![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce ne-a fagaduit Domnul Iisus Hristos? Trecerea "intr-o alta stare de existenta metafizica" sau inverea pentru viata vesnica? "Cã aceasta este voia Tatãlui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El sã aibã viatã vesnicã si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi." (Ioan 6:40) P.S. Treaba asta cu "existenta metafizica" de unde ati preluat-o? Din filozofia greaca sau din religiile orientale? Ca din crestinism nu este. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
"Și Iisus i-a zis: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi." Dacă e de aici, observă te rog în ce context a "dixit" Hristos cuvintele: în contextul învierii. Moartea omului înseamnă moarte, nu înviere. Dixit! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Saracutul de tine,Tricesimus, nu trebuia sa te caznesti atata, doar e versetul imediat urmator de la Ioan 11, 25-26 "Și Iisus i-a zis: Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine TRAIESTE și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta?" Pune eventual in paralel cu cuvintele apostolului Pavel: "nu mai traiesc eu, ci Hristos TRAIESTE in mine". si cu celelalte cuvinte ale lui Hristos:"cel ce mananca Trupul Meu, ramane intru mine si Eu intru el". Mai zi-mi o data, cel ce crede si traieste si ramane in Hristos si Hristos in el, intra in starea thanatos (despartire de Hristos cauzata EXCLUSIV de pacate necaite) sau nu? Hristos zice ca un asemenea om nu va muri in veac, adica nu va intra intr-o asemenea stare thanatos, tu zici ca da. Hristos zice ca un asemenea om nu va muri in veac, (Ioan 11, 25-26) never ever, jamais, ton aeona, in aeternum, ci va ramane El-Cel-viu in acestia. Si acum, mai zi-mi o data, Delia dixit sau Hristos dixit? Cat priveste restul postarii tale, nu mai reiau ad infinitum tot ce am zis si pe topicul "Eu sunt Invierea si Viata" si pe alte topicuri, ca oricum vorbim in paralel. Hristos cu tine, Tricesimus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Însă oricum ar fi, și versetul acesta, tot în contextul învierii a fost rostit... degeaba o mai sucești/învârtești. Citat:
Și cu duhul tău! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ti-am mai spus perspectiva ortodoxa despre nadejdea invierii la Parusie, pe larg, pe topicul asta si nu numai http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=13337. Nu mai reiau si aici. Grasule, fiul risipitor a fost mort si a inviat, inainte de ziua de apoi, nu? Si culmea, inainte de a muri cu trupul si de a fi pus in mormant. Ce anume a inviat din fiinta lui, inainte de ziua de apoi? Partea de materie, adica trupul? Pai, nu, ca inca nu murise. Atunci, ce anume a inviat? Nu cumva partea spirituala care se despartise de Dumnezeu din cauza pacatului? Si ce inseamna ca a inviat? Nu cumva ca a intrat in relatie de iubire cu Datatorul Vietii? Dupa ce a inviat din starea de pacat, sa presupunem ca a ramas in aceasta stare pana la incetarea functiilor biologice ale trupului si deci a murit biologic fiind deja inviat spiritual, fiind deja in Hristos si Hristos in el. La parusie, ce anume trebuie Hristos sa mai invieze dintr-un asemenea om nascut din nou in Dumnezeu? Ce anume din fiinta lui a ramas in moarte? Trupul pus in mormant si facut una cu tarana sau partea spirituala care fusese deja inviata, inca din timpul vietuirii in trup, cand s-a intors de la pacat? " cel ce crede in Mine, chiar de va muri, va trai". La parusie, cele doua parti ale omului (materie si nematerie) se unesc din nou. La asta se refera cuvintele lui Hristos: "pe cel ce crede in Mine, il voi invia in ziua de apoi". Hristos cu tine! Nu te grabi sa dai reply. Gandeste-te doar si roaga-te! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tricesimus, partea cu θάνατος ti-am explicat-o in extenso pe topicul "Eu sunt Invierea si Viata" http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=13337, unde m-ai lasat cu ochii-n soare. Te inteleg si eu de ce ai evitat tot ce-am scris acolo. Hristos cu tine! Aaa, sa nu uit, e vorba de Hristos-Cel-vesnic-Viu-si-niciodata-inconstient-nici-macar-in-moarte. Nu e nevoie sa mai dai reply-uri tipic adventiste cu minim de argumente logice si maxim de izbituri cu piciorul in tepusa. Just think about it! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi hai s-o luăm simplu și logic (logica Scripturii, nu logica omenească): la moarte, trupul merge în pământ, iar suflarea de viață merge la Cel ce a dat-o. Voi spuneți că această suflare de viață/duhul/spiritul are autonomie față de trup, gândește, are sentimente, chiar părți trupești (după interpretarea haotică a parabolei ăleia). Bun. Mai intervine în această mixtură babilonică și sufletul în accepțiune ortodoxă care se pare că e tot o entitate de sine conștientă și independentă de corp... Cine să mai descâlcească amestecul acesta? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
The webpage cannot be found HTTP 404 E probabil vorba de cearșaful acela îmbibat copyos în gândirea lui Platon și a discipolilor lui creștini. Mulțumesc. Dacă vrei să-mi răspunzi la fel și postării de mai sus, mai bine lipsă. Aș aprecia să-mi expui în maximum o frază ce înțelegi tu prin suflet și prin suflare de viață. Măcar în privința corpului suntem pe o idee. Sper. |
|
||||
|
||||
![]()
Argumentele aduse de Delia31 pe topicul „Eu sunt Invierea si Viata” impotriva eresurilor advente le gasiti aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=13337&page=2 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pai, daca le-ai incalcit asa, te cred si eu ca nu le mai descalceste nimeni. Tricesimus, sincer te intreb, tu ai citit ce am scris pana acum si pe topicul cu viclenia sectantilor si pe celelalte in care ti-am raspuns? Citesti pe diagonala, suferi de scapari de memorie sau e doar „maladia facerii ca ploua” ? Nu stiu de cate ori am spus pana acum si eu si altii despre complexul uman. Pe topicul „Eu sunt Invierea si Viata” am dat cateva premize antropologice. Evident, nu am pretentia ca am fost exhaustiva. Ai citit macar asta? http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=2876 Ce facem acuma? O luam iar de la capat, ne invartim iar in cerc? Ne duelam iar folosind citatele din Scriptura ca arme albe? Incepem iar sa ne acuzam reciproc de decontextualizare? Qui prodest? Pe tine chiar te intereseaza pt. propria-ti mantuire ce ma intrebi acum? Serios, de ce nu va duceti si pe forumurile iehovistilor, catolicilor, mormonilor, ateilor, budistilor, shintoistilor, jainistilor sa va incercati norocul si pe acolo? Pentru ce mai ramaneti pe un forum ortodox daca detestati atat de mult ortodoxia iar ce spunem noi sunt doar enormitati pt. voi? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|