![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De exemplu: "14. Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască? 17. Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși. 20. Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este? 26. Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este." |
|
|
|||
|
|||
|
Trebuie evidentiat ca protestantii au partial dreptate. Chiar s-a ajuns ca protestantii sa inteleaga ce nu mai inteleg unii credinciosi ortodocsi.
E adevarat ce spun ei, ca doar prin har suntem mantuiti, nu prin fapte, dar au interpretat gresit acele pasaje. Asa a sustinut si Biserica tot timpul, dar acum din cauza propagarii unor conceptii ecumeniste unii ortodocsi nu mai inteleg. Intelesul dintotdeauna a fost ca nimeni nu se mantuie doar prin fapte, numai Botezul pune inceput mantuirii prin primirea harului. Apoi e primit harul prin Sfanta Impartasanie si faptele noastre ne pot duce la mantuire. Luther si protestantii nu au inteles exact pasajul si au spus ca faptele nu mai conteaza, doar harul, dar intelesul e cel de sus. Unii ortodocsi au ajuns sa creada ca faptele il pot duce pe un om la mantuire, nefiind necesar Botezul si primirea harului. Asadar mantuirea se obtine doar prin Sfintele Taine prin care primim gratuit harul, imbinate apoi cu faptele si credinta noastra. fitnele Taine trebuie sa fie si valide, nu doar sa se numeasc asa, si martorii numesc botez. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 09.12.2011 at 15:36:11. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Revenind la ce am mai spus in postul anterior, op nu doreste sa discutam asta aici asa ca revin cu aceasi intrebare: exista posibilitatea sa mutam discutia asta intr-un thread nou? |
|
|
|||
|
|||
|
Nu e aer de superioritate, e adevarul. Dvs. doriti sa ne spuneti inavatura cultului din care faceti parte, desi acela este un neadevar. Pana acum au fost multi neoprotestanti pe forum, va dati seama ca s-au discutat toate subiectele de cateva ori. Daca aveti sincer nelamuriri sau doriti sa aflati ceva e cu totul altceva, dar intotdeauna nu exista aceste nelamuriri, ci dorinta de a prezenta doctrina eretica.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Poate că mai bine decât cuvintele, muzica este aceea care ne clarifică asupra a ceea ce este Grația divină: http://www.youtube.com/watch?v=3ZxQp...eature=related
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cantec protestant! ![]() Pe romaneste: :D http://www.youtube.com/watch?v=qulDs...eature=related
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar nimic nu se compara cu muzica autentic românească din link-ul de mai sus. 1. În umblarea mea prin lume, Prin ispitele haine, Peste tot Isuse, Doamne Numai harul Tău mă ține. Cor: /:Numai harul, numai harul Mă păstrează ne-ncetat El mă face, el mă ține Credincios cu-adevărat.:/ 2. Pe cărarea curăției Și în lupta spre mai bine Să mă țin nu pot, ci-ntruna Numai harul Tău mă ține. 3. În lucrarea ta preasfântă Unde m-ai chemat pe mine Cât e de puțină roadă, Numai harul Tău mă ține. 4. Când aș vrea s-ascult Cuvântul, Să-mplinesc cum se cuvine Văd cum totu-mi stă-mpotrivă Numai harul Tău mă ține. 5. Orișicând și-n orice stare, Doamne, îndrăznesc la Tine Și-n cădere și-n ‘nălțare Numai harul Tău mă ține. Muzica si versurile: Nicolae Moldoveanu, prolific compozitor de muzica crestina romaneasca, un intemnitat pentru Hristos. Last edited by penticostalul; 13.12.2011 at 15:10:58. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Buletinele actuale au cip? | Marcel_Ionut | Generalitati | 215 | 07.11.2012 22:23:02 |
| cati copii ati vrea in conditiile actuale ? | Mirela0110 | Generalitati | 143 | 13.10.2011 16:28:56 |
|
|