Citat:
În prealabil postat de anna21
Sincer, crezi ca aceste tipologii reprezinta modelul crestin la care se refera Scriptura in
" Lăsați copii să vină la Mine și nu-i opriți, căci împărăția lui Dumnezeu este a unora ca aceștia.
Adevarat grăiesc vouă: Cine nu va primi împărăția lui Dumnezeu ca un prunc nu va intra în ea."
La ce se refera Mantuitorul?
La smerenie si ascultare!
Nu la spiritul ludic!
Alt citat:
" Fraților, nu fiți copii la minte. Fiți copii când e vorba de răutate. La minte însă, fiți desăvârșiți." (I Corinteni)
|
Da, sigur ca Mantuitorul are in vedere un anumit mesaj, centrat pe virtutile crestine. Desigur, nu intra indoiala aici.
Totusi, ca sa raspund la intrebarea ta, eu cred ca Domnul nu ii iubeste pe corintenii adulti care sunt prin necredinta copii la minte, mofturosi si pofticiosi foc, in schimb ii iubeste pe copii asa cum sunt, cu tot cu spirit ludic, specific copiilor sanatosi din toata lumea si din toate timpurile si, daca nu ar fi acest spirit ludic ingaduit de Domnul, cred ca in Rai copiii ar muri de plictiseala, ar casca, s-ar batai nervosi, ar plange - in genere ar face cam tot ce fac copiii ai caror parinti bolnavi si-au omorat copilul dinlauntru lor inchipuindu-si astfel ca sunt pe placul Domnului (un dumnezeu al lor mereu mohorat, incruntat, crispat si constipat).
Si mai cred ceva, fantezia mea: in Imparatie copiii au multi brazi cu multe jucarii si e multa risipa acolo, multa de tot... toti au tot ce le pofteste inima, pur si simplu pentru ca sunt acasa la Tata, in inima cea mai iubitoare si mai bogata, care nu poate refuza copiilor nici jocul si nici darurile. Mai ales de Craciun.
Ei, ce sa facem daca Dumnezeu ii rasfata pe copii si Se coboara la mintea lor!
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie, Doamne!