Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.09.2011, 08:45:38
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
De ce atât de mulți oameni îl resping pe Hristos, pe Dumnezeu?

De ce atât de mulți resping Lumina și refuză să vină la lumină?

De ce nu acceptă și nu vor să își facă viața după voia Dumnezeului-Celui-Viu?

Ce soartă mai merită acești întunecați și nemernici, acești ticăloși, acești păcătoși, acești blestemați și fii ai blestemului care resping Adevărul?
Poate intr-o buna zi si acesti pacatosi vor veni smeriti la Dumnezeu sa isi planga pacatele ca talharul de pe cruce.
Sa ne rugam pentru ei.
Toti avem cate o neputinta sufleteasca si asta nu datorita noua ,ci pentru ca asa ne-am nascut ,asa am mostenit.
Sau asa am devenit traind printre oameni.
Si necredinta e o neputinta.
Sfintii s-au nascut din oameni evlaviosi.
Sfantul Ioan de Kronstadt avea ca strabuni 7 generatii de preoti.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 30.09.2011, 23:02:30
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Nu cred ca-L poate respinge cineva pe Cristos, ba din contra, cred ca toti ticalosii cand vor fi la ananghie vor alerga la El. Pentru ca El e bun , iertator, nadejdea celor fara de nadejde, invierea si viata, etc. Dar ca sa-I urmeze toti invataturlr, e greu. Unii pentru ca nu le stiu, altii pentru ca nu le cred, altii zic ca sunt imposibil de urmat , etc. Si mai e si ideea ca El ne iarta oricum, chiar daca gresim si nu Il ascultam. Pe Dumnezeu Tatal, cum era descris in Vt, intr-adevar il vedem mai aprig, mai razbunator, mai neiertator si ne poate inspira frica si chiar ura fata de El. Dar cum bine stie toata lumea 'scaparea' noastra, izbavitorul nostru este Fiul. Si e fapt El este adevaratul Cuvant al lui Dumnezeu, dar nu toata lumea stie asta. Unii poate Il cred neputincios in fata maniei Tatalui. Pentru cei care Il cunoastem, cat de cat, trebuie doar sa ne gandim la El si ne simtim indata mangaiati, simtim cainta pentru faptele noastre.
Dar ca sa fim mai impliniti, ar trebui sa ii urmam si invataturile. Multi poate se sperie daca merg la biserica, citesc carti sau mai ales daca ii aud pe cei habotnci ce sfaturi dau, ca credinta in Cristos ar fi o utopie, ceva imposibil de pus in practica. Ea nu este ceva ce poate fi impus, ci poate fi doar simtit, la ca si dragostea. Daca iti propui sa-ti asculti barbatul doardin obligatie si nu din iubire, ai mari sanse sa ajungi la divort sau la balamuc. Din fericire, dragostea lui Dumnezeu pentru tine si a ta pentru El este acolo si ti se va descoperi, daca o vrei.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 10:06:00
Odinsson Odinsson is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.01.2012
Implicit

Citat:

Ce soartă mai merită acești întunecați și nemernici, acești ticăloși, acești păcătoși, acești blestemați și fii ai blestemului care resping Adevărul?
Unii nu Il resping pe Dumnezeu,dar nu trebuie neaparat sa faca ce tie ti se pare normal.Si tu te miri de ce nu vin cand dovada e mai sus cum se poarte anumiti oameni "religiosi" (care doar se cred ca nu au nici cea mai mica idee despre ce e vorba) facandu-i ticalosi,etc. De ce ii judeci?
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 13:44:12
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit De ce il resping oamenii pe Hristos ?

De ce il resping oamenii pe Hristos ?
Nu pot sa raspund in numele altora, o sa raspund in numele meu. L-am respins pe Hristos pentru ca toti cei care au incercat sa mi-L prezinte au facut-o la modul rational si superficial (adica nu simteam deloc ca ei traiesc ceea ce afirmau). Cand Dumnezeu mi-a scos in cale pe cineva care Il si purta in el insusi pe Hristos, atunci mi S-a revelat intai ca iubire, ca o revarsare a unui ocean de dragoste, din care o picatura subzista si in inima mea. Acea mica picatura din inima mea a recunoscut dintr-odata oceanul mama si a dorit contopirea cu el. Abia apoi L-am perceput si rational.
Har, smerenie si jertfa de sine.

