Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2011, 13:45:34
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Interesant este faptul ca tocmai Sfintii Apostoli, contemporani cu Maica Domnului, nu au scris absolut nimic despre acest presupus eveniment (nici despre teleportarea lor, de pe unde erau imprastiati, la inmormantarea Maicii Domnului).

Ma leg de acest aspect doar pentru a arata de ce nu te poti intelege cu mine (sau alti adeventisti). Eu am o credint crestin - apostolica, bazata pe invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli. Acestea imi sunt arhisuficiente pentru castigarea mantuirii si pentru viata mea de credinta de zi cu zi. Tu ai nevoie de multe istorisiri inchipuite (ale tale si ale altora) pentru ati desfasura marturisirea de credinta. Si, toate aceste inchipuiri, le invelesti intr-un ambalaj de elocventa si eruditie, incercand sa arati ce orizont larg ai tu si ce ingust privesc adventistii. Totusi, cu tot orizontul tau larg si gandirea ta profunda, nu ai reusit sa pricepi ceea ce spune clar si pe inteles ( in doua versete legate), un Sfant Apostol.

In concluzie, nu ne vom intelege niciodata. Ramai cu istorisirile tale ar eu raman cu invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli.

P.S. Totusi, daca vrei, poti sa-mi explici de ce Sfintii Apostoli nu au scris absolut nimic despre "mutarea Maicii Domnului"? Nu or fi avut o imaginatie bogata ca a ta? Sau, care este explicatia?

Prietene, te-am intrebat ceva si nu mi-ai raspuns. Doamne ajuta!
Vechi 05.09.2011, 13:51:01
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
dupa explicatia asta a ta, la a doua venire a Mantuitorului, oamenii vor fi recreati. asta inseamna ca Dumnezeu va crea oameni buni si rai. Dar dupa cum stim, Dumnezeu nu creeaza nimci rau. Asa ca explicatia ta este ilogica si in contradictie cu invatatura crestina.
Cu ce invatatura crestina este in contradictie explicatia mea?

Sfanta Scriptura ne spune ca mai intai vor fi inviati "cei buni" (mai precis, cei care au fost buni, in timpul vietii lor pamantesti), in trupuri nestricacioase, nesupuse putrezirii (1 Corinteni 15:51-58, 1 Tesaloniceni 4:13-18). Acestia vor fi inviati,cu trupuri desavarsite, pentru a mosteni viata vesnica. Dupa o mie de ani (sau mii de ani) vor fi inviati "cei rai" (Apocalipsa 20:5), pentru a-si primi pedeapsa si a fi nimiciti pentru totdeauna (fara posibilitatea de a mai fi inviati).

Despre recreerea atat a "celor buni" cat si a "celor rai", ne spune Insusi Mantuitorul:
"Nu vã mirati de lucrul acesta; pentru cã vine ceasul cînd toti cei din morminte vor auzi glasul Lui, si vor iesi afarã din ele. Cei ce au fãcut binele, vor învia pentru viatã; iar cei ce au fãcut rãul, vor învia pentru judecatã."(Ioan 5:28,29)
Vechi 05.09.2011, 13:52:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Prietene, te-am intrebat ceva si nu mi-ai raspuns. Doamne ajuta!
Scuze. Nu mai stiu ce m-ai intrebat. Aminteste-mi si iti raspund pe loc.
Vechi 05.09.2011, 13:55:21
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Totusi, daca vrei, poti sa-mi explici de ce Sfintii Apostoli nu au scris absolut nimic despre "mutarea Maicii Domnului"? Nu or fi avut o imaginatie bogata ca a ta? Sau, care este explicatia?
Uite, de asta zicem noi, (cam toti) ceilalti, explicit sau mai pe ocolite, ca voi, adventistii sunteti ca niste sisteme de operare gen unix, la care doar pastorul atribuie si cunoaste parola de root/superuser, asa incat doar el se poate loga in shell-urile sufletelor voastre. Sper ca intelegi un umor profesionist. Aveti ceva de droizi, orice nu e adventist este nu eretic, ca voi nu folositi termenul asta, ci nu e biblic. (?!?) Si asta desi voi suciti Biblia la greu...
ideea era ca, desi nu am parola de la terminalul tau, as incerca sa te rog, cum as incerca sa rog un computer care nu are insa comanda vocala, pentru a enspea oara sa ai grija cum vorbesti cu/de o doamna. Tu si/sau fratele tau 99 ati mai zis ceva de acesta doamna aleasa a forumului cum ca are limbaj "forestier". (!!!) Daca pana si d-na Delia are asa ceva, atunci eu sunt reincarnarea lui Cenghiz-han si un Darmapala, la un loc. Wtf, grobianismul ce il avem mai toti, in stasis sau in desfasurare, la tine chiar e de nestapanit? Superuserul, pardon, pastorul ce zice? Nt nt nt... =)) Stiu ca a trecut "sabatul", dar activeaza-ti si tu power saverul ala... Adica ia o pauza...ca de facut un upgrade, la next edition, mai greu...ar trebui sa adaugi in lista de surse repositoriile unei Biserici Apostolice, Ortodoxa sau Catolica, sau sa devii protestant genuin, adica de ex. calvinist sau luteran...dar stiu ca nu va fi cazul.
Sorry pentru umorul de linuxar imbibat de deformari profesionale! :P

