![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Puteai (cel puțin de data asta) s-o completezi fără să fi răutăcios. La începutul Patimii a instituit Euharistia dar ținta finală, în Eshaton, e Învierea!
|
|||
|
|||
|
Asa este, tinta finala este Invierea. Nu cumva o sarbatorim la fiecare celebrare Euharistica? De unde nevoia unei celebrari mai speciale anuale ca la evrei?
|
|
|
|||
|
|||
|
Bună întrebare... Înteresant e că atât Paștele, cât și duminica (pretinse a fi celebrări ale Învierii) nu sunt poruncite de Domnul, pe când Cina Euharistică este.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
daca am jicnit-o cu ceva IMI CER RESPECTUOS SCUZE fata de Adriana |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ap. Pavel vorbeste cel mai mult despre Inviere dintre toti, cel putin eu cu impresia asta traiesc. In mod direct nu imi aduc aminte sa fi legat Invierea de Euharistie, indirect insa o face prin toate discursurile sale despre Invierea Domnului :) |
|
|
|||
|
|||
|
De asta mancam mielul, pentru a serba Invierea? Si de ce sa o serbam printr-un Paste anual? Pe ce baze? Asta era intrebarea.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mielul e facultativ, pentru iubitorii de folclor!
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 08.09.2011 at 13:35:27. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
(1 Corinteni 11:26)-asta in legatura mesajul Adrianei care zicea ca prin Cina Euharistica sarbatorim de fapt invierea lui Iisus. Doamne ajuta! Last edited by stefan florin; 08.09.2011 at 14:37:18. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sa inteleg deci ca tot anul vestim doar moartea Domnului si apoi, o singura data pe an, de Pasti, vestim in sfarsit si Invierea? |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 19:24:40 |
| Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 23:13:56 |
| Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 10:23:38 |
|
|