![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa nu mai lungim discutia depsre ce cred eu si cum tu crezi corect, eu cred exact ce spune BO, tu desi ortodoxa niciodata nu crezi ce spune BO ci iti creezi o invatatura proprie diferita de BO. E problema ta, dar nu ma mai acuza pe mine de conceptiile tale gresite, care de multe ori se imbina cu incapatanarea. Ti-am mai scris dar degeaba, Sf. Ioan Hrisostom comenteaza un pasaj din Sf. Apostol Ioan. Dar Sf. Apostol Ioan spune ca rastignirea a fost in ziua dinaintea Pastilor, nu are cum sa stie mai bine Sf. Ioan Hrisostom decat Sf. Apostol Ioan, primul doar comenteaza ce a scris Apostolul, care a fost de fata. Cum am precizat, parerea ta ai spus-o in zeci de mesaje, nu mai e nevoie sa o repeti. Nici catolicii se pare ca nu spun ca rastignirea a fost in ziua de Pasti, asadar e doar parerea ta personala. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 17.09.2011 at 11:07:01. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai gasit tu in Biblie ca artos inseamna paine dospita ?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci, nu are rost sa ne contram noi acum pe ce fel de paine e bine sa folosim la Euharistie cand Insusi Domnul nu ne cere expres un anumit tip de paine. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde am spus ca "sunt atacata"??? Tu suferi de paranoia cumva? Iar o imbrobodesti cu Sf. Ioan (evanghelistul) facandu-te ca nu observi credinta Sf. Ioan (Gura de Aur) cu privire la cuvintele Sf. Ioan (evanghelistul). Tipic Catalin :)) Dar acum apare si o idee noua: Sf. Ioan Gura de Aur nu are cum sa stie! Am trait sa o aud si pe asta: Catalin il acuza pe Sf. Ioan Gura de Aur ca nu avea cum sa stie. Strasnica afirmatie! :)) Draga Catalin, Sf. Ioan Gura de Aur NU IL CONTRAZICE pe Sf. Ioan evanghelistul ci dimpotriva ACCEPTA cuvintele scrise de acesta in Evanghelie si le EXPLICA . In ceea ce ma priveste, avand in vedere ca ideile mele "personale" coincid cu cele ale tuturor 4 evanghelii, cu cele ale Sf. Ioan Gura de Aur, si in plus se regasesc si in practica majoritatii crestinilor, putin imi pasa de orbirea ta. Tu singur vei raspunde pentru ea atunci cand va veni timpul raspunsurilor. Si un sfat: lasa deoparte ideile paranoice despre atacuri inexistente, si ai grija la mecanismul de aparare al proiectiei pe care il folosesti, ca aici nu-i razboi ci este pace :)) Last edited by Adriana3; 17.09.2011 at 11:29:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si cum i-am raspuns Deliei, Iisus a frant painea pentru a doua oara, cu binecuvantare, si a dat-o ucenicilor dupa Inviere pentru a se face cunoscut lor. Si din nou venea seara. Gasiti pasajul la Luca 24:28-32. Din nou cuvantul folosit in Biblie este "paine" ori evanghelia spune ca acestea se intamplau in aceeasi zi in care au gasit mormantul gol, deci duminica. Suntem inca in perioada pascala de 7 zile in care se mananca numai azimi, deci Iisus nu putea binecuvanta si frange in acea zi paine dospita, ci doar azimi. Ceea ce lipseste este vinul pe care a zis ca nu o sa il mai bea cu ei pana nu va veni Imparatia. Dupa care, mult mai tarziu, dupa trecerea perioadei pascale, la pescuirea minunata, Iisus iar frange painea, de data asta cu siguranta dospita, si le-o da impreuna cu pestele, iarasi plin de semnificatii duhovnicesti pentru ca pescuirea minunata simboliza de fapt increstinarea oamenilor iar pestele era simbolul primilor crestini. Acest simbol este inca viu pe pamantul Israelului, am cumparat si eu ca si suvenir/cadou de pe Marea Galileei, un lantisor facut cu o pietricica din mare pe care era lipit un mic pestisor din metal. :) "De pe Marea Galileei" inseamna de pe vaporul turistic in care eram, ca nu m-am invrednicit sa chiar merg pe mare cu picioarele proprii ca apostolul :)) Last edited by Adriana3; 17.09.2011 at 12:16:41. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In schimb tu faci de fapt acest lucru, aici spui mai intai ca sunt paranoic, apoi spui ca voi raspunde pentru ca nu accept conceptiile tale. Mai lipseste sa dai anatema, ca tu vad ca te consideri deja un cult, am mai spus de adrianism. Spui ca nu are importanta ca se foloseste azima sau painea dospita, dar apoi spui ca daca nu accepta adevarul (tau) vor raspunde ortodocsii (ca doar nu eu spun de paine dospita, ci BO din care spui ca faci parte) pentru asta. Poti sa faci putina ordine in ceea ce exprimi? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|