Edit: sa nu se inteleaga ca as spune ca toti cei care incearca sa convinga pe cineva sa-L primeasca pe Hristos, nu sunt si traitori. Nu, nu asta spun. Sunt si dintre acestia multi traitori dar ei nu alearga dupa om ca sa-l convinga. De obicei se intampla invers, unul care nu-l traieste pe Hristos alearga sa-L "serveasca" altuia, iar cel care Il traieste nu-si pune problema sa convinga, ci sa Il prezinte pe Hristos prin viata sa. E un paradox si aici.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.

Last edited by MariS_; 16.01.2012 at 14:32:56.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 15:33:14
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Multi oameni, din proprie initiativa sau ca urmare a unor invataturi, cred ca Cristos e un om care oricare altul, a carui imagine si invatatura a fost promovata de Biserica, o institutie corupta in acceptiunea multora, care pe parcursul a doua mii de ani a mintit, a manipulat si chiar a omorat foarte multi oameni pentru a-si pastra influenta. Si culmea, nu toti care cred asta au vazut "Codul lui Da Vinci", ci pur si simplu asa cred ei. De asemeni cred ca Sfanta Evanghelie e o "facatura" si ca nu se poate sti cu adevarat daca tot ce scrie acolo chiar asa s-a intamplat si daca toate "invataturile" ii apartin lui Isus. Astfel de conceptii se intalnesc atat la oameni neinvatati, care nu au avut nici o tangenta nici cu Biserica, nici cu religia in general si vorbesc si ei "din auzite", cat si la oameni care au studiat in domeniu, ceea ce e destul de descurajant pentru noi ceilalti. E ca si cum cineva care ar lucra in sistemul sanitar ar veni si ar spune oamenilor ca ceea ce se intampla acolo e o minciuna, ca doctorii de fapt nu stiu medicina si ca-si bat joc de oameni. Ce ar trebui sa simta bietii oameni in momentul ala? Ca ceea ce au crezut o viata intreaga ca fiind singura lor scapare, de fapt nu exista?
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 16:50:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

[quote=MariS_;422344]De ce il resping oamenii pe Hristos ?
E un paradox si aici.[/quote]Da , mai ales cand cand ne renegam propria credinta in care am fost Botezati , pur si simplu ne este rusine in a marturisi credinta in care am fost botezati !. In numele unei "iubiri"universale , terfelim Sfintele Taine , si mult mai grav smintim si indemnam la neascultare . . . , deci e un paradox aici. . ., si mult mai mult de atat !
Vechi 16.01.2012, 21:11:44
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:

Il resping din ignoranta, pentu ca nu au cunoscut dragostea lui, din mandrie si din cauza intunecarii mintii.

E grea viata in Lumina e multa mai usoara viata in lume. Acestia merita sa fie salvati.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 21:23:21
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
E grea viata in Lumina e multa mai usoara viata in lume. Acestia merita sa fie salvati.
Pai vezi , dumneata acum tare rau te contrazici , sau cand spui adevarul aici sau la thredul in care afirmi ca nu trebuie sa luam placerea fumatului cuiva aflat la mare necaz ! Adica sa-i lasam aceasta "placere" precum matale spui foarte taios si nu odata ci de doua ori !
Aici e "buba" noastra ! Ne inconjuram de cuvinte marete , fara nici un fel de acoperire , adica slujim la doi stapani , ori nu-i bine Tuns asa ceva !
Vechi 16.01.2012, 22:32:38
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:

Gândurile omului arată starea lui duhovnicească. Din calitatea gândurilor unui om se vede starea lui duhovnicească. Oamenii judecă lucrurile potrivit cu conținutul pe care îl au înlăuntrul lor. Dacă nu au conținut duhovnicesc, trag concluzii greșite și-l nedreptățesc pe aproapele lor. Ochii cu care tu îi vezi pe acești oameni este de fapt starea ta.