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 05.09.2011 at 14:02:17.
Vechi 05.09.2011, 14:03:53
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Cu ce invatatura crestina este in contradictie explicatia mea?

Sfanta Scriptura ne spune ca mai intai vor fi inviati "cei buni" (mai precis, cei care au fost buni, in timpul vietii lor pamantesti), in trupuri nestricacioase, nesupuse putrezirii (1 Corinteni 15:51-58, 1 Tesaloniceni 4:13-18). Acestia vor fi inviati,cu trupuri desavarsite, pentru a mosteni viata vesnica. Dupa o mie de ani (sau mii de ani) vor fi inviati "cei rai" (Apocalipsa 20:5), pentru a-si primi pedeapsa si a fi nimiciti pentru totdeauna (fara posibilitatea de a mai fi inviati).

Despre recreerea atat a "celor buni" cat si a "celor rai", ne spune Insusi Mantuitorul:
"Nu vã mirati de lucrul acesta; pentru cã vine ceasul cînd toti cei din morminte vor auzi glasul Lui, si vor iesi afarã din ele. Cei ce au fãcut binele, vor învia pentru viatã; iar cei ce au fãcut rãul, vor învia pentru judecatã."(Ioan 5:28,29)
iti spun eu cu ce e in contradictie: tu spui ca Dumnezeu la a doua venire, ii va creea din nou pe oameni. Adica va crea si oameni buni si oameni rai. Te intreb: a creat Dumnezeu ceva rau pana acum?
Versetele aduse de tine in discutie nu au nici o legatura cu explicatia ta.
Inca o intrebare: Cum vor auzi cei din morminte glasul Lui, din moment ce au suferit procesul invers crearii si nu mai exista?
p.s.1 eu am impresia ca nu stii ce inseamna verbul "a crea".
p.s.2 citeste cu atentie urmatoarele versete cu care trebuiau completate cele postate de tine:
"19. A răspuns Iisus și le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu va vedea pe Tatăl făcând; căci cele ce face Acela, acestea le face și Fiul întocmai.
20. Că Tatăl iubește pe Fiul și-I arată toate câte face El și lucruri mai mari decât acestea va arăta Lui, ca voi să vă mirați.
21. Căci, după cum Tatăl scoală pe cei morți și le dă viață, tot așa și Fiul dă viață celor ce voiește.
22. Tatăl nu judecă pe nimeni, ci toată judecata a dat-o Fiului.
23. Ca toți să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinstește pe Fiul nu cinstește pe Tatăl care L-a trimis.
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
25. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia."

