![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru a-L gasi pe Iisus Hristos e necesr de alte metode decat cele practicate de avocati. Nu sunt de acord cu acest stil avocatesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi stiu ce e smerenia, caci am intalnit oameni cu adevart smeriti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Scotland The Brave; 08.09.2011 at 08:16:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cartea despre Sfântul Ioan Botezătorul a fost scrisă de către un laic catolic, E. Cothenet - Jean Baptiste etait-il essenien?. N-a fost tradusă în românește dar există o ediție italiană. Cel mai important autor care a cercetat problematica eseniană în sine dar și în raport cu creștinismul este un călugăr catolic italian, Michelini Tocci. A scris vreo cinci cărți (de care știu eu, poate mai sunt și altele) și a fost tradus în multe limbi datorită faptului că e, după cum spuneam, autoritate în materie de esenieni, Qumran, manuscrise de la Marea Moartă etc.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 08.09.2011 at 09:15:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 08.09.2011 at 09:53:24. |
|
||||
|
||||
![]()
"24. Apoi a zis Dumnezeu: "Să scoată pământul ființe vii, după felul lor: animale, târâtoare și fiare sălbatice după felul lor". Și a fost așa.
25. A făcut Dumnezeu fiarele sălbatice după felul lor, și animalele domestice după felul lor, și toate târâtoarele pământului după felul lor. Și a văzut Dumnezeu că este bine."(Geneza, cap.1) Pentru osutafaraunu: La ce ajuta porcul domestic daca este necurat si nu il poti manca ? Mi se pare ca aveti ceva impotriva calugarilor. Ma insel ? E vreo problema daca un om vrea sa isi schimbe stilulu de viata traind mai "izolat", alaturi de oameni cu aceeasi credinta, in rugaciune si in post ? Last edited by NeInocentiu; 08.09.2011 at 09:44:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
In Exodul, Dumnezeu i-a crutat pe primii nascuti dintre evrei. Evreii insa nu L-au crutat pe intaiul nascut din Dumnezeu ci acesta a fost sacrificat o data pentru totdeauna, a devenit Pastile nostru, pentru ca noi sa fim crutati de Dumnezeu. Iar in amintirea acestui sacrificiu, trebuie sa celebram Euharistia. Pastele Domnului, care era mielul jertfit, a devenit in acea noapte Euharistia, noul Miel care se jertfise deja: "Luati, mancati, acesta ESTE trupul meu... "
Deci Pastile Domnului sunt acum Cinele Euharistice celebrate de crestinii din lumea intreaga. Pe ce baze mai celebram noi Pastele anual asa cum serbeaza evreii, din moment ce Pastele a devenit acum Euharistia, singura celebrare pascala ceruta noua de Domnul? Domnul nu a cerut sa rememoram traditia pascala iudaica, noi de ce o facem, fiind chiar un motiv in plus de schisma intre crestinii care nu sunt deacord asupra zilei in care ar trebui celebrat ceva ce nici macar nu ne-a fost cerut?... Last edited by Adriana3; 08.09.2011 at 10:41:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Puteai (cel puțin de data asta) s-o completezi fără să fi răutăcios. La începutul Patimii a instituit Euharistia dar ținta finală, în Eshaton, e Învierea!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|