"Prietenia"
Oare ce inseamna a fi prieten cu cineva? E frumos sa cred ca eu sunt prietenul Mantuitorului, dar oare El ce parere are? Oare care este atitudinea pe care trebuie s-o aiba un prieten adevarat, fata de cel pe care il iubeste si ii doreste tot binele din lume? Acceptandu-i greselile, riscam in primul rand sa ni le facem propriile greseli, sau sa traiasca cu falsa impresie ca facem parte din aceeasi tabara. Ce poate face un prieten adevarat ca sa spuna adevarul fara sa supere pe nimeni?
De ce il tot respingem pe Hristos? Uneori din prea multa mandrie, alteori cica din dragoste... E un intreg amalgam in capul nostru ca habar nu avem in ce tabara ne aflam. Pacatul "la vedere" prezinta un oarecare avantaj. Il cunoastem si ne rugam la Dumnezeu sa scapam de el intr-o zi. Ne straduim si ni se pare ca suntem demni de toata osanda fiindca inca nu ne-am rupt definitiv de el. Pacatul ascuns, este inmiit mai grav, fiindca nici nu vrem sa acceptam ca il avem. Cat despre smerenie... nu avem motiv, din moment ce suntem vrednici de Sfanta Taina...
Vad cativa oameni pe acest forum pentru care am toata admiratia si consideratia? Nu stiu cum reusesc, dar nu se manjesc niciodata cu laturile improscate de diavol in toate directiile. Binecuvantati sa fiti voi, pentru lectiile pe care ni le serviti in fiecare zi, cu smerenie, har si... jertfa de sine...