![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
In Exodul, Dumnezeu i-a crutat pe primii nascuti dintre evrei. Evreii insa nu L-au crutat pe intaiul nascut din Dumnezeu ci acesta a fost sacrificat o data pentru totdeauna, a devenit Pastile nostru, pentru ca noi sa fim crutati de Dumnezeu. Iar in amintirea acestui sacrificiu, trebuie sa celebram Euharistia. Pastele Domnului, care era mielul jertfit, a devenit in acea noapte Euharistia, noul Miel care se jertfise deja: "Luati, mancati, acesta ESTE trupul meu... "
Deci Pastile Domnului sunt acum Cinele Euharistice celebrate de crestinii din lumea intreaga. Pe ce baze mai celebram noi Pastele anual asa cum serbeaza evreii, din moment ce Pastele a devenit acum Euharistia, singura celebrare pascala ceruta noua de Domnul? Domnul nu a cerut sa rememoram traditia pascala iudaica, noi de ce o facem, fiind chiar un motiv in plus de schisma intre crestinii care nu sunt deacord asupra zilei in care ar trebui celebrat ceva ce nici macar nu ne-a fost cerut?... Last edited by Adriana3; 08.09.2011 at 10:41:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Puteai (cel puțin de data asta) s-o completezi fără să fi răutăcios. La începutul Patimii a instituit Euharistia dar ținta finală, în Eshaton, e Învierea!
|
|||
|
|||
![]()
Asa este, tinta finala este Invierea. Nu cumva o sarbatorim la fiecare celebrare Euharistica? De unde nevoia unei celebrari mai speciale anuale ca la evrei?
|
|
|||
|
|||
![]()
Bună întrebare... Înteresant e că atât Paștele, cât și duminica (pretinse a fi celebrări ale Învierii) nu sunt poruncite de Domnul, pe când Cina Euharistică este.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
daca am jicnit-o cu ceva IMI CER RESPECTUOS SCUZE fata de Adriana |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ap. Pavel vorbeste cel mai mult despre Inviere dintre toti, cel putin eu cu impresia asta traiesc. In mod direct nu imi aduc aminte sa fi legat Invierea de Euharistie, indirect insa o face prin toate discursurile sale despre Invierea Domnului :) |
|
|||
|
|||
![]()
De asta mancam mielul, pentru a serba Invierea? Si de ce sa o serbam printr-un Paste anual? Pe ce baze? Asta era intrebarea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mielul e facultativ, pentru iubitorii de folclor!
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 08.09.2011 at 12:35:27. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
(1 Corinteni 11:26)-asta in legatura mesajul Adrianei care zicea ca prin Cina Euharistica sarbatorim de fapt invierea lui Iisus. Doamne ajuta! Last edited by stefan florin; 08.09.2011 at 13:37:18. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|