Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2011, 13:14:31
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Iar ai inteles gresit, nu am zis ca ai avut acel nick , pentru ca era un penticostal. Am spus ca te-ai inteles bine, ca aveati aceleasi conceptii si va aprobati reciproc. Presupun ca era din cauza faptului ca ambii aveati idei ecumeniste mai radicale, de aceea am spus.
Si iar ma acuzi din ce nu intelegi, asa ca am terminat discutia, nu am de gand sa-mi mai pierd timpul in discutii inutile, iar cu tine aproape tot timpul sunt inutile.
Ok, am inteles acum, penticostalul avea nick Vinerea13 si eu ma intelegeam bine cu el :) Daca tu zici ca ma intelegeam bine cu cineva de pe site, nu poate fi decat un compliment, faci rar complimente de genul asta, mai frecvent imi zici ca eu nu ma inteleg cu nimeni in timp ce tu te intelegi bine cu totii caci ei vorbesc logic iar eu nu :))

Pacat ca tocmai acum te-ai hotarat sa nu mai raspunzi si ma lasi asa in suspans cu a doua frangere a painii, o fi fost oare dospita sau azima? :)) Ce o fi frant Domnul in plina sarbatoare Pascala, dupa Inviere? Tot dospitura pentru ca scrie Artos si nu azymos?...

Iar cu ideile ecumeniste care sunt "mai radicale" m-ai bagat in ceata complet :)) Daca ideile ecumenice sunt radicale, cele fundamentaliste cum mai sunt? :))

Last edited by Adriana3; 17.09.2011 at 13:20:24.
Vechi 17.09.2011, 13:23:37
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Ok, am inteles acum, penticostalul avea nick Vinerea13 si eu ma intelegeam bine cu el :) Daca tu zici ca ma intelegeam bine cu cineva de pe site, nu poate fi decat un compliment, faci rar complimente de genul asta, mai frecvent imi zici ca eu nu ma inteleg cu nimeni in timp ce tu te intelegi bine cu totii caci ei vorbesc logic iar eu nu :))
Nu e tocmai un compliment din perspectiva mea, avand in vedere discutia avuta cu penticostalul pe alt topic.
Vechi 17.09.2011, 13:23:37
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Așa este creștinii, fiind sub Noul Legământ în sângele lui Iisus Hristos, au abandonat vechiul sistem iudaic și majoritatea practicilor lor. La sinodul de la Ierusalim s-au pomenit doar câteva practici iudaice care au rămas în vigoare.

Pe de altă parte, Sfânta Scriptură prezintă clar o prefigurare a Sfintei Euharistii săvârșită cu pâine și cu vin. Este vorba despre celebrul moment de la Facerea 14:18 "Și Melchisedec, regele Salemului, i-a adus pâine și vin; el însă era preot al Dumnezeului-Celui-Preaînalt." Aceasta este prefigurarea Sfintei Euharistii care se săvârșește în Biserica Ortodoxă, cu pâine și vin. Melchisedec era preot al Dumnezeului-Celui-Preaînalt iar Hristos, ne spune epistola către evrei, a fost făcut arhiereu după rânduiala lui Melchisedec. Acest moment din vechiul testament, când preotul Melchisedec i-a adus lui Avraam pâine și vin, este prefigurarea Sfintei Euharistii adusă de Hristos cu pâine și vin, ca materii euharistice, în Biserica Ortodoxă, doar că aici adevărata jertfă este cea a trupului și sângelui Său, jertfite și înviate.
Vechi 17.09.2011, 13:29:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Așa este creștinii, fiind sub Noul Legământ în sângele lui Iisus Hristos, au abandonat vechiul sistem iudaic și majoritatea practicilor lor. La sinodul de la Ierusalim s-au pomenit doar câteva practici iudaice care au rămas în vigoare.

