Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2011, 15:50:59
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

deci voi spuneti ca un om fara sa fie botezat, fara sa-L recunoasca si sa-L accepte in viata Lui pe Hristos se poate mantui doar pentru ca se casatoreste cu o femeie credincioasa care se roaga pentru el?

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 16:49:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
deci voi spuneti ca un om fara sa fie botezat, fara sa-L recunoasca si sa-L accepte in viata Lui pe Hristos se poate mantui doar pentru ca se casatoreste cu o femeie credincioasa care se roaga pentru el?
Nu, n-a vrut sa sustina ceva atat de absurd, are o exprimare mai defectuoasa:)
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 17:07:42
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

sper din tot sufletul ca nu la asta se referea caci eu asta am inteles. Si ma tot gandesc la intrebarile Adrianei legate de ce se va intampla daca-si ia un barbat necredincios si daca i se va refuza casatoria religioasa din aceasta cauza.

Si avand in vedere topicul la care suntem, nu mai stiu daca i-a raspuns cineva pana acum sau nu, dar raspunsul este DA! Daca vrei sa te casatoresti cu o persoana nebotezata nu vei avea parte de o cununie religioasa ortodoxa.

Reply With Quote
Vechi 14.07.2011, 02:45:50
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
sper din tot sufletul ca nu la asta se referea caci eu asta am inteles. Si ma tot gandesc la intrebarile Adrianei legate de ce se va intampla daca-si ia un barbat necredincios si daca i se va refuza casatoria religioasa din aceasta cauza.

Si avand in vedere topicul la care suntem, nu mai stiu daca i-a raspuns cineva pana acum sau nu, dar raspunsul este DA! Daca vrei sa te casatoresti cu o persoana nebotezata nu vei avea parte de o cununie religioasa ortodoxa.
Acum intelegeti de ce respectiva persoana a ascuns faptul ca nu era botezata?

In cazul asta ce rost a mai avut sa zica Ap. Pavel ca un sot necredincios se sfinteste prin sotia credincioasa si vice-versa din moment ce o astfel de casatorie este invalida, nu exista in Biserica Ortodoxa?...
Reply With Quote
Vechi 14.07.2011, 13:49:33
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Acum intelegeti de ce respectiva persoana a ascuns faptul ca nu era botezata?

In cazul asta ce rost a mai avut sa zica Ap. Pavel ca un sot necredincios se sfinteste prin sotia credincioasa si vice-versa din moment ce o astfel de casatorie este invalida, nu exista in Biserica Ortodoxa?...
sfantul Ap. Pavel nu se referea la cei necredinciosi adica de o alta religie (musulmani, budisti, etc) ci la ortodocsii botezati dar care nu traiesc in duh si smerenie si nu merg pe calea mantuirii.

Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 21:53:01
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
sfantul Ap. Pavel nu se referea la cei necredinciosi adica de o alta religie (musulmani, budisti, etc) ci la ortodocsii botezati dar care nu traiesc in duh si smerenie si nu merg pe calea mantuirii.
De unde reiese?
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 22:31:59
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Smile

Scuzati-mi necunostinta, dar este valabila Taina Cununiei daca o persoana nu este boteaza?
Adica chiar daca participa la cununie, are vreo valoare?

Adica daca cineva are doar 10 clase si printr-un viclesug intra la facultate, de fapt diploma de facultate e nula, daca n-are bacu'. Sau daca cineva se casatoreste civil cu o persoana, fara sa fii divortat de o alta, a doua casatorie e nula.

Dar daca acea persoana e boteaza, consider pacat al doilea botez. Adica mi-am pus problema la un moment dat sa ma casatoresc cu o persoana de stil vechi, si consider pacat ca oricare dintre noi sa se boteze a doua oara. Si asa am citit ca este. Adica as fi chemat doi preoti, de la fiecare cate unul.

La fel as pune problema si daca ar fi catolic. Si daca ar fi musulman.....dar aici lucrurile sunt mult mai complicate, adica cred ca e mai greu fara botez.

Dar daca n-a fost boteza si vrea sa se casatoreasca religios, nu inteleg de ce nu se boteaza, daca nu este credincioasa altui cult. Adica de ce ar vrea sa casatoreasca si sa se boteze nu? Adica vrea sa fie ortodoxa pe jumatate?
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 22:37:00
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Smile

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
De unde reiese?
Nu stiu cum sa-ti explic, dar are dreptate. Adica se refera la 2 persoane botezate, dar una mai putin credincioasa.

Adica daca o fata e virgina credincioasa si sotul ei a umblat cu mai multe pana la nunta, el se sfinteste prin sotia lui.

La fel daca el are amante. Sau daca el bea si sotia nu. Sau daca sotia da milostenie si sotu' nu.

Bine, nu e sigur ca ajung amandoi in Rai, dar asta e ideea.

Uite, un baiat era botezat si de dragul mamei purta cruciulita la gat, dar a zis ca el nu crede, dar nu stiu cum facea ca numai dupa fete credincioase umbla. Si mi-a explicat ca el vrea o sotie credincioasa, ca si copii sa fie credinciosi si care eventual sa-l convinga si pe el. Cu toate ca era ateu, "simtea ca-i lipseste ceva si cauta acel ceva."

Cred ca daca tot vrea sa primeasca Taina Cununiei, sa primeasca Taina Botezului de dragul sotului si poate si de dragul ei. Poate ar trebui sa-si puna problema, dar daca exista?Eu cred ca nu exista, dar daca da, sau daca nu, ce rau imi va face Botezul? Si in general persoanele acestea, dupa ce au "revelatia" pe care o doresc sau nu(poate in timpul Botezului sau Cununiei, cine stie), ajung sa fie mai credincioase.

Mi-a spus candva un profesor cam ateu:" Eu nu cred, dar stiu ca va va fi bine daca faceti ce spune Scriptura". (cred ca acestea au fost cuvintele lui). Dumnezeu sa-l ierte.

Last edited by Azzuurra; 04.08.2011 at 22:48:03.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Recunoasteti persoana VladCat Generalitati 745 20.10.2016 18:32:52
Caut o persoana... Sanduu Generalitati 22 22.12.2011 16:16:28
Ce este o persoana? florin.oltean75 Generalitati 4 19.12.2011 14:07:31
casatoria cu o persoana de o alta religie naomy Nunta 53 21.08.2011 01:45:21
Nebotezata annika Botezul 11 06.11.2010 00:18:18