Eu unul aș spune așa: Doamne dacă eu aș fi fost mai bun, mai iertător, dacă eu aș avea mai multă credință, astăzi nu ar mai fi atâta necredință. Să ne rugăm pentru "întunecați și nemernici, acești ticăloși, acești păcătoși" ori de câte ori îi vedem și să-i pomenim în rugăciunile noastre înainte de a-i judeca. Să mulțumim Domnului pentru toate câte ne-a dat - fără îndoială Dumnezeu iconomisește fiecăruia dintre noi ceea ce ne este mai de folos. Să alugăm gândurile rele și să cultivăm gâdurile bune mai ales pentru cei neputincioși și rătăciți. Părintele Arsenie Boca spunea: "Toți suntem șubrezi – dar crede că nimeni nu-i mai șubred decât tine." și iarăși spunea: "Când cel ce vede nu mai judecă pe cel ce nu vede, ci-l iubește și cu iubirea lui îl scoate din orbire, face dovada celeilalte lumi, dovada lui Dumnezeu."

Cel care are gânduri bune pe toate le vede bune - Părintele Paisie Aghioritul
“Mi-au spus unii că se smintesc pentru că văd multe lucruri strâmbe în Biserică. Iar eu le-am spus:
“Dacă vei întreba o muscă: «Sunt flori în locul acesta?», ea îți va spune: «Nu știu. Ci știu numai că acolo jos, în groapă, sunt cutii de conserve, gunoaie, necurații», și îți va înșira toate murdăriile pe care a stat. Dar dacă vei întreba o albină: «Ai văzut vreo necurăție în locul aces¬ta?», ea îți va spune: «Necurăție? Nu, nu am văzut nicăieri. Aici locul este plin de flori bine mirositoare», și îți va enumera o grămadă de flori de grădină și sălbatice. Vezi, musca știe numai unde există gunoaie, in timp ce albina știe că acolo este un crin, mai departe o zambilă…”.

Aș încheia tot cu cuvintele unui Sfânt: Dobândeste pacea, si mii de oameni din jurul tau se vor mântui. (Sf. Serafim din Sarov)
Reply With Quote
Vechi 16.01.2012, 22:40:14
ioan cezar
Guest

Implicit

[quote=MariS_;422344]De ce il resping oamenii pe Hristos ?
L-am respins pe Hristos pentru ca toti cei care au incercat sa mi-L prezinte au facut-o la modul rational si superficial (adica nu simteam deloc ca ei traiesc ceea ce afirmau). /QUOTE]

Credinta vine din auzire, suna un vechi cuvant in Biserica.
Si imi amintesc, nu stiu prin ce asociere acum, ca la facultate un profesor insista mereu ca noi romanii suntem foarte sensibili la "efectul extern", adica depindem mult in judecatile si simtirile noastre, in decizii, in imaginea si stima de sine - de ceea ce receptam din afara, de context, de sprijin sau dimpotriva. Sensibili foarte la imprejur, cu tot cu auziri, cu zvonuri...
Asa am facut si eu, doar ca reactia mea era clar de rebel. Ma irita ca multa lume spunea acelasi lucru, repetind in chip mecanic (mi se parea) aceleasi vorbe... Si din dorinta de a fi original, pricepui mai tarziu asta, imi luasem pozitia de Gica-contra.
Din fericire, credinta vine si din interior sau, in orice caz, bun lucru e sa cautam serios in noi, inlauntrul nostru, penetrind ziduri de intuneric (cu plans de cainta si cu rugaciune se penetreaza cel mai bine).
Astfel nu mai depindem prea mult de opinii si pareri din jur, capatam nadajduiesc acum - neclintirea mult dorita, stanca tare. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
oamenii - omenirea dobrin7m Generalitati 14 06.01.2013 22:44:14
"Lui Hristos ii plac oamenii delicati" VladCat Generalitati 80 19.06.2012 08:23:48
Despre iubirea pentru Hristos-D, in si cu Hristos! alecsandru Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 05.11.2009 02:45:24
Evolueaza oamenii mai repede? Chupacabra Generalitati 10 14.12.2007 12:20:26