Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2011, 21:23:56
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Nici macar in Sabat nu va puteti abtine de la ironii.
M-am abținut eu ce m-am abținut, dar acum că a trecut sabatul...

Citat:
Iisus n-a interzis consumul la carne de porc, nici n-a recomandat-o. Daca dmv. care sunteti adventist, respectati Legea Veche, e optiunea dmv.
Doamnă, legea aceasta nu e nici nouă, nici veche, e de când lumea...
Mă întreb: pe noul pământ ce vor mânca "norvegienii" că acolo nu se va mai tăia porc... Vor muri de foame sărmanii...
Pardon. Am dezlegare la ironii în prima zi a săptămânii?

Last edited by osutafaraunu; 10.09.2011 at 21:30:01. Motiv: că uitai să întreb
Vechi 10.09.2011, 21:39:10
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
M-am abținut eu ce m-am abținut, dar acum că a trecut sabatul...
Mă întreb: pe noul pământ ce vor mânca "norvegienii" că acolo nu se va mai tăia porc... Vor muri de foame sărmanii...
Domnule osutafaraunu, eu inteleg Biblia asa cum au inteles-o crestinii din sec. I si sec. II, invatatura explicitata ulterior prin Sinoadele ecumenice, dmv. intelegeti Biblia asa cum au inteles-o americanii 19 secole mai tarziu.Activitatea dmv. pe acest forum sta marturie in acest sens. Legea Harului nu interzice carnea de porc, insa daca adventistii nu doresc sa consume, sa nu o faca, pot fi si crestini vegetarieni. Cat priveste ironia, folositi-o, insa aceasta va sileste sa va faceti examenul de constiinta.

Last edited by ioanna; 10.09.2011 at 21:44:24.
Vechi 10.09.2011, 21:44:28
Banned

Implicit

Citat:
Domnule osutafaraunu, eu inteleg Biblia asa cum au inteles-o crestinii de la sfarsitul sec. I si sec. II, invatatura explicitata ulterior prin Sinoadele ecumenice, dmv. intelegeti Biblia asa cum au inteles-o americanii 19 secole mai tarziu. Activitatea dmv. pe acest forum sta marturie in acest sens. Cat priveste ironia, folositi-o, insa aceasta va sileste sa va faceti examenul de constiinta.
Doamnă, eu caut să înțeleg Scriptura așa cum au înțeles-o Hristos și sfinții apostoli, nu cum au înțeles-o urmașii apostolilor. Cât despre ironie, îmi cer iertare dacă v-am ofensat. Am preferat-o în locul comentării acelei penibile justificări cu carnea de porc.
Vechi 11.09.2011, 00:12:47
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Doamnă, eu caut să înțeleg Scriptura așa cum au înțeles-o Hristos și sfinții apostoli, nu cum au înțeles-o urmașii apostolilor. Cât despre ironie, îmi cer iertare dacă v-am ofensat. Am preferat-o în locul comentării acelei penibile justificări cu carnea de porc.
mai prietene, "iar te faci chinez?" ca sa citez un clasic de-al nostru (O Scrisoare Pierduta-IL Caragiale) iar ceea ce a inceput ioanna termin eu!
Pai sa vedem ce zice Biblia:
"Pentru că, părutu-s-a Duhului Sfânt și nouă, să nu vi se pună nici o greutate în plus în afară de cele ce sunt necesare:
Să vă feriți de cele jertfite idolilor și de sânge și de (animale) sugrumate și de desfrâu, de care păzindu-vă, bine veți face. Fiți sănătoși!
(Fapte 15: 28-29)
Spune undeva ca nu ai voie sa mananci carne de porc? Zice undeva ca porcul este interzis? NU! Spune doar de animale sugrumate si atat. Asta insemna ca toate animalele sunt ingaduite de Dumnezeu spre mancare. Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 11.09.2011 at 00:25:31.
Vechi 11.09.2011, 00:14:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
mai prietene, "iar te faci chinez?" ca sa citez un clasic de-al nostru (o scrisoare pierduta-IL Caragiale)
Pai sa vedem ce zice Biblia:
"Pentru că, părutu-s-a Duhului Sfânt și nouă, să nu vi se pună nici o greutate în plus în afară de cele ce sunt necesare:
Să vă feriți de cele jertfite idolilor și de sânge și de (animale) sugrumate și de desfrâu, de care păzindu-vă, bine veți face. Fiți sănătoși!
(Fapte 15: 28-29)
Spune undeva ca nu ai voie sa nu mananci carne de porc? Doar animale sugrumate nu ai voie dar fara sa numeasca vreo specie anume. Asta insemna ca toate sunt ingaduite de Dumnezeu. Doamne ajuta!
Să înțeleg că în afară de această scurtă listă de interdicții, toate celelalte sunt îngăduite?? Doamne ferește!
Vechi 11.09.2011, 00:27:02
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Să înțeleg că în afară de această scurtă listă de interdicții, toate celelalte sunt îngăduite?? Doamne ferește!
CAND ZICI TOATE CELELALTE la ce te referi?
Vechi 11.09.2011, 00:33:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
CAND ZICI TOATE CELELALTE la ce te referi?
La lunga listă de fapte imorale, ilegale, nesănătoase, etc. nemenționate aici.
Vechi 11.09.2011, 20:54:08
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Degeaba ironiile daca nu ati inteles ce scrie in legea veche (aici ma refer la toti adventistii). Se pare ca nu s-a observat, am raspuns de ce era interdicita de a manca porc, din considerente de sanatate, nu de inchinare la porc. Asa cum unele articole din lege se refereau la justitie. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=3298
Norvegienii aveau frigidere naturale, deci posibilitatea de a manca si carne nestricata.
Vechi 11.09.2011, 21:05:23
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Degeaba ironiile daca nu ati inteles ce scrie in legea veche (aici ma refer la toti adventistii). Se pare ca nu s-a observat, am raspuns de ce era interdicita de a manca porc, din considerente de sanatate, nu de inchinare la porc. Asa cum unele articole din lege se refereau la justitie. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=3298
Norvegienii aveau frigidere naturale, deci posibilitatea de a manca si carne nestricata.
Catalin, dupa parerea ta, de ce erau interzise la evrei si toate celelalte animale, pasari, insecte care sunt trecute in capitolul 11 din Leviticul? Motivatia data de Dumnezeu in acest capitol nu este sanatatea ci sfintenia. Tu cum interpretezi acest capitol?
Vechi 11.09.2011, 21:13:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Catalin, dupa parerea ta, de ce erau interzise la evrei si toate celelalte animale, pasari, insecte care sunt trecute in capitolul 11 din Leviticul? Motivatia data de Dumnezeu in acest capitol nu este sanatatea ci sfintenia. Tu cum interpretezi acest capitol?
Acolo e vorba doar de mancare, tot capitolul se refera la ce animale pot manca, observi ca nu se refera la animale decat prin prisma consumarii lor. Saraca lebada, cum sa fie rea.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38