Pe de altă parte, Sfânta Scriptură prezintă clar o prefigurare a Sfintei Euharistii săvârșită cu pâine și cu vin. Este vorba despre celebrul moment de la Facerea 14:18 "Și Melchisedec, regele Salemului, i-a adus pâine și vin; el însă era preot al Dumnezeului-Celui-Preaînalt." Aceasta este prefigurarea Sfintei Euharistii care se săvârșește în Biserica Ortodoxă, cu pâine și vin. Melchisedec era preot al Dumnezeului-Celui-Preaînalt iar Hristos, ne spune epistola către evrei, a fost făcut arhiereu după rânduiala lui Melchisedec. Acest moment din vechiul testament, când preotul Melchisedec i-a adus lui Avraam pâine și vin, este prefigurarea Sfintei Euharistii adusă de Hristos cu pâine și vin, ca materii euharistice, în Biserica Ortodoxă, doar că aici adevărata jertfă este cea a trupului și sângelui Său, jertfite și înviate.
Si eu am adus argumentul cu Melchisedec, este primul preot mentionat in Biblie.
Pe de alta parte vedem ca multe practici sunt iudaice. Existau si la unii crestini din primele secole, de aceea s-au luat niste masuri atunci.
Avem si azi de exemplu sambata la adeventisti, chiar pedepsele din legea veche in cazul inchizitiei. Dar si azimile sunt din Legea Veche, poate mai sunt si altele.
Vechi 17.09.2011, 13:32:27
Banned

Implicit

După cum vezi în rânduiala preoției lui Melchisedec nu era nici o problemă cu dospirea pâinii și fermentarea vinului. Doar unii legaliști obsedați au astfel de probleme.
Vechi 17.09.2011, 13:34:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu e tocmai un compliment din perspectiva mea, avand in vedere discutia avuta cu penticostalul pe alt topic.
Nu stiu la care discutie te gandesti tu mai exact, ca nu pot intra in mintea ta sa vad, dar pentru mine ramane compliment, macar o data in viata ta nu ai mai zis ca tu te intelegi cu totii si eu cu nimeni.

Si vad ca nu ai respectat ceea ce tocmai mi-ai zis, ca nu imi mai raspunzi, dar de painea franta in ziua Invierii taci chitic :))
Vechi 17.09.2011, 13:37:38
Banned

Implicit

Citat:

Stiti sigur ca painea oferita de Melchisedec era dospita sau nedospita? Si in cazul asta, Domnul Iisus imediat dupa Inviere, a frant paine dospita in Luca 24? In plina sarbatoare Pascala cand toti aveau in casa numai azimi?
Vechi 17.09.2011, 13:39:23
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu stiu la care discutie te gandesti tu mai exact, ca nu pot intra in mintea ta sa vad, dar pentru mine ramane compliment, macar o data in viata ta nu ai mai zis ca tu te intelegi cu totii si eu cu nimeni.

Si vad ca nu ai respectat ceea ce tocmai mi-ai zis, ca nu imi mai raspunzi, dar de painea franta in ziua Invierii taci chitic :))
Eu am zis doar ca nu te intelegi cu ortodocsii, cu alte culte dimpotriva. Eu nu ma inteleg doar cu eterodocsii agresivi, mai ales cu cei cu idei ecumeniste mai extreme(ca ei par a fi mai agresivi, ceilalti isi sustin conceptiile cultului lor).
Vechi 17.09.2011, 13:39:37
Banned

Implicit

Citat:
După cum vezi în rânduiala preoției lui Melchisedec nu era nici o problemă cu dospirea pâinii și fermentarea vinului. Doar unii legaliști obsedați au astfel de probleme.
Vreau sa citesc si eu unde scrie la Melchisedec despre dospirea painii si fermentarea vinului [/i], va rog.
Vechi 17.09.2011, 13:42:46
Banned

Implicit

Citat:
Vreau sa citesc si eu unde scrie la Melchisedec despre dospirea painii si fermentarea vinului [/i], va rog.
Dar nu vorbeam despre tine, ci despre adventiști. Dar dacă tu te simți cu musca pe căciulă, ce să mai zic?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38