și mult mai mult de atât ! Eu însumi am trecut prin mari suferințe, iar ortodoxia o fac mai mult printre oameni , cu oameni și pentru oameni, inclusiv pentru oamenii nevoiași. Oricum, gândește de o mie de ori, înainte de a vorbi , și te rog renunță la fumat și nu numai. Să-ți dea Dumnezeu mai multă minte , pentru a înțelege mai lesne ce ți se spune !
Vechi 17.01.2012, 12:28:27
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit "Prietenia"

Oare ce inseamna a fi prieten cu cineva? E frumos sa cred ca eu sunt prietenul Mantuitorului, dar oare El ce parere are? Oare care este atitudinea pe care trebuie s-o aiba un prieten adevarat, fata de cel pe care il iubeste si ii doreste tot binele din lume? Acceptandu-i greselile, riscam in primul rand sa ni le facem propriile greseli, sau sa traiasca cu falsa impresie ca facem parte din aceeasi tabara. Ce poate face un prieten adevarat ca sa spuna adevarul fara sa supere pe nimeni?
De ce il tot respingem pe Hristos? Uneori din prea multa mandrie, alteori cica din dragoste... E un intreg amalgam in capul nostru ca habar nu avem in ce tabara ne aflam. Pacatul "la vedere" prezinta un oarecare avantaj. Il cunoastem si ne rugam la Dumnezeu sa scapam de el intr-o zi. Ne straduim si ni se pare ca suntem demni de toata osanda fiindca inca nu ne-am rupt definitiv de el. Pacatul ascuns, este inmiit mai grav, fiindca nici nu vrem sa acceptam ca il avem. Cat despre smerenie... nu avem motiv, din moment ce suntem vrednici de Sfanta Taina...
Vad cativa oameni pe acest forum pentru care am toata admiratia si consideratia? Nu stiu cum reusesc, dar nu se manjesc niciodata cu laturile improscate de diavol in toate directiile. Binecuvantati sa fiti voi, pentru lectiile pe care ni le serviti in fiecare zi, cu smerenie, har si... jertfa de sine...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 17.01.2012, 13:05:22
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Greșit, foarte greșgit gândești , ești pripită, repezită , și mai toate le înțelegi cu josul în sus . Da, prin felul în care te exprimi , și gândești , ești cu fundul în două luntrii , slujești la doi stăpâni. Fătucă dragă, tu dacă desfrânezi , musai să propovăduiești acest păcat ? Sau dacă ești o fumătoare înrăită , musai să-i îndemni pe alții la fumat ? Habar nu ai ce vorbești , sincer ești complet aeriană și mult mai mult de atât ! Eu însumi am trecut prin mari suferințe, iar ortodoxia o fac mai mult printre oameni , cu oameni și pentru oameni, inclusiv pentru oamenii nevoiași. Oricum, gândește de o mie de ori, înainte de a vorbi , și te rog renunță la fumat și nu numai. Să-ți dea Dumnezeu mai multă minte , pentru a înțelege mai lesne ce ți se spune !
Vedeti ca nu e bine sa judecati daca nu cunoasteti?
Eu nu fumez nici nu am fumat niciodata! Nu inteleg de unde ati dedus asta!
Doar pentru ca am compatimire pentru acel om ati sarit sa ma faceti in toate felurile si sa ma judecati!
V-ati suparat ca am indraznit sa va spun ca si d-voastra sunteti pacatos, recunoasteti ca de asta va ambalati asa.
Daca faceti munca cu nevoiasii nu trebuie sa va laudati cu asta si sa ajungeti sa credeti ca sunteti fara pacat.
Sa va dea si d-voastra Dumnezeu mai multa minte sa nu judecati pripit.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2012, 13:13:36
CelMandru's Avatar
CelMandru CelMandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2011
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Vad cativa oameni pe acest forum pentru care am toata admiratia si consideratia? Nu stiu cum reusesc, dar nu se manjesc niciodata cu laturile improscate de diavol in toate directiile. Binecuvantati sa fiti voi, pentru lectiile pe care ni le serviti in fiecare zi, cu smerenie, har si... jertfa de sine...
Moșule, toți suntem păcătoși. Știi asta. Smerenia fiecăruia, nu o știe decât Dumnezeu. Fiecare dintre noi vom da socoteală pentru fiecare gânduleț, fiecare cuvințel, vorbit sau scris, față-n față sau pe internet, orice sminteală, orice tulburare adusă fraților noștri, orice bine pe care l-am fi putut face și nu l-am făcut.

Indiferent ce spun ei, frații noștri, indiferent cum se proclamă, cum se afișează, să-i iubim așa cum sunt! Nu-ți dau o lecție, frate! M-am regăsit în cele scrise de tine. Mie împietritul, pare-mi se că-i cam mult cuvântul iubire, și încerc să nu-i supăr, să nu dau curs gândurilor nebune. Nu-mi iese, ce-i drept. Dar mai încerc, așa când îmi aduc aminte...prin mintea asta plină de lecții și paralecții ce-mi sunt predate și, din bogata-mi lipsă de smerită cugetare, vreau și eu să le predau.

Nu-mi iese deloc, moșule. Sunt tare nemulțumit de mine. Și ce bine șade tastatura și se uită la mine, tocmai bine să mă încep să dau lecții și să mă simt și eu mulțumit. Dar de unde să dau lecții? De la mine, nu pot, că văd că sunt un ciot putrezit. Aș putea să mai găsesc câte-o porțiune sănătoasă, și s-o șlefuiesc, s-o lustruiesc cu atâta grijă drăcească până i-aș scoate acel luciu fals cu care sigur o să mor în brațe... amăgit și prostit de propria-mi ticăloșenie. Fac asta, moșule, de multe ori. Îți spun, că poate te-oi feri de aste lucruri necăcioase. Nu greși ca mine, frate! Atâta știu și eu, că un cuvânt dumnezeiesc, te ridică din mocirlă. Cu un gram de credință, te ridică.

Să ne rugăm, moșule! Hai să ne rugăm! Hai să găsim o secundă, așa cum am găsit acuma să scriem aici. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii! Hai s-o spunem așa ușor ușor din buze. Căci dacă inima-mi e rece, o spun ș-așa cu mintea, și cu gura la nevoie, că altfel mă ia valul prostiei degrabă...și mă trezesc plecat pe tărâmul născocirilor lumești. Hai s-o spunem până obosim! Să învârtim la manivelă acolo...

Frații noștri fac și ei ce pot și ce știu. Să nu-i supărăm, frate!

Iertați-mă, fraților, că sigur v-am greșit!
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean)

Last edited by CelMandru; 17.01.2012 at 14:16:15.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
oamenii - omenirea dobrin7m Generalitati 14 06.01.2013 22:44:14
"Lui Hristos ii plac oamenii delicati" VladCat Generalitati 80 19.06.2012 08:23:48
Despre iubirea pentru Hristos-D, in si cu Hristos! alecsandru Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 05.11.2009 02:45:24
Evolueaza oamenii mai repede? Chupacabra Generalitati 10 14.12.2007 12:20:26