Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2011, 01:41:49
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Deci altfel spus, oricine nu este ateu are Duhul Sfant.
Mai sa fie, tare usor se mai dobandeste Duhul Sfant

Si o data ce ai dobandit Duhul Sfant, este imposibil sa mai negi existenta lui Dumnezeu.
Cu alte cuvinte, nici un neoprotestant ca deh, s-a botezat la "maturitate", a primit cica "Duhul Sfant", nu poate deveni ateu.

E asa greu sa va dati seama ce convingeri hilare aveti?

De venit categoric ati venit la un soi de credinta, prin ce si cum dati-mi voie sa ma indoiesc, ceea ce totusi nu pricep este de ce pe alte topice va dati ortodoxa in fata altora desi dispretuiti ortodoxia.

Nu e mai simplu sa spuneti ca sunteti neoprotestanta, fiind mai conform cu adevarul?

Sau "duhul" care l-ati primit si il dati drept "Duh Sfant", nu prea e Duhul Adevarului?
Nu convingerile sunt hilare ci intelegerea celor scrise este gresita si de aceea este hilara (intelegerea).

Eu am zis doar ceea ce scrie si in Biblie: nimeni nu poate sa il recunoasca pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu daca nu il are pe Duhul Sfant.

Nu as putea spune ca Duhul Sfant se obtine usor sau greu, pentru ca el sufla unde doreste. La mine a suflat la varsta de 17 ani. La altii sufla mai repede, la altii mai tarziu. Nu noi decidem cand sa sufle ci decide el cand vrea.

Nu vad de ce sa zic ca as fi neoprotestanta daca nici macar nu le-am calcat vreodata pragul. Eu am fost doar in Bisericile Ortodoxa, Catolica si Anglicana, iar dintre toate trei, botezul il am la ortodocsi asa ca ortodoxa sunt. Nu am semnat niciodata nimic pentru a fi altceva.

Cat despre neoprotestanti, din momentul in care L-au recunoscut pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, cu siguranta ca au pe Duhul Sfant asa ca cer Botezul.
Reply With Quote
Vechi 06.08.2011, 01:53:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Eu am zis doar ceea ce scrie si in Biblie: nimeni nu poate sa il recunoasca pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu daca nu il are pe Duhul Sfant.
Da, asa este scris dar de aici tu ai tras propriile tale concluzii gresite pentru ca intelegi Scriptura cum te taie capul nu cum a fost data de Dumnezeu.

Ati evitat toate intrebarile care va demonstreaza ca ceea ce aveti pretentia ca intelegeti, de fapt intelegeti stramb si n-are absolut nici o logica, nici macar umana ce sa mai zicem dumnezeiasca.

Citat:
Nu as putea spune ca Duhul Sfant se obtine usor sau greu, pentru ca el sufla unde doreste. La mine a suflat la varsta de 17 ani. La altii sufla mai repede, la altii mai tarziu. Nu noi decidem cand sa sufle ci decide el cand vrea.
Deci cu alte cuvinte, daca cineva moare ateu, poate da vina pe Duhul Sfant ca nu i-a suflat la timp..

Citat:
Nu vad de ce sa zic ca as fi neoprotestanta daca nici macar nu le-am calcat vreodata pragul. Eu am fost doar in Bisericile Ortodoxa, Catolica si Anglicana, iar dintre toate trei, botezul il am la ortodocsi asa ca ortodoxa sunt. Nu am semnat niciodata nimic pentru a fi altceva.
De ce nu va rebotezati daca considerati ca acel botez a fost un nimic, inutil, etc?

Citat:
Cat despre neoprotestanti, din momentul in care L-au recunoscut pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, cu siguranta ca au pe Duhul Sfant asa ca cer Botezul.
Reply With Quote
Vechi 06.08.2011, 02:25:58
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da, asa este scris dar de aici tu ai tras propriile tale concluzii gresite pentru ca intelegi Scriptura cum te taie capul nu cum a fost data de Dumnezeu.

Ati evitat toate intrebarile care va demonstreaza ca ceea ce aveti pretentia ca intelegeti, de fapt intelegeti stramb si n-are absolut nici o logica, nici macar umana ce sa mai zicem dumnezeiasca.

Deci cu alte cuvinte, daca cineva moare ateu, poate da vina pe Duhul Sfant ca nu i-a suflat la timp..

De ce nu va rebotezati daca considerati ca acel botez a fost un nimic, inutil, etc?
Nu vad ce intrebari am evitat. Daca s-a intamplat, a fost din nebagare de seama. Mai intrebati-ma o data si va raspund.

Eu nu am interpretat Scriptura ci am crezut si cred cuvantului ei. Scriptura zice ca nimeni nu il poate recunoste pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu daca nu il are pe Duhul Sfant si ca atare asa cred, fara a interpreta absolut nimic. Asa scrie, asa cred, ba mai mult, nu cred numai pentru ca asa scrie ci pentru ca imi dau seama ca asa este. Sunt multi oameni care stiu ca in Biblie Iisus este Fiul lui Dumnezeu, au aceasta cunostinta, dar nu cred ca ar fi ceva adevarat. De ce? Pentru ca nu il au pe Duhul Sfant.

Nimeni nu poate sa il acuze pe Dumnezeu daca moare fara sa sufle Duhul Sfant pentru ca el sufla la toti oamenii care lucreaza legea iubirii pusa in inima lor. Si sufla atunci cand oamenii, prin ceea ce fac in viata, devin pregatiti sa il primeasca, oriunde s-ar afla ei. Dimpotriva, daca Duhul Sfant s-ar primi doar cum credeti dvs., ar putea fi acuzat Dumnezeu ca nu a dat sanse egale tuturor oamenilor nefacand biserici ortodoxe peste tot si facand misionarii cei mai putin motivati sa raspandeasca Botezul tuturor pentru a se putea mantui.

Cat despre ultima intrebare, am raspuns deja, pecetea am primit-o la ortodocsi cand inca nu puteam trai duhovniceste in mod constient ceea ce mi se intampla. Iar decizia care motiva pecetea, decizia de a-L urma pe Domnul, am luat-o abia la primirea Duhului Sfant.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Recunoasteti persoana VladCat Generalitati 745 20.10.2016 17:32:52
Caut o persoana... Sanduu Generalitati 22 22.12.2011 15:16:28
Ce este o persoana? florin.oltean75 Generalitati 4 19.12.2011 13:07:31
casatoria cu o persoana de o alta religie naomy Nunta 53 21.08.2011 00:45:21
Nebotezata annika Botezul 11 05.11.2010 23:18:18