Last edited by mihai07; 05.09.2011 at 14:08:10.
Vechi 05.09.2011, 14:04:36
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Nu-mi amintesc. Stiu doar atat: de zeci de ori am fost facut in toate felurile de altii, fara sa jignesc cu nimic (am fost un ingeras pe langa cel de acum) si tot eu am fost aruncat afara. Probabil la o astfel de patanie te referi.
Măi Vașinec, nu ești cam tânăr pentru asemenea căderi de memorie?
Ai fost dat afară în multe rânduri și te-ai reîntors neinvitat să-ți continui pălăvrăgeala circulară și solipsistă. Pe forumul vostru bate vântul, sunt în medie cinci postări pe săptămână și alea cretinisme de uz intern , în schimb îți place aici să te contrazici cu toată lumea, repetând mereu aceleași argumente expirate. La voi în asociație bunul simț n-are nicio valoare în timp ce prozelitismul e clar pe primul loc. Cam ăsta e adevărul credinței tale, cel pe care-l mărturisești cu comportamentul tău: intrări repetate prin efracție pe forum de unde ai fost evacuat pentru prozelitism sectar.
Vechi 05.09.2011, 14:11:58
Banned

Implicit

Citat:
Te intreb: a creat Dumnezeu ceva rau pana acum?
Nu.

Citat:
Inca o intrebare: Cum vor auzi cei din morminte glasul Lui, din moment ce au suferit procesul invers crearii si nu mai exista?
Faptul ca cei din morminte "vor auzi glasul Lui" este o figura de stil. Dumnezeu poate face totul prin Cuvant. Poate crea ceva din nimic, poate invia mortii. Doar nu vei vrea sa analizam acuitatea acustica a celor din morminte (sa vezi ce frecvente receptioneaza).

Citat:
p.s. eu am impresia ca nu stii ce inseamna verbul "a crea".
Stiu si verbul "a recrea" (a reface ce a mai fost facut).
Vechi 05.09.2011, 14:14:43
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=grasu77;396869]Scuze. Nu mai stiu ce m-ai intrebat. Aminteste-mi si iti raspund pe loc.[/Q

Dupa cunostintele tale, ce intelegi tu prin nsuflare de viata?
Vechi 05.09.2011, 14:18:50
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Mai primiti si un batran cu voi la colind? Eu nu am glas, nice voce, cam cum rajie magaru', dara amu' o tara ge pita si o bucatura ge slana tot o gasi mosu'. A, uitai, si ceapa. Si sa nu uitati sa-mi spuneti cand sa gata razbelu', ca mosu'-i cam surd si nici nu sta prea binie cu vigerea.
"Si nu uita, mama, sa fii bun!"
Har, smerenie si jertfa de sine.
Pe tine sa te primim noi mai MariS? Pai uite ca vine si penticostalul,mai este loc in corul cantaretilor.Era si un francez pe acolo,deci sunt acceptati si francofonii,nu doar nordicii:) Poate tu sa ne primesti pe noi,daca fac un calcul scurt cate am invatat de la tine si de cate ori ai fost bun cu mine, bunule ortodox.Ce tarziu am inteles mai MariS ce mi-ai spus tu odata,cu privire la cum il vezi tu pe Dumnezeu.A trebuit sa dau de un batrin ca tine ca sa inteleg.Mergi cu Dumnezeu prietene si sa fie totul dupa sufletul si inima ta mare.
Vechi 05.09.2011, 14:21:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Măi Vașinec, nu ești cam tânăr pentru asemenea căderi de memorie?
Vezi ce face bautura?

Citat:
Ai fost dat afară în multe rânduri și te-ai reîntors neinvitat
Am crezut ca voi fi primit ca un oaspete drag, cu scuzele de rigoare pentru greseala cu datul afara.

Citat:
Pe forumul vostru bate vântul, sunt în medie cinci postări pe săptămână și alea cretinisme de uz intern ,
De ce nu intri sa animezi discutiile de pe forumul nostru?

Citat:
în schimb îți place aici să te contrazici cu toată lumea, repetând mereu aceleași argumente expirate.
Repetarea este mama invataturii.

Si totusi am venit si cu argumente noi .Vechi si "expirat" este faptul ca sunt tot din Scriptura si deranjeaza.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38