![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Focul il intretine constiinta. Normal ca au constiinta. Chiar si cel mai mare pacatos care se impotriveste Lui Dumnezeu are constiinta. Ca s-a manipulat-o sa nu iasa la suprafata, sau ca "a adormit" constiinta este posibil aici, dar dupa ce se va transforma lumea la Judecata omul nu va mai putea sa imi estompeze mustrarile de constiina.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nu am răspunsuri la toate întrebările, însă știu un lucru: Dumnezeu a dar liberul arbitru nu doar omului, ci fiecărei ființe inteligente din Univers. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Focul este pregatit de fiecare prin faptele lui. Eu nu ma refeream la momentul ispitirii omului, ci la momentul caderii Diavolului. Daca atunci il nimicea Dumnezeu nu mai cadea omul. Si nu, nu tine de cunoasterea tainelor Lui Dumnezeu sa spunem ca Dumnezeu nu a vrut ca omul sa cada. A fost decizia omul liber. |
|
|||
|
|||
![]()
Îmi cer scuze, eu așa am înțeles. În cazul acesta, aveți dreptate, nu mai cădea omul (poate?), în schimb rămânea o umbră de îndoială în mintea ființelor inteligente din Univers. În sensul că L-ar fi privit pe Dumnezeu ca pe un tiran ce ia decizii arbitrare și i-ar fi dat dreptate lui Lucifer care-L acuza pe Dumnezeu exact de acest lucru.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu nu trebuie se se justifice nimanui, iar dovada iubiri sale pentru orice fiinta rationala atunci ar fi fost ca a creat acele fiinte si le-a dat totul pentru cresterea duhovniceasca. Asta era atunci. Acum chiar mai mult, S-a jertfit Atotputernicul pentru creatie. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu, nu ar mai fi cazut. Acela era primul pacat: pacatul neascultarii. Omul nu ar fi gresit fara ispita, si atunci omul necunoscand binele si raul (deci ispita nu putea veni de la sine sau de la altii, adica Eva, pentru ca era la fel), iar ispita nu putea veni decat de la diavol.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Rezultatul: eu astazi nu ascult de Dumnezeu din teama, ci din dragoste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si, oricat ar incerca unul si altul sa demonstreze ca nu Dumnezeu e Cel care-i chinuie, ci faptele lor rele si constiinta lor, nu reusesc. Pentru ca si demonii sunt bagati tot acolo, alaturi de pacatosi. Cine mai ramane sa chinuie? ingerii lui Dumnezeu? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oricum stiti ca e o prostie ce sustineti nu? Ca omul e in iad si se chinuie acceptati? Si ca sa nu revin de multe ori. Daca acceptati va raspund. Daca nu negati scriptura. Elocventa este pilda saracului Lazar. Daca acceptati ca se chinuie e bine. Atunci nu acceptati ca este vesnic chinul. Dumnezeu este drept da? Daca pentru cei drepti plata este viata vesnica, pentru cei rai plata este chinul temporar? Judeca Dumnezeu cu unitati diferite? Nu. Atunci ambii imi primesc rasplata in functie de masura in acre au implinit voie lui Dumnezeu pentru aceeasi perioada, adica vesnic. Daca gresesc spuneti-mi unde. Unde nu e logic ce am spus? |
|
|||
|
|||
![]()
Omenește ar fi logic, însă Dumnezeu tratează cu har pe cei credincioși: pentru o ascultare de câțiva ani, primesc o răsplătire eternă!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|