Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2011, 11:00:59
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Poate că mai bine decât cuvintele, muzica este aceea care ne clarifică asupra a ceea ce este Grația divină: http://www.youtube.com/watch?v=3ZxQp...eature=related
Cantec protestant!

Pe romaneste: :D

http://www.youtube.com/watch?v=qulDs...eature=related
Vechi 13.12.2011, 12:45:49
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Cantec protestant!

Vă rog nu confundați frumoasele imnuri protestante cu produsele subculturii neoprotestante (îmi cer iertare fraților mei penticostali)!
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 14:05:55
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
Cantec protestant!

Sunt frumoase si cantecele traduse: americanismele a la „Amazing Grace” si latinismele, germanismele sau bizantinismele.
Dar nimic nu se compara cu muzica autentic românească din link-ul de mai sus.

1. În umblarea mea prin lume,
Prin ispitele haine,
Peste tot Isuse, Doamne
Numai harul Tău mă ține.

Cor: /:Numai harul, numai harul
Mă păstrează ne-ncetat
El mă face, el mă ține
Credincios cu-adevărat.:/

2. Pe cărarea curăției
Și în lupta spre mai bine
Să mă țin nu pot, ci-ntruna
Numai harul Tău mă ține.

3. În lucrarea ta preasfântă
Unde m-ai chemat pe mine
Cât e de puțină roadă,
Numai harul Tău mă ține.

4. Când aș vrea s-ascult Cuvântul,
Să-mplinesc cum se cuvine
Văd cum totu-mi stă-mpotrivă
Numai harul Tău mă ține.

5. Orișicând și-n orice stare,
Doamne, îndrăznesc la Tine
Și-n cădere și-n ‘nălțare
Numai harul Tău mă ține.

Muzica si versurile: Nicolae Moldoveanu, prolific compozitor de muzica crestina romaneasca, un intemnitat pentru Hristos.

Last edited by penticostalul; 13.12.2011 at 14:10:58.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 18:21:31
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Fratioare drag,daca ,,Amazing Grace"este americanism atunci si John Newton in loc sa fi fost supus al Majestatii Sale era dinspre mama ruda cu bunica lu' Winnetou :) Yankeii zic,auzi la ei,ca cica cantecu e de fapt autobiografia spirituala a englezului in versuri si prin urmare nu e americanizatu ci britanizatu :) Bineinteles ca povestea este complicata si americanii au popularizat ceea ce britanicii au tratat cu o politicoasa indiferenta da pune frate Union Jack-ul pe drepturile de autor britanice,ca doar vezi cum reactioneaza UK fata de UE cand simt ca le sunt interesele amenintate :) PS:cantecul postat de tine este foarte frumos..da nu se compara cu Amazing Grace :))Nu te supara,stiu ca tii la tavaleala amicala.

Last edited by Scotland The Brave; 13.12.2011 at 18:28:36.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 20:42:43
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Unde dai și i-auzi unde crapă ! Contează chiar atât de mult dacă marinarul care l-a compus era american-american, american englez sau englez sadea ? Contează chiar și dacă e vorba de un cântec protestant sau catolic ? Vă amintesc că la Missele catolice se aude și Palestrina, dar parcă mai mult Bach, care a fost culmea protestantismului. Și ce-i cu asta ?

De curiozitate, m-am uitat pe biografia lui John Newton și văd că era anglican, nu protestant. Eu nu aș numi cu ușurință pe anglicani "protestanți". Chiar așa, orice schismatic ajunge instant a fi numărat cu protestanții ? Ca să fii protestant, trebuie să ai "spirit protestant". Atâta cât i-am cunoscut pe anglicani, nu prea suferă de spirit protestant, ba aș putea spune că sunt mai tradiționaliști decât catolicii în multe privințe. Cu ce este "ritul saric" mai protestant decât "ritul Bugnini", zău dacă știu. Mulți pastori anglicani au descendență apostolică ce se poate reconstitui, adică sunt preoți în sensul deplin al cuvântului. Au cultul icoanelor și al sfinților, au dogma păcatului ancestral și, în consecință, practică botezul copiilor. Anglicanii au conceptul Prezenței Reale, au Euharistie validă și o tratează cu o deferență de la care avem toți ce învăța. Ați citit ceva de C.S. Lewis ? Este mai catolic decât 75 % dintre teologii iezuiți ! Dacă îmi arătați ceva protestant în tot ce a scris Lewis, mănânc cartea !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 20:54:02
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Imi permit sa va anunt,cu privire la anglicani,faptul ca teoretic exista pe harta crestinismului.Practic de pastorirea lor nici in gluma nu as spune ceva,la cat de scazut este nivelul.Eu inteleg,in lumina recentelor evenimente din Australia si Anglia,ca simtiti o brusca afinitate pt baietii simpatici din Albion,dar asta nu schimba situatia.Dialogul dintre subsemnatul si penticostalul era doar o gluma,nu este prima data cand dialogam dar nu este cazul sa mediati un conflict inexistent.Nici unul dintre noi nu intentioneaza sa procedeze precum Ross Davies,tipu din Australia cu micul scandal sexual si convertirea brusca :) Imi asum offtopicul,asta da,am o culpa,dar este simpatic sa aud ca anglicanii sunt mai traditionalisti decat romano-catolicii.Daca primii sunt praf la ora asta...

Last edited by Scotland The Brave; 13.12.2011 at 20:57:02.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 21:04:50
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Imi permit sa va anunt,cu privire la anglicani,faptul ca teoretic exista pe harta crestinismului.Practic de pastorirea lor nici in gluma nu as spune ceva,la cat de scazut este nivelul.
Deci, la Canterbury întâlnim creștinism teoretic, pe când Geneva zumzăie de creștinism practic. În fine, passons. Să ne întoarcem la subiect.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 21:12:18
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Deci, la Canterbury întâlnim creștinism teoretic, pe când Geneva zumzăie de creștinism practic. În fine, passons. Să ne întoarcem la subiect.
Buna asta,touche:))In fine,ar fi interesant sa se discute aici si despre energiile necreate ale Sf.Palama.Am vazut ca si dvs ati dori sa fie abordat subiectul.Personal astept cu interes,mare interes.O seara placuta in zumzaiala forumului :)
Reply With Quote
Vechi 13.12.2011, 21:27:09
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
In fine,ar fi interesant sa se discute aici si despre energiile necreate ale Sf.Palama.Am vazut ca si dvs ati dori sa fie abordat subiectul.Personal astept cu interes,mare interes.
Este o dispută intraortodoxă, cu caracter istoric (în prezent, toți ortodocșii aderă la teoria palamită, din câte înțeleg). Disputele intraortodoxe le privesc ca și pe disputele intraprotestante. Nu e vorba de lipsă de interes, ci de o anumită detașare. O lipsă de pasiune, în înțelesul etimologic al termenului.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 14.12.2011, 07:38:13
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Cantec protestant!

Gresit. Faceti o asemanare total nepotrivita. Dati-mi voie sa corectez.

Pe romaneste:

http://www.youtube.com/watch?v=TYXBJg69vUI

Versurile:

1.Atâta har, ce minunat!
Azi pot să fiu salvat!
Am fost pierdut, nenorocit,
Dar Domnul m-a iubit!

2.Salvat prin harul lui Hristos,
Așa un păcătos!
De-acum, pe veci, în Dumnezeu
Mi-am pus tot dorul meu!

3.O altă viață mi-a promis
Și am un drum deschis;
Cu dragoste Îl voi urma
Cât viață voi avea!

4.Ispite-n cale de-ar veni,
Primejdii mii și mii,
Eu lupt și știu că nu-n zadar,
Căci am belșug de har!

5.Iar când voi fi în slava Lui,
Cum alta-n lume nu-i,
Atunci cânta-voi iar și iar,
Uimit de-atâta har!

Ca bonus va recomand si acest imn (pe romaneste - ca sa nu mai fie nevoie sa cautati dvs. cine stie ce poluari de cantec): http://www.youtube.com/watch?v=7xA0d...eature=related. Vedeti (ascultati) si celelalte imnuri, care pot fi accesate.

P.S. Ganditi-va cum suna aceste imnuri cand le canta o sala intreaga.

Last edited by grasu77; 14.12.2011 at 07:49:16.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Buletinele actuale au cip? Marcel_Ionut Generalitati 215 07.11.2012 21:23:02
cati copii ati vrea in conditiile actuale ? Mirela0110 Generalitati 143 13.10.2011 15:28:56