Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2012, 12:28:27
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit "Prietenia"

Oare ce inseamna a fi prieten cu cineva? E frumos sa cred ca eu sunt prietenul Mantuitorului, dar oare El ce parere are? Oare care este atitudinea pe care trebuie s-o aiba un prieten adevarat, fata de cel pe care il iubeste si ii doreste tot binele din lume? Acceptandu-i greselile, riscam in primul rand sa ni le facem propriile greseli, sau sa traiasca cu falsa impresie ca facem parte din aceeasi tabara. Ce poate face un prieten adevarat ca sa spuna adevarul fara sa supere pe nimeni?
De ce il tot respingem pe Hristos? Uneori din prea multa mandrie, alteori cica din dragoste... E un intreg amalgam in capul nostru ca habar nu avem in ce tabara ne aflam. Pacatul "la vedere" prezinta un oarecare avantaj. Il cunoastem si ne rugam la Dumnezeu sa scapam de el intr-o zi. Ne straduim si ni se pare ca suntem demni de toata osanda fiindca inca nu ne-am rupt definitiv de el. Pacatul ascuns, este inmiit mai grav, fiindca nici nu vrem sa acceptam ca il avem. Cat despre smerenie... nu avem motiv, din moment ce suntem vrednici de Sfanta Taina...
Vad cativa oameni pe acest forum pentru care am toata admiratia si consideratia? Nu stiu cum reusesc, dar nu se manjesc niciodata cu laturile improscate de diavol in toate directiile. Binecuvantati sa fiti voi, pentru lectiile pe care ni le serviti in fiecare zi, cu smerenie, har si... jertfa de sine...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
oamenii - omenirea dobrin7m Generalitati 14 06.01.2013 22:44:14
"Lui Hristos ii plac oamenii delicati" VladCat Generalitati 80 19.06.2012 08:23:48
Despre iubirea pentru Hristos-D, in si cu Hristos! alecsandru Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 05.11.2009 02:45:24
Evolueaza oamenii mai repede? Chupacabra Generalitati 10 14.12.2007 12:20:26