![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar că morții învie, a arătat însuși Moise, în locul unde este vorba despre „Rug” când numește pe Domnul: „Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov.” Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morți, ci al celor vii, căci pentru El toți sunt vii.” Tu nu vezi ca asta e scrisa acolo exact pentru tine ca tu ai aceeasi mentalitate ca si cei din vechiul testament ? In alta evanghelie scrie "rau rataciti ". Voi care cititi asa mult Apocalipsa nu stiti de ce are omul nevoie de inviere ? Unde vor locui dreptii dupa inviere ?Nu vor avea nevoie de un trup ?( Ma rog ...cei care vor locui .) Nu poti citi in ce consta invierea ? Nu-ti explica Pavel ? Cum in locul trupului asta stricacios o sa ai un alt trup duhovnicesc ? (daca o sa ai,Doamne ajuta ! ) |
|
|
|||
|
|||
|
Nu poti citi ca trupul Mantuitorului are si alte insusiri dupa inviere ? Poate trece prin lucruri ,poate "dispare "desi este totusi trup.
“De ce sunteti tulburati si pentru ce se ridica astfel de ganduri in inima voastra? Vedeti mainile si picioarele Mele, ca Eu Insumi sunt. Pipaiti-ma si vedeti ca duhul nu are carne si oase, asa cum Ma vedeti pe Mine ca am” Ce inseamna "duhul nu are carne si oase " ? Suflarea de viata ? Adica daca Iisus ar fi aparut ca o "suflare de viata " nu ar fi avut trup ? Sau inseamna ceva mai mult decat suflarea de viata ? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Adica cum un duh asta te intreb ? Ce vroia Iisus sa spuna cu duhul ? Deci un duh desi poate apare ca un chip sau ca un trup este ceva imaterial ? Nu e in carne si oase ? De ce s-a dus Iisus in iad sau Hades ? Ce rost avea sa se duca acolo de vreme ce aia toti erau morti si "mortii nu stiu nimic " ? La schimbarea la fata el apare insotit de Ilie si Moise.Ilie stim ca a fost luat de Dumnezeu in trup dar unde era Moise ? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Iar ei, înspăimântându-se și înfricoșându-se, credeau că văd duh." (Luca 24,37 - versiunea Sinodală) Termenul "duh" șa cum apare în versiunea ortodoxă de mai sus, este redat în originalul grecesc (cf. manuscrisul grec din Codex Bezae sec.VI) prin [ϕάντασμα] fantasmă, nălucă, arătare, fantomă. Ți-am pregătit mai jos fragmentul din Codex Bezae ce conține versetul cu termenul subliniat: ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Trupul de lumina este primit in momentul botezului sfint insa pentru asta mai trebuie sa fii si in viata adica cu trup fizic caci in locuinta mortilor nu se intimpla nimic este doar o pauza -"stop joc". Deci gresit s-a inteles a primim desavirsirea deplina asa deodata cele 7 trepte ale sfinteniei intro secunda , asta nu este afirmata decit in presupuneri chiar daca si ea este tot un dar, dar acest dar necesita lectii de viata si lectii spiirtuale predate una cite una pina la asimilarea deplina in personalitatea noastra. Tocmai da aceea trebuie sa mai traim inca odata sau ori de cite ori este nevie pina ceea ce este al nostru pus deoparte sa ni se da pina la ultima lingurita. De aceea este nevoie sa participam la Imparatia lui Hristos care va imparati pe tot pamintul aici pe pamint impreuna cu noi, de aceea vom mosteni calauzirea caci avem nevoie -calauzure au nevioie doar orbii ca noi caci daca am fi ca ingerii am vedea singuri si nu am fi orbi ci noi am fi calauzele si bratele lui Dumnezeu care ii spriina pe cei slabi. Last edited by Mihai36; 28.12.2011 at 17:26:44. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ce găunos sună fraza din gura unuia ce crede în "nemurirea mortului" și în suflete de morți asemeni stafiilor, strigoilor și fantomelor! Păi omule, noi asta spunem că la înviere omul va fi complet și desăvârșit: un trup slăvit și duhul de la Cel care l-a creat... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu citesti ca sufletele dreptilor sant in mana lui Dumnezeu si numai unul care n-are minte crede ca ei sant morti cu desavarsire ? Si ca ei vor judeca pamantul ? Voi ii acuzati pe ceilalti ca sant "elenisti" dar voi santeti "Ellenisti ". |
|
|
|||
|
|||
|
Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă. Deci cu cine a vorbit Iisus in inchisoare daca aia dorm ? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Se spune ca "toti sunt vii", in contextul invierii(despre asta explica Mantuitorul), nu al nemuririi mortului (asa ceva nu o sa gasiti in Sfanta Scriptura). Dumnezeu ii poate invia pe toti. Nu spune nicaieri ca Dumnezeu face ca toti mortii sa fie vii, pe timpul mortii (facand, paradoxal, inutila invierea de care vorbea Mantuitorul). Citat:
Ellenismul nostru ne trimite la Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura). Elenismul vostru va face robi elenismului. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 10:43:28 |
| SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 03:05:27 |
| Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 19:49:29 |
| Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 01.04.2009 00:59:56 |
| despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 16:07:31 |
|
|