Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2011, 12:11:08
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Ok. Multumesc de raspunsuri.
Cu plăcere.

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Doar cu titlu istoric: intre Potop si Levitic 11, credeti ca oamenii au avut voie sa manance si animale necurate sau nu?
Nu, nu cred. Dumnezeu nu-Și schimbă principiile. Și aici nu e vorba despre niște reglementări levitice, care știm că și-au pierdut valabilitatea odată cu împlinirea lor prin Hristos. Distincția între "animale curate" și "animale necurate" (ca și Sabatul de altfel) datează cu mult înainte de apariția evreilor și a legilor lor ceremoniale.
Vechi 12.09.2011, 13:29:24
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Cu plăcere.

Nu, nu cred. Dumnezeu nu-Și schimbă principiile. Și aici nu e vorba despre niște reglementări levitice, care știm că și-au pierdut valabilitatea odată cu împlinirea lor prin Hristos. Distincția între "animale curate" și "animale necurate" (ca și Sabatul de altfel) datează cu mult înainte de apariția evreilor și a legilor lor ceremoniale.
Pe bune?! Si unde anume ai gasit tu ca inainte de legea pe care i-a dat-o Dumnezeu lui Moise tinea cineva Sabatul? Respecta Avraam, Isaac si Iacov vre-un sabat? Arata-mi si mie unde scrie asta in Biblie. Doamne ajuta!
Vechi 12.09.2011, 13:37:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Pe bune?! Si unde anume ai gasit tu ca inainte de legea pe care i-a dat-o Dumnezeu lui Moise tinea cineva Sabatul? Respecta Avraam, Isaac si Iacov vre-un sabat? Arata-mi si mie unde scrie asta in Biblie. Doamne ajuta!
Îți arăt, după ce-mi demonstrezi cu Biblia că Avraam, Isac și Iacov nu țineau celelalte 9 porunci din Decalogul veșnic al lui Dumnezeu. Doar pentru simplul fapt că nu scrie acest lucru nu poți trage concluzia că n-au respectat o Lege pe care Însuși Dumnezeu a respectat-o ca model pentru om.
Vechi 12.09.2011, 13:43:27
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Îți arăt, după ce-mi demonstrezi cu Biblia că Avraam, Isac și Iacov nu țineau celelalte 9 porunci din Decalogul veșnic al lui Dumnezeu. Doar pentru simplul fapt că nu scrie acest lucru nu poți trage concluzia că n-au respectat o Lege pe care Însuși Dumnezeu a respectat-o ca model pentru om.
Iar te faci chinez! DE CE MEREU imi raspunzi la o intrebare cu o alta intrebare? Atat timp cat nu exista dovezi care sa arate ca Patriarhii VT tineau vreo porunca, toate celelalte concluzii care se trag ca ar fi respectat ceva porunci sunt SPECULATII. Doamne ajuta!
Vechi 12.09.2011, 13:53:36
Banned

Implicit

Citat:
Iar te faci chinez! DE CE MEREU imi raspunzi la o intrebare cu o alta intrebare? Atat timp cat nu exista dovezi care sa arate ca Patriarhii VT tineau vreo porunca, toate celelalte concluzii care se trag ca ar fi respectat ceva porunci sunt SPECULATII. Doamne ajuta!
Deci după tine, pentru că nu scrie... înseamnă că patriarhii au fost niște ucigași, curvari, necinstitori de părinți, închinători la idoli, într-un cuvânt necredincioși.... asta sugerezi?

Dar de asta ce zici:

"Pentru că Avraam, tatăl tău, a ascultat cuvântul Meu și a păzit poruncile Mele, povețele Mele, îndreptările Mele și legile Mele!" " (Facerea 26,5)

Last edited by osutafaraunu; 12.09.2011 at 13:55:49.
Vechi 12.09.2011, 13:58:18
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci după tine, pentru că nu scrie... înseamnă că patriarhii au fost niște ucigași, curvari, necinstitori de părinți, închinători la idoli, într-un cuvânt necredincioși.... asta sugerezi?
Doar daca ar fi scris undeva.....dar pana acum nu s-au descoperit dovezi care sa arate ca patriarhii ar fi fost ucigasi, curvari etc. Dovezile care sunt arata ca au fost oameni integrii si mai ales iubitori de Dumnezeu. Doamne ajuta!
Vechi 12.09.2011, 14:26:48
Banned

Implicit

Citat:
Doar daca ar fi scris undeva.....dar pana acum nu s-au descoperit dovezi care sa arate ca patriarhii ar fi fost ucigasi, curvari etc. Dovezile care sunt arata ca au fost oameni integrii si mai ales iubitori de Dumnezeu. Doamne ajuta!
Așa spun și eu... nu se poate să nu fi respectat poruncile lui Dumnezeu.
Vechi 12.09.2011, 19:06:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Eu am discutat cu osutarafaunu cateva zeci de pagini despre asta, nu scrie nicaieri, mai mult nu se cunoastea saptamana in lume, prima data au aflat evreii de la Moise de cele sapte zile.
Vechi 12.09.2011, 20:46:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu am discutat cu osutarafaunu cateva zeci de pagini despre asta, nu scrie nicaieri, mai mult nu se cunoastea saptamana in lume, prima data au aflat evreii de la Moise de cele sapte zile.
Chiar nu vă aduceți aminte că v-am adus și dovezi istorice cum că se cunoștea săptămâna[de șapte zile]?
Vechi 12.09.2011, 23:09:50
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Chiar nu vă aduceți aminte că v-am adus și dovezi istorice cum că se cunoștea săptămâna[de șapte zile]?
Nu, cred ca tu uiti ca eu ti-am adus dovezi ca nu se cunostea saptamana. Ceea ce ai adus tu era daca nu ma insel calendarul babilonian, dar ei aveau ultima perioada din luna de 9 sau 10 zile, iar sarbatorile le tineau in date fixe, in acea luna, nu urmau ciclul de 7 zile continuu: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ile#post335